Αθλητισμός

Η Νίκη 1-0 τον Φωκικό σε φιλικό στο Πανθεσσαλικό

Φιλική επιτυχία σημείωσε χθες η Νίκη στο Πανθεσσαλικό. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 του Φωκικού δημιουργώντας τις καλύτερές της ευκαιρίες κυρίως μετά το 60’. Ο Άγγελος Βέρτζος με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της χθεσινής συνάντησης στο 87ο λεπτό.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Τη νίκη με 1-0 σε βάρος του Φωκικού πήρε η Νίκη σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη χθες στο Πανθεσσαλικό. Η βολιώτικη ομάδα ξεκίνησε καλά το ματς, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή της έπεσε. Ωστόσο μετά το 60’ ανέβασε την απόδοσή της και στο τέλος σκόραρε με τον Βέρτζο φτάνοντας στη φιλική επιτυχία με 1-0.

Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καρακούτσης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ψιάνο, Βέρτζο, Καρατζά και Μήτση. Στο χώρο του κέντρου αμυντικοί χαφ ήταν οι Ριζογιάννης και Τάσιτς, με τους Σκούφαλη (δεξιά), Κυριάκο (στον άξονα) και Πουρτουλίδη (αριστερά) να αποτελούν την τριπλέτα πίσω από τον Φλίγκο που ήταν η επιθετική αιχμή.

 

Το α’ ημίχρονο

Η πρώτη καλή φάση ανήκε στον Φωκικό. Ήταν μόλις το 4ο λεπτό, όταν ο Ευσταθίου μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, έκανε προσποίηση στον Μήτση και σούταρε με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ).

Η συνέχεια ανήκε στη Νίκη. Στο 10’ ο Πουρτουλίδης πέρασε ασίστ για τον Φλίγκο που πλάσαρε εύστοχα τον Γεωργίου. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε από τον πρώτο βοηθό κ. Πετρόπουλο σαν οφσάιντ.

Στο επόμενο λεπτό ο Σκούφαλης έφερε την μπάλα στο αριστερό και σούταρε. Η μπάλα κόντραρε σ’ έναν αμυνόμενο και για λίγο δεν την πρόλαβε ο Πουρτουλίδης με προβολή. Η μπάλα κατέληξε κόρνερ, τα οποίο εκτέλεσε ο Κυριάκος, με τον Γεωργίου να διώχνει με γροθιές προ του Βέρτζου.

Στο 12ο λεπτό οι «κυανόλευκοι» εκτέλεσαν έξυπνα ένα φάουλ με κομπίνα. Τελικός αποδέκτης ο Σκούφαλης, που έπιασε συρτό σουτ το οποίο έφυγε λίγο άουτ. Νέα καλή στιγμή για το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη με τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Ο Ριζογιάννης πέρασε πάσα για τον Πουρτουλίδη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Γεωργίου.

Στο 26’ ο Κυριάκος εκτέλεσε φάουλ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Φωκικού επενέβη έγκαιρα προ του Μήτση και του Βέρτζου παραχωρώντας κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους. Τρία λεπτά μετά ο Ευσταθίου βγήκε επικίνδυνα στην κόντρα, αλλά ο Μήτσης πρόλαβε να τον ανακόψει.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Νίκη στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 32’. Ο Κυριάκος έκλεψε την μπάλα και έχοντας ανοικτό πεδίο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έπιασε συρτό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ).

Η ομάδα του Κριστόφ Βαζέχα «ισοφάρισε» τις μεγάλες ευκαιρίες στο 37’. Ο Ευσταθίου έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των γηπεδούχων, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ δίνοντας τη δυνατότητα στον Καρακούτση να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

 

Το β’ μέρος

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Φωκικός ήταν εκείνος που δημιούργησε την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση. Πρωταγωνιστής ήταν πάλι ο δαιμόνιος Ευσταθίου, ο οποίος έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ αλλά είδε την μπάλα να φεύγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Νίκη άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με την ίδια σύνθεση, αλλά μετά το 60’ ο Περικλής Αμανατίδης άρχισε τις αλλαγές. Πράγματι οι νεοεισελθόντες βοήθησαν την ομάδα τους να ανεβάσει την απόδοσή της  και στο 63’ ο Ψιάνος έπιασε συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

Επίσης στο 70’ ο Κυριάκος επιχείρησε σέντρα σουτ. Στην πορεία της μπάλας πετάχθηκε ο Μκρτσιαν, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε με προβολή να την στείλει στα δίχτυα.

Τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη στο 71’. Μετά από σέντρα του Τάντιτς, ο Παπαζούδης έκανε το λάθος και η μπάλα στρώθηκε στον Λαζαρίδη. Ο παίκτης της βολιώτικης ομάδας, όμως, φάνηκε να αιφνιδιάζεται από το λάθος του αντίπαλου αμυντικού και δεν μπόρεσε με προβολή να σκοράρει από τη μικρή περιοχή.

Οι «κυανόλευκοι» απώλεσαν μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο 77’. Ο Ψιάνος έκανε ωραία μπαλιά προς τον Κυριάκο, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Όσο περνούσε η ώρα οι «κυανόλευκοι» ενέτειναν την προσπάθειά τους για γκολ. Έτσι στο 81’ ο Ριζογιάννης κέρδισε την μπάλα από λανθασμένη απόκρουση αντιπάλου, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Γεωργίου. Επίσης στο 87’ ο Τάντιτς εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ πιάνοντας στον ..ύπνο την αντίπαλη άμυνα. Αποδέκτης ήταν ο Κυριάκος, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γεωργίου. Ωστόσο ο τερματοφύλακας του Φωκικού απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι «κυανόλευκοι» εκτέλεσαν με κομπίνα το κόρνερ αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους. Ο Τάντιτς τροφοδότησε τον Κυριάκος ο οποίος έβγαλε σέντρα ακριβείας προς τον Βέρτζο. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός από τη μικρή περιοχή δεν λάθεψε και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής αναμέτρησης.

Τη συνάντηση διηύθυνε ο κ. Σκουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Πετρόπουλο και Τασσιόπουλο.

ΝΙΚΗ: Καρακούτσης, Ψιάνος, Μήτσης, Βέρτζος, Καρατζάς (85’ Αργύρης), Ριζογιάννης (84’ Χάμος), Τάσιτς (60’ Μκρτσιαν), Σκούφαλης (68’ Ρόππας), Πουρτουλίδης (60’ Λαζαρίδης), Κυριάκος, Φλίγκος (60’Τάντιτς).

ΦΩΚΙΚΟΣ: Γεωργίου, Θωμόπουλος, Εσόνο, Παπαζούδης, Κωστόπουλος, Ενγκουέμ, Ταμπάκης, Σκαρίμπας, Μπουλούλης, Ευσταθίου, Αμπντουραχμάνι.

(Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι Θέος, Ρέτζης, Γεωργουσόπουλος, Σορώκος, Κοντογιώργος, Αργυρός,  Χαλούλος, Ζαχαρόπουλος, Λίτσος).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το