Photo Gallery, Αθλητισμός

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Ρήγα Φεραίο

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Ρήγα Φεραίο έφτασε. Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει στο Λεοντάρι Καρδίτσας την τοπική Αθλητική Ένωση για την 4η αγωνιστική των μπαράζ και σε περίπτωση κατάκτησης θετικού αποτελέσματος θα βρεθεί «αγκαλιά» με την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Πανέτοιμοι και με την ψυχολογία στα ύψη οι Βελεστινιώτες είναι διατεθειμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την κατάκτηση βαθμών ή βαθμού.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο πρώτος γύρος των μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική ολοκληρώθηκε με τον Ρήγα Φεραίο να βρίσκεται στη 2η προνομιούχο θέση μετά τη νίκη του επί του Δωτιέα Αγιάς. Η ομάδα του Βελεστίνου έφτασε τους έξι βαθμούς σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και υπολείπεται κατά έναν του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ενώ πίσω της βρίσκονται η Α.Ε. Λεονταρίου με τρεις πόντους στο ενεργητικό της και ο Δωτιέας με μόλις έναν.

Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι το σημερινό παιχνίδι του Ρήγα μέσα στο Λεοντάρι είναι καθοριστικής σημασίας. Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» μπορεί να πανηγυρίσουν πρόωρα την άνοδο στη Δ’ Εθνική αν καταφέρουν να «αποδράσουν» με το «διπλό» και παράλληλα ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας κερδίσει ή φέρει ισοπαλία στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Δωτιέα. 

Φυσικά και η ισοπαλία θα είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα, αφού θα παραμείνουν στο +3 από το Λεοντάρι, ενώ θα υπερτερούν και σε περίπτωση ισοβαθμίας λόγω της νίκης τους με 2-0 στην πρεμιέρα των μπαράζ. Από κει και πέρα, ακόμη και σε περίπτωση ήττας (κάτι που όλοι απεύχονται), αν αυτή είναι με ένα γκολ διαφορά, ο Ρήγας θα εξακολουθήσει να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση άνοδος, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την ομάδα της Καρδίτσας.

Τα παραπάνω δεν παύουν να είναι υποθέσεις, ενώ η ουσία είναι πως ο Ρήγας θα μπει στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να δώσει μία μάχη, απέναντι σε μία ομάδα που ουσιαστικά παίζει το τελευταίο της …χαρτί για την άνοδο. Στους πρώτους τρεις αγώνες τους οι Βελεστινιώτες έδειξαν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στην επίπονη και ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ και το ίδιο καλούνται να κάνουν και σήμερα.

«Στα μπαράζ έχουμε δείξει θαυμάσιο αγωνιστικό πρόσωπο. Ουσιαστικά είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με το πρωτάθλημα κατά 30% και γι’ αυτό οι παίκτες μου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Σε κάθε ματς μπαίνουμε δυνατά στο γήπεδο και πρεσάρουμε ψηλά υποχρεώνοντας τους αντιπάλους μας σε λάθη, ενώ δημιουργούμε και πολλές φάσεις. Παρά το μικρό μέσο όρο της ηλικίας του ρόστερ μας δείχνουμε εξαιρετική ωριμότητα στο παιχνίδι μας και αποδεικνύουμε ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον προπονητή του Ρήγα Λάκη Μπακάλη που στη συνέχεια μίλησε ειδικά για το σημερινό παιχνίδι με το Λεοντάρι: «Δεν χωρά αμφιβολία ότι η αποστολή μας θα είναι δύσκολη. Εξάλλου, παραδοσιακά οι ομάδες της Καρδίτσας παρουσιάζονται δυνατές στην έδρα τους. Εμείς θέλουμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς και για να πετύχουμε το στόχο μας θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Η αποστολή

Οι τραυματίες Βογιατζής και Πάσχος, καθώς και οι στρατευμένοι Γάρος και Χατζηαθανασίου είναι οι ποδοσφαιριστές που αποκλείστηκαν από την αποστολή του Ρήγα για τον σημερινό αγώνα.

Ο κ. Μπακάλης έχει στη διάθεσή του 19 παίκτες που είναι οι: Σφυρής, Τσουμπέκος, Βουραζέρης, Γούτσιος, Κλώθος, Κουντούρης, Μιχολίτσης, Σ. Μπακάλης, Μπίκας, Ποτόμι, Ρέβης, Ρηγίνος, Σπαθής, Τριχόπουλος, Τσιαντής, Χατζής, Γουτούλης, Μπλέτσας, Ν. Ντόντος.

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο κ. Αλέξανδρος Κατσικογιάννης της ΕΠΣ Ηπείρου με βοηθούς τους κ.κ. Γεώργιο Πασχάλη και Ελευθέριο Καραλή της ίδιας Ένωσης, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο κ Ιωάννης Κρίκης από τα Τρίκαλα.

 

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της 4ης ημέρας στον 6ο όμιλο για την άνοδο στη Δ’ Εθνική είναι το εξής:

Β’ ΔΑΚ Κατερίνης, 17.00, Αχιλλέας Ν.-Δωτιέας Αγιάς

Γηπ. Λεονταρίου, 17.00, Α.Ε. Λεονταρίου-Ρήγας

 

Η βαθμολογία

1. Αχιλλέας Ν. 7-1 7

2. Ρήγας Φεραίος 4-1 6

3. Α.Ε. Λεονταρίου 2-8 3

4. Δωτιέας Αγιάς  0-3 1

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το