Photo Gallery, Τοπικά

Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές

Οι κόποι μιας χρονιάς «παίζονται» από σήμερα με τις πανελλαδικές εξετάσεις

Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις και 2.030 υποψήφιοι από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας, διεκδικούν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

Το πρώτο μάθημα που θα διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας, ενώ οι εξετάσεις λήγουν στις 5 Ιουνίου με το επιλεγόμενο μάθημα των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας». Η εξέταση αρχίζει στις 8.30 το πρωί, που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου μισή ώρα πριν.

Συνολικά τα εξεταστικά κέντρα στο Νομό Μαγνησίας ανέρχονται στα 20, ενώ από τους 2.030 υποψήφιους οι 1.590 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και γύρω στους 22 από τα Επαγγελματικά Λύκεια, που θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Υπάρχουν όμως και άλλοι 440 υποψήφιοι, που προέρχονται από τα Επαγγελματικά Λύκεια και οι οποίοι θα διαγωνιστούν αποκλειστικά για την εισαγωγή τους σε κάποιο ΤΕΙ. Οι εξετάσεις γι’ αυτή την κατηγορία υποψηφίων με την ονομασία «Ομάδα Α’» θα αρχίσουν αύριο Τρίτη 22 Μαΐου και θα λήξουν στις 11 Ιουνίου. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι της ομάδας Α’ εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα εκ των οποίων τα δύο είναι μαθήματα γενικής παιδείας (Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά) και τα άλλα δύο μαθήματα ειδικότητας.

Ακόμη υπάρχουν και 39 απόφοιτοι που δεν θα δώσουν εξετάσεις αλλά θα καταθέσουν τη βεβαίωσης πρόσβασης με το βαθμό προηγούμενης χρονιάς  εντασσόμενοι στην κατηγορία 10%.

 

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων ημερησίων Γενικών Λυκείων έχει ως εξής:

 

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 21-05-2012 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23-05-2012 ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-05-2012 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 28-05-2012 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-05-2012 ΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-06-2012 ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΤΡΙΤΗ 05-06-2012 ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

 

Προεγγραφές στο ιδιωτικό Γυμνάσιο Βόλου

Συνεχίζονται οι προεγγραφές των μαθητών, στο μοναδικό ιδιωτικό Γυμνάσιο στη Μαγνησία, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας».

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2421064888.

Οι εγγραφές στα Μουσικά

Μέχρι 31 Μαΐου θα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις για εγγραφές στην Α’ Τάξη Μουσικού Γυμνασίου.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών
Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις
διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.
Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού,
ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2012-2013 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν από 20 έως 22 Ιουνίου. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Τετάρτη 20-6-2012 και θα διαρκέσει μία, δύο ή τρεις ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων. Μη έναρξη της διαδικασίας επιλογής την 20-6-2012 επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, εφόσον προκύψουν και τεκμηριωθούν σοβαροί λόγοι.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προεγγραφές των μαθητών, στο μοναδικό ιδιωτικό Γυμνάσιο στη Μαγνησία, «Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας».

Διανομή παιχνιδιού σε μαθητές Δημοτικού

Από σήμερα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου θα διανείμουν στα παιδιά της έκτης τάξης όλων των δημοτικών σχολείων, το επιτραπέζιο παιχνίδι «Αλλάζω για το κλίμα», το οποίο δημιούργησαν εκπαιδευτικοί, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά και στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος Life. Μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά μαθαίνουν βασικές έννοιες προστασίας περιβάλλοντος.

Από σήμερα επίσης, στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού θα επισκέπτονται σχολεία, ώστε να ενημερώνουν τα παιδιά για θέματα κλιματικής αλλαγής. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί με το 3ο και το 20οΔημοτικά Σχολείου Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το