Photo Gallery, Τοπικά

Η Ολυμπιακή Φλόγα σήμερα στο Βόλο

Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012

Σήμερα θα περάσει από την πόλη του Βόλου η Ολυμπιακή Φλόγα,  στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012», μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Ο Δήμος Βόλου έχει προγραμματίσει Τελετή Υποδοχής της Φλόγας, στις 4:30 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου (πλατεία Τάσσου), η οποία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Όπως είναι γνωστό, το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

Στο πλαίσιο της ειδικής διαδρομής που έχει καταρτιστεί επί ελληνικού εδάφους, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φθάσει στο Βόλο σήμερα, νωρίς το απόγευμα. Οι λαμπαδηδρόμοι κρατώντας το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας και ακολουθώντας την ειδική διαδρομή που έχει καταρτιστεί από την ΕΟΕ θα  καταλήξουν στο Δημαρχείο, όπου θα γίνει και η τελετή Αφής και Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Έτσι, οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να υποδεχθούν στην πόλη τους το οικουμενικό σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας, της φιλίας, και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών, ενώ οι μετέχοντες λαμπαδηδρόμοι – που γίνονται πρέσβεις και φορείς αυτών των μεγάλων ιδεών – θα αποκτήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα, το Ολυμπιακό Φως θα φτάσει στο Βόλο σήμερα και θα παραληφθεί από τον πρώτο Λαμπαδηδρόμο στις 4.21 το απόγευμα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα είναι: Σταδίου – Πολυμέρη – Δημητριάδος και στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Σόλωνος θα γίνει η παράδοση της Φλόγας από τον προτελευταίο, στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, ο οποίος στις 4.39 μ.μ. θα φτάσει στην πλατεία Τάσσου μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου και θα ανάψει το βωμό που θα έχει τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα.

Συνολικά οκτώ δημότες του Βόλου που δραστηριοποιούνται έντονα στο εθελοντικό κίνημα, επέλεξε η Δημοτική Αρχή Βόλου να συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία «Λονδίνο 2012», θέλοντας με την απόφασή της αυτή να τιμήσει την προσφορά των εθελοντών στις τοπικές υποθέσεις και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, για τη διάδοση των υψηλών αξιών του εθελοντισμού και του αθλητισμού.

Λαμπαδηδρόμοι είναι οι: Γαλογαύρος Γεώργιος, Γελαγώτης Ιγνάτιος, Ηλιόπουλος Βασίλης, Καρκαλιάς Χρήστος, Κονδράκη Ευδοξία, Λάκκας Σπύρος, Λελούδης Νεκτάριος, Μούτσιου Θεοδώρα.

Η αφή της Ολυμπαικής Φλόγας έγινε στην αρχαία Ολυμπία. Ακολουθεί λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου στις 19:00 θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου, για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Λι Νινγκ.

Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων. Αναλυτικά θα διασχίσει 26 νομούς, 38 δήμους και 40 πόλεις, θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα γίνουν και 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το