Photo Gallery, Τοπικά

Στις κάλπες αύριο οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Οι εκλογές πραγματοποιούνται αύριο Τετάρτη από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν γύρω στις 9 το βράδυ

Οριστικοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα ψηφοδέλτια των πέντε παρατάξεων που κατέρχονται στις φετινές φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο τη διεκδίκηση της ψήφου των φοιτητών. Οι εκλογές πραγματοποιούνται αύριο Τετάρτη από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν γύρω στις 9 το βράδυ.

Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών εισέρχονται πλέον οι παρατάξεις.

Χθες στο θόλο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου υπήρχε κινητικότητα, η οποία όμως σε γενικές γραμμές ήταν υποτονική, λόγω και του γεγονότος ότι δεν διεξάγονται πολλά μαθήματα τη Δευτέρα. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εκτιμούν ότι η προσέλευση φοιτητών στα τραπεζάκια θα κορυφωθεί σήμερα και βέβαια αύριο Τετάρτη.

Χθες έγιναν και οι περισσότερες εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις στα Τμήματα με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και τον ορισμό των υποψηφίων.

Μάλιστα φέτος λόγω οικονομικής αδυναμίας των φοιτητικών συλλόγων να καλύψουν τα έξοδα για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, των φακέλων, αλλά και την αγορά των σφραγίδων, με συνολικό κόστος γύρω στα 300 ευρώ, μάλλον η διαδικασία αυτή μπορεί να καλυφθεί και από το τυπογραφείο του Πανεπιστημίου. Εξάλλου τα μοναδικά έσοδα των φοιτητικών συλλόγων προέρχονται κυρίως από τα φοιτητικά πάρτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδρομή έχει μόνο ένας φοιτητικός σύλλογος.

Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα (ΑΡΦ) (που αποσκίρτησε από την ΠΑΣΠ), ΔΑΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ είναι οι πέντε κύριες παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις εκλογές. παράλληλα όμως δεν λείπουν και τα ψηφοδέλτια των ανεξάρτητων, δηλαδή φοιτητών που δεν πρόσκεινται σε κανένα κόμμα. Επίσης δεν αποκλείεται και φέτος να δούμε το φαινόμενο των αυτόνομων καθόδων κάποιων μεμονωμένων φοιτητών.

Η στόχευση όλων των παρατάξεων είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές που τα τελευταία χρόνια αγγίζει ακόμη και το 60%. Παράλληλα, όμως υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως αν θα ενισχύσει τα εκλογικά της ποσοστά η Αριστερή Ενότητα που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ αντιστοιχία στην πολιτική επικαιρότητα. Ακόμη είναι ενδιαφέρον τι θα κάνει το ΑΡΦ που διαδέχτηκε στο Βόλο την ΠΑΣΠ.

Οι ΑΦΡ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ θα εκπροσωπηθούν με ψηφοδέλτια σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ΑΡΕΝ θα συμμετάσχει σε εννιά Τμήματα, ένα περισσότερο από πέρυσι. Τέλος η ΕΑΑΚ θα συμμετάσχει στις περισσότερες πολυτεχνικές σχολές, καθώς και σε κάποια άλλα, για τα οποία όμως επρόκειτο να ξεκαθαρίσει χθες αργά το βράδυ.

Οι παρατάξεις προσπαθούσαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να πείσουν φοιτητές να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτιά τους.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το