Photo Gallery, Αθλητισμός

Θέλει να γράψει ιστορία

Ο Ολυμπιακός Β. υποδέχεται στις 7 μ.μ. την Κέρκυρα με στόχο την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου

Θέλει να γράψει ιστορία σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι με τη Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στις 7 μ.μ. (CONN-X TV2) τους «Φαίακες» στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και βρίσκονται πολύ κοντά στο να προκριθούν στους «4» της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το βολιώτικο συγκρότημα είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο αγώνα στην Κέρκυρα και κρατά την τύχη στα χέρια του. Η τεχνική ηγεσία, πάντως, εφιστά την προσοχή των παικτών, ζητώντας τους να αγωνιστούν με πάθος για τη νίκη και την επίτευξη του στόχου.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και στη συνέχεια η αποστολή αποσύρθηκε στο ξενοδοχείο «Valis». Ο Σάκης Τσιώλης αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός θα ξεκουράσει κάποιους παίκτες, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών που ακολουθεί (Κυριακή 6/2, 17.15).

Θυμίζουμε πως εξέτισαν την ποινή τους οι Χαλίφα Σανκαρέ και Γιάννης Ζαραδούκας, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να αγωνιστούν στο σημερινό ματς, ενώ ο Χαβιέ Ουμπίντες, ο οποίος αποθεραπεύτηκε, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όμως εκτός απρόοπτου θα καθίσει στον πάγκο και ίσως αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο Αργεντινός μέσος αναμένεται να ξεκινήσει, ως βασικός, στην αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Όσον αφορά την ενδεκάδα του σημερινού αγώνα, ο Μανουέλ Ρόκα θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Κέρκυρα, ενώ οι Ζόλταν Σέλεζι και Γιάννης Ζαραδούκας θα είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Χαλίφα Σανκαρέ και Χαβιέ Τομάς. Ο Λέαντρο Άλβαρεζ μαζί με τον Στάθη Ρόκα θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Παύλος Μητρόπουλος θα παίξει στη δεξιά πτέρυγα, ο Νόε Ακόστα θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, με τον Βιθέντε Μόνχε πίσω από τον προωθημένο Χουάν Μαρτίν (διάταξη 4-4-1-1).

Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Τικάο, Μπρέσκα, Αναστασίου, Καπετάνος, Ροντρίγκεζ, Σολάκης και Νέμεθ. Ο τελευταίος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Ροντρίγκεζ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για να μπει στο κλίμα της ομάδας (θα αποκλειστεί από την 18αδα).

Εκτός αποστολής έμεινε ο Χαβιέ Ουμπίντες, για προληπτικούς λόγους. Ο Αργεντινός μέσος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα δώσει το «παρών» στον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Τραυματίας εξακολουθεί να είναι ο Νίκος Ψυχογιός.

Ο Λέαντρο Άλβαρεζ αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι με την Κέρκυρα τόνισε: «Είναι ευκαιρία για να γράψουμε ιστορία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, καθώς το 2-0 από το πρώτο ματς δεν λέει τίποτα. Θέλουμε πρώτα να προκριθούμε στα ημιτελικά και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε τον επόμενο αντίπαλο. Μακάρι να φτάσουμε στον τελικό και να σηκώσουμε το Κύπελλο».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος που ακολουθεί με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Κυριακή: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για την ομάδα μας. Η νίκη είναι μονόδρομος, προκειμένου να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής. Έχουμε τρεις μήνες να κερδίσουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Στόχος μας από εδώ και στο εξής είναι να μην έχουμε άλλες βαθμολογικές απώλειες στην έδρα μας και πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε. Βγάλαμε ένα δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, παίζοντας με τρεις από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας και η συνέχεια θα είναι καλύτερη για μας. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό και η ομάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις επιτυχίες».

Αλλαγές ετοιμάζει

ο Μπάντοβιτς

Από την άλλη πλευρά η Κέρκυρα βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Βόλο, εν όψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Κάτι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια πρόκρισης, κάτι η ανάγκη να δοθεί βάρος στην υπόθεση πρωτάθλημα υποχρεώνουν τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να συγκροτήσει αποστολή ανάγκης για τον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό.  Ο τεχνικός της ομάδας των «Φαιάκων» θέλησε να δώσει ανάσες σε ορισμένους βασικούς που έχουν φορτωθεί με παιγνίδια, προκειμένου να είναι ξεκούραστοι στην αναμέτρηση που ακολουθεί στην Καβάλα την προσεχή Κυριακή. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αγωνιζόμενους κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν λεπτά συμμετοχής. Ο κ. Μπάντοβιτς αποφάσισε να ξεκουράσει τους Κωνσταντόπουλο, Μακρή, Στολτίδη, Τσίγκα, Επστάιν, Καλαντζή ενώ αναγκαστικά λόγω τραυματισμών αποκλείστηκαν οι Γκουστάβο και Βενέτης.

Με βάση τα παραπάνω στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα βρίσκονται για το σημερινό παιγνίδι οι: Αποστολίδης, Σιαράβας, Μίχος, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Ιωάννου Δ,. Παρασκευαϊδης, Φλαβίνιο, Χαμπλ, Γραμμόζης, Μονιάκης, Ρίκκα, Μαζνόφ, Ιωάννου Ηλ,. Γιάντσης, Μάμαλος, Λαμπρόπουλος, Δενόπαππας.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ώρα: 19.00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

22. Ρόκα

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

19. Σανκαρέ

4. Τομάς

13. Άλβαρεζ

21. Ρόκας

10. Μπρέσκα

26. Μόνχε

20 Ακόστα

9. Μαρτίν

Προπονητής:

Σ. Τσιώλης

ΚΕΡΚΥΡΑ

1. Αποστολίδης

22. Μονιάκης

21. Κοντοδήμος

16. Παρασκευαΐδης

19. Μαϊστόροβιτς

8. Μίχος

20. Χαμπλ

18. Ρίκκα

30. Γραμμόζης

10. Φλαβίνιο

24. Μαζνόφ

Προπονητής:

Μπ. Μπάντοβιτς

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Κουρομπυλιά (ΕΠΣ Καρδίτσας).

Τέταρτος διαιτητής: Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το