Τοπικά

Η οδός Κουμουνδούρου, η Πυροσβεστική και τα καταστήματα διασκέδασης

ΒΟΛΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

Άλλη μια φορά καταδεικνύεται η λανθασμένη στέγαση  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κέντρο του Βόλου. Προχθές το βράδυ σημειώθηκε επεισόδιο, καθώς δημότες έκλεισαν την οδό Κουμουνδούρου με ζαρντινιέρες, καθώς υπήρχε πολύς κόσμος στα καταστήματα  διασκέδασης, εμποδίζοντας τη διέλευση πυροσβεστικού οχήματος. Είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο, παρ’ ολίγον τροχαίο ατύχημα, όταν δύο παιδάκια λίγο έλειψε να παρασυρθούν από διερχόμενο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.

Από τη μια η Πυροσβεστική Υπηρεσία δηλώνει ότι είναι δύσκολη η διέλευση των βαρέων πυροσβεστικών της οχημάτων από την Κουμουνδούρου, όπου οι καταστηματάρχες έχουν δημιουργήσει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με έλατα και στολισμό, ενώ από την άλλη οι καταστηματάρχες επισημαίνουν και ζητούν από τη δημοτική αρχή, να απαγορευθεί η διέλευση των βαρέων πυροσβεστικών οχημάτων από τον εν λόγω δρόμο και να γίνεται από τη Γαλλίας και την Γαμβέτα, αφού απαγορευθεί σε αυτούς του δρόμους η στάθμευση οχημάτων.

Μάλιστα οι καταστηματάρχες επικαλούνται και το νόμο, που απαγορεύει, όπως λένε, τη διέλευση βαρέων οχημάτων από δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, όπως η Κουμουνδούρου, που μάλιστα έχει υποστεί πολλές ζημιές.

Προχθές το βράδυ, γύρω στις 6 μ.μ., σύμφωνα με καταστηματάρχες της Κουμουνδούρου-Κονταράτου, βρίσκονταν στα καταστήματα της περιοχής εκατοντάδες θαμώνες, νέοι ως επί το πλείστον, όρθιοι και κυριολεκτικά είχαν αποκλείσει την Κουμουνδούρου. Ξαφνικά κι ενώ διερχόταν ένα επιβατικό αυτοκίνητο, πετάχτηκαν μέσα από τον κόσμο δύο μικρά παιδιά. Το τροχαίο ατύχημα αποσοβήθηκε, ωστόσο από αντίδραση στο ότι δεν πεζοδρομείται η εν λόγω οδός εν όψει Χριστουγέννων, κάποιοι τοποθέτησαν δύο ξύλινες ζαρντινιέρες, που υπάρχουν στον πεζόδρομο, στη διασταύρωση με την Αλεξάνδρας, για να εμποδίσουν τη διέλευση οχημάτων κατά το διάστημα της παρουσίας του κόσμου επί της Κουμουνδούρου. Γύρω στις 19.45, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, χρειάστηκε η διέλευση πυροσβεστικού οχήματος, προκειμένου να σπεύσει σε πυρκαγιά στο Παλιούρι. Το όχημα δεν μπόρεσε να διέλθει και κλήθηκε η αστυνομία.

Τελικά και αφού  έγινε παρέμβαση των αστυνομικών, άνοιξε ο δρόμος, οι πυροσβέστες μετέφεραν τις ζαρντινιέρες, διήλθε το πυροσβεστικό όχημα με καθυστέρηση και έφθασε στο Παλιούρι, όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μικρής έκτασης φωτιά, σε άχυρα σε εξωτερικό χώρο, η οποία σβήστηκε.

Η Πυροσβεστική επισημαίνει ότι ο στολισμός της Κουμουνδούρου προκαλεί προβλήματα στα μεγάλα οχήματά της, καθώς με δυσκολία διέρχονται από εκεί, ενώ δεν είναι δυνατός ο έλεγχος και η άμεση αντίδραση (φρενάρισμα), σε περίπτωση που πεταχτεί κάποιος πεζός από την Κονταράτου. Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες ζητούν από το Δήμο Βόλου, τουλάχιστον για την εορταστική περίοδο, να ρυθμίσει την κίνηση έτσι, ώστε τα πυροσβεστικά οχήματα να κινούνται επί της Γαλλίας και μετά επί της Γαμβέτα και να βγαίνουν στη Δημητριάδος, με απαγόρευση της στάθμευσης επί της Γαμβέτα. Άλλωστε τονίζουν ότι η Κουμουνδούρου είναι ήπιας κυκλοφορίας και δεν πρέπει να κυκλοφορούν σε αυτή βαρέα οχήματα, όπως τα πυροσβεστικά.

Οι καταστηματάρχες στην Κουμουνδούρου έχουν βάλει δικά του χρήματα και στόλισαν τον δρόμο, ενώ καθημερινά διοργανώνουν διάφορα δρώμενα εν όψει εορτών.

 

Έκαψαν κάδους

Κάδους σκουπιδιών έκαψαν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες χθες στις 4.05 τα ξημερώματα, ενώ στη μια περίπτωση, προκλήθηκαν ζημιές στο πίσω μέρος παρκαρισμένου αυτοκινήτου δίπλα στον κάδο.

Οι εμπρησμοί κάδων σημειώθηκαν στη συνοικία Παλαιών. Αρχικά οι δράστες φαίνεται ότι έβαλαν φωτιά σε κάδο, επί της Παπακυριαζή – Πυράσσου, που επεκτάθηκε στο πίσω μέρος ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου (μάρκας Mercedes).  Στο σημείο μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά και από το κάδο και από το όχημα, χωρίς να επεκταθεί. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο κάδος ανακύκλωσης, ενώ προκλήθηκαν ζημιές περίπου 2.000 ευρώ στο αυτοκίνητο.

Την ίδια ώρα, φωτιά ξέσπασε σε δύο κάδους σκουπιδιών, επί της οδού Κροκίου (μια γωνία παραπάνω από την πρώτη φωτιά), που επίσης σβήστηκε και η Πυροσβεστική θεωρεί ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα, που αναζητούνται.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το