Photo Gallery, Τοπικά

Θέλουν να αφαιρέσουν τα «δόντια»

Διορία έδωσαν χθες οι κάτοικοι των Ν. Παγασών στο γκρέμισμα


Την αρχαιολογική υπόθεση των βάθρων (Δόντια) του αρχαίου υδραγωγείου στην οδό Βόλου-Μικροθηβών αποφάσισαν να λύσουν χθες το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής. Αφορμή για τη χθεσινή κινητοποίηση στάθηκε το δυστύχημα με τις δύο νεαρές την περασμένη Κυριακή.

Ρεπορτάζ:

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ

Οι δύο φίλες κατευθύνονταν από τις Αλυκές στο Βόλο, προκειμένου να κάνουν έκπληξη σε φίλη τους, που είχε τα γενέθλιά της. Όμως, εξαιτίας της στενότητας του δρόμου το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε μία από τις κολώνες του ρωμαϊκού υδραγωγείου, βγήκε από την πορεία του και ανετράπη.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τη μία από τις κοπέλες σοβαρά τραυματισμένη. Η ίδια παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ. Ο πατέρας της, οργισμένος για την κατάληξη της βόλτας των δύο κοριτσιών και φανερά συντετριμμένος, ήταν μεταξύ των πρωτοστατών, που αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απαντήσουν με βαριοπούλες, απέναντι στην αδιαφορία. Ο ίδιος δήλωσε: «Θέλω μόνο να γίνει καλά το παιδί μου».

Το πρόσφατο τροχαίο στα «Δόντια» ήρθε να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο ατυχημάτων. Οι κάτοικοι της συνοικίας Νέων Παγασών, στην προσπάθειά τους επί χρόνια, να μετακινηθούν τα «Δόντια», δεν είδαν μέχρι σήμερα λύση στο πρόβλημα. Στο απροχώρητο έφτασε η κατάσταση για την μικρή κοινωνία μετά το τελευταίο ατύχημα, με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέων Παγασών και πρωτοστάτη τον πρόεδρό τους, κ. Κ. Βιδανόπουλο, να «ανοίγει» για πολλοστή φορά την υπόθεση.

Οι κάτοικοι των Νέων Παγασών συγκεντρώθηκαν μπροστά στις επικίνδυνες κολώνες χθες στις 11 το πρωί, αποφασισμένοι να γκρεμίσουν τα «δόντια», που θέτουν διαρκώς σε κίνδυνο τη ζωή τους, ενώ έχουν προκαλέσει αρκετά ατυχήματα, εφοδιασμένοι με εργαλεία κατεδάφισης.

Αποτέλεσμα της χθεσινής διαμαρτυρίας ήταν να δοθεί διορία από τους κατοίκους στο γκρέμισμα των δύο βάθρων, έως την ερχόμενη Παρασκευή, για να επιλύσουν το πρόβλημα οι αρμόδιοι φορείς. Εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει η επιθυμητή εξέλιξη, οι κάτοικοι θα ξαναβγούν στο δρόμο με τις βαριοπούλες, με σκοπό να τελειώσουν το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι».

Πάνω από 50 υπομνήματα διαμαρτυρίας έχουν συνταχθεί από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο με το αίτημα τα «Δόντια» να απομακρυνθούν, αλλά αρχειοθετήθηκαν μαζί με τα άλλα, που έχουν αποστείλει στο παρελθόν σε κάθε κατεύθυνση.

Η διευθύντρια Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Αργυρώ Ιντζεσίλογλου, δήλωσε στη «ΘτΔ»: «Τα τελευταία πέντε χρόνια που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, δεν έχει φτάσει κάποιο υπόμνημα στα χέρια μας για το συγκεκριμένο θέμα. Εάν φτάσει, φυσικά και θα εξεταστεί. Είμαστε σε επικοινωνία με την Τροχαία και θέλουμε να βρούμε άμεση λύση».

Πριν από οκτώ περίπου χρόνια, το υπουργείο Πολιτισμού είχε εγκρίνει την απομάκρυνση των βάθρων του ρωμαϊκού υδραγωγείου, αλλά απαιτούνταν 140.000 ευρώ για τις εργασίες, οι οποίες εξαιτίας του κόστους δεν προχώρησαν… Ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, φαίνεται ότι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στο κόστος που απαιτείται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το