Photo Gallery, Τοπικά

Στρέφεται κατά εργολάβου και πολιτικών προσώπων ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου

Ο κ. Σιγάλας στο εξώδικό του προς τον εργολάβο τον «ενημερώνει» ότι θα μιλήσει για όλους και για όλα αν συνεχίσει να διεκδικεί χρήματα για το έργο του Μουσείου της Πόλης

 

Ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου κ. Χρήστος Σιγάλας ανοίγει τα χαρτιά του και με εξώδικο σε εργολάβο που στο παρελθόν είχε σχέση με το Δήμο, τον «ενημερώνει» ότι θα μιλήσει για όλους και για όλα αν συνεχίσει να διεκδικεί χρήματα για το έργο του Μουσείου της Πόλης. Ο πρώην ταμίας υποστηρίζει με εξώδικο, που χθες κατατέθηκε και επίσημα στην Οικονομική Επιτροπή, ότι τα χρήματα που διεκδικεί ο εργολάβος για την εξόφληση του έργου και τα οποία έχουν καταγραφεί ως έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου, του έχουν δοθεί. Αγωγή κατά του εργολάβου που διεκδικεί 580.000 ευρώ κατέθεσε και ο Δήμος Βόλου.

Ο κ. Σιγάλας με το εξώδικο που κατέθεσε «δείχνει» για μια ακόμη φορά τον πρώην Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη και δηλώνει ότι ο εργολάβος συνέπραττε με τους πολιτικούς του προϊσταμένους για να λαμβάνει χρήματα από το Δήμο με μη σύννομο τρόπο, ενώ ο ίδιος ως ταμίας εκτελούσε εντολές.

«Βόμβες» έσκασαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, όταν κλήθηκε ο πρώην ταμίας κ. Χρήστος Σιγάλας για να του καταλογιστεί ποσό για παράτυπες καταβολές χρημάτων σε εργολάβους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης άνοιξε και η υπόθεση του ελλείμματος που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο διαπιστώθηκε στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, καθώς ο πρώην ταμίας κοινοποίησε εξώδικο που επέδωσε στον εργολάβο, μέσω του οποίου επιμένει ότι τα χρήματα που εμφανίζονται να λείπουν από τα ταμεία του Δήμου τα έχει λάβει για την κατασκευή του Μουσείου της Πόλης και δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί οφειλές.

Σε παλαιότερη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ο πρώην ταμίας κ. Χρήστος Σιγάλας κατέθεσε ότι τα χρήματα που εμφανίζονται ως έλλειμμα στα ταμεία έχουν κατατεθεί στον εργολάβο, για την κατασκευή του Μουσείου της Πόλης, με εντολές του πρώην Δημάρχου Α. Βούλγαρη.

Ο εργολάβος απέστειλε εξώδικο στον πρώην ταμία και του ζητούσε να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς του, ενώ ο δεύτερος κατέθεσε στην Εισαγγελία Βόλου πρόχειρη απόδειξη πληρωμής, γεγονός που κινητοποίησε το Δήμο Βόλου, ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά του εργολάβου, που διεκδικεί χρήματα από το Δήμο.

Ο πρώην ταμίας κατέθεσε με τη σειρά του εξώδικο εναντίον του εργολάβου, μέσω του οποίου προειδοποιεί ότι θα μιλήσει για όλα στη δικαιοσύνη και τον καλεί να σταματήσει να διεκδικεί από το Δήμο χρήματα που έχει λάβει.

«Έπαιρνα εντολές»

Ο κ. Σιγάλας υποστηρίζει στο εξώδικό του ότι δεν υπάρχει έγγραφο αδιάσειστο που να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του, αντιθέτως υπάρχουν πολλά έγγραφα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα ποσά καταβλήθηκαν στον εργολάβο.

«Εκτός των εγγράφων την καταβολή επιβεβαιώνουν και πλείστοι όσοι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι και είναι πρόθυμοι να το καταθέσουν αρμοδίως, αναφέροντας συγχρόνως και το γεγονός ότι στις καταβολές αυτές προς εσάς δεν προέβην αυτοβούλως, αλλά κατόπιν εντολών πολιτικών μου κυρίως προϊσταμένων που εσείς γνωρίζετε. Όταν κληθώ αρμοδίως θα τους προσδιορίσω και θα επικαλεστώ και τη μαρτυρία προσώπων που γνωρίζουν τις επαφές σας με τα πρόσωπα αυτά» τονίζει ο κ. Χ. Σιγάλας στο εξώδικο που απέστειλε στον εργολάβο και το οποίο κοινοποιήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή.

«Πήρες τα χρήματα»

Ο πρώην ταμίας απευθυνόμενος με το εξώδικό του στον εργολάβο δηλώνει κατηγορηματικά ότι η είσπραξη ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα δημοτικά ταμεία είναι βεβαία.

«Το ύψος του ποσού που εισπράξατε το γνωρίζετε. Αν την είσπραξη αυτή τη θεωρείται παράτυπη ή παράνομη έχετε και τις ανάλογες ευθύνες, εφόσον συνεργήσατε και συμπράξατε με πολιτικούς μου προϊσταμένους που παρέσχον σε μένα τη σχετική εντολή (μη δυνάμενος να την αρνηθώ), για την καταβολή δήθεν παρατύπως χρημάτων προς εσάς» αναφέρει ο κ. Χ. Σιγάλας στο εξώδικό του προς τον εργολάβο, τον οποίο καλεί άμεσα να επιβεβαιώσει στο Δήμο την είσπραξη των σχετικών χρημάτων ώστε να μην καταλογιστούν στον ίδιο. Με την επιβεβαίωση είσπραξης θα αποκατασταθεί σύμφωνα με τον κ. Σιγάλα η κατά την κρίση του τυπική αταξία που εμφανίζεται στις λογιστικές εγγραφές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του.

Πλήρωνε κι άλλος εκτός από τον ταμία

Ο πρώην ταμίας προειδοποιεί ανοιχτά με αποκαλύψεις, καλεί τον εργολάβο να πάψει να απαιτεί χρήματα που ήδη έχει λάβει από το Δήμο με οιονδήποτε τρόπο, καθώς αυτό συνιστά σοβαρότατο αδίκημα που στρέφεται κατά της δημοτικής περιουσίας.

«Αδίκημα δεν είναι η είσπραξη από εσάς ποσών για έργα που έχετε εκτελέσει, έστω και αν η καταβολή έχει γίνει παρατύπως ή από άλλο μη υπόχρεο πρόσωπο. Αδίκημα αποτελεί η απόκρυψη της είσπραξης αυτής και η απόπειρα εκ νέου εισπράξεως του ίδιου ποσού από άλλον φορέα, εν γνώσει σας ότι δεν οφείλεται. Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη αποκαλύπτοντας πλήρως και με όσες λεπτομέρειες μου είναι γνωστές τις ενέργειές σας που έχουν σχέση με την είσπραξη ποσών από το Δήμο και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές. Το εάν συνιστούν αδίκημα θα το κρίνει η δικαιοσύνη» καταλήγει το εξώδικο του πρώην ταμία προς τον εργολάβο.

 

Κατερίνα Τασσοπούλου 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το