Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς πίσω από τον φάκελο-βόμβα στον Χολαργό

2antitromokratiki3004

Μια ακόμα ενέργεια της επιχείρησης «Φοίνικας» για αναβίωση του αντάρτικου πόλης με την συμμετοχή των οργανώσεων «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», FAI και «Σέχτα Επαναστατών», όπως από την πρώτη στιγμή είχε αποκαλύψει «Το Βήμα», ήταν η αποστολή (και ανάφλεξη) του φακέλου–βόμβα στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, στον Χολαργό, την Κυριακή το βράδυ.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το πρωί της Τρίτης, με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», χαρακτηρίζοντάς την ως «μια πρώτη, ελάχιστη και αντανακλαστική απάντηση» στις συλλήψεις των δύο ατόμων που κατηγορήθηκαν για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Στην προκήρυξη η οποία τιτλοφορείται: «Σχέδιο Φοίνικας – 5 / Φάτε τους δικαστές» οι τρομοκράτες ασχολούνται επί μακρόν με το ρόλο του δικαστικού λειτουργού στις έρευνες για την τρομοκρατία χαρακτηρίζοντας τον «ιεροεξεταστή» και μιλούν για «αποθράσυνση του δικαστικού κλάδου τα τελευταία χρόνια». Στις δυόμιση σελίδες της προκήρυξης προειδοποιούν με νέα ακόμα σκληρότερα «χτυπήματα» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας τους επιτεθούμε όλοι με ότι μέσο μπορεί ο καθένας. Από ξυλοδαρμούς και εμπρησμούς μέχρι βόμβες και εκτελέσεις».

Στο τέλος της προκήρυξης, οι συντάκτες της δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στο αναρχικό στέκι Ναδίρ «που βρέθηκε πάλι στο στόχαστρο της καταστολής», ενώ υπογράφουν με την επωνυμία «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF. Πυρήνας Ryo».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το