Πολιτισμός

Η θεραπευτική αξία της αγάπης – Η Τένια Μακρή μιλά στη «Θ»

Πολύτιμα «μαθήματα» που μπορούν να μας βοηθήσουν να θεραπεύσουμε τις σχέσεις μας με όλους τους ανθρώπους θα παρουσιάσει μέσα από το νέο της βιβλίο η κ. Τένια Μακρή
Πολύτιμα «μαθήματα» που μπορούν να μας βοηθήσουν να θεραπεύσουμε τις σχέσεις μας με όλους τους ανθρώπους θα παρουσιάσει μέσα από το νέο της βιβλίο η κ. Τένια Μακρή

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Βόλου, σήμερα και ώρα 19:00, οργανώνει στη Λέσχη Κοινωνίας Βόλου «Εξωραϊστική» την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της κ. Τένιας Μακρή με τίτλο «15+7 πολύτιμα «μαθήματα» και βήματα για καλύτερες σχέσεις». Η Βολιώτισσα ψυχολόγος και συγγραφέας μιλά στη «Θ» για τη θεραπευτική αξία της αγάπης και της συγχώρεσης, που αποτελούν τον κεντρικό άξονα του βιβλίου της και που προέκυψαν ως απαύγασμα από την αλλαγή στάσης που επέφερε στη ζωή της το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει τη δική της, προσωπική κρίση, αποκαλύπτοντάς μας ταυτόχρονα και τα επόμενα σχέδιά της.

Αυξημένο στρες, έντονοι φόβοι, προβλήματα στις σχέσεις, ανησυχία για το σήμερα και το αύριο… Ο κόσμος μας νοσεί και έχει ανάγκη από θεραπεία σε όλα τα επίπεδα. Στο νέο βιβλίο της κ. Τένιας Μακρή υπάρχουν 15 πολύτιμα «μαθήματα» που αναλύονται σε 7 βήματα και που μπορούν να μας βοηθήσουν να θεραπεύσουμε τις σχέσεις μας με όλους τους ανθρώπους.

Όπως λέει η κ. Τένια Μακρή «είναι ένα βιβλίο, το οποίο έγραφα στο μυαλό μου καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης περιπέτειάς μου με την υγεία μου, που με δοκίμασε και με μεταμόρφωσε ως άνθρωπο. Είναι ένα βιβλίο για την ελπίδα, την πίστη, την εμπιστοσύνη και τη συγχώρηση» για να συμπληρώσει μιλώντας στη «Θ» πως «η θεραπεία αυτή μπορεί να έρθει μέσα από δύο παραμέτρους. Την επίτευξη της γαλήνης με τον εαυτό μας και την απαλλαγή από φόβους, ενοχές, απογοητεύσεις και τύψεις».

Όσο για το πώς μπορούμε να επιτύχουμε τα παραπάνω η κ. Μακρή εξηγεί πως «αν αντιληφθούμε τι λέει το «εγώ» μας και τι ζητεί από τη ζωή. Το «εγώ» μας ασκεί κριτική, δεν δέχεται τον πνευματικό μας εαυτό, αλλά θεοποιεί τη δόξα, το χρήμα κ.ά., μας καταστρέφει, μας γεμίζει φόβους και ενοχές. Όλα αυτά μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με την αγάπη και τη συγχώρεση. Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι που ο άνθρωπος δεν μπορεί να συγχωρέσει. Δε θα πρέπει να περιμένουμε από τους άλλους να αλλάξουν, εμείς θα πρέπει να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, να αλλάξουμε τις σκέψεις μας – το μόνο που πραγματικά έχουμε δικό μας – απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις».

Η κ. Μακρή μετά τη μεγάλη προσωπική της κρίση κατάφερε και τακτοποίησε τη ζωή της, όπως λέει, κάτι που μας προτρέπει και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου να κάνουμε ενόψει και της γενικότερης κρίσης που όλοι αντιμετωπίζουμε σημειώνοντας πως «τα εξωτερικά γεγονότα σε βάζουν σε μια διαδικασία ή να καταστραφείς ή να παραμείνεις όρθιος. Το δεύτερο πιστεύω ακράδαντα πως μπορούμε να το καταφέρουμε, καθώς πάντα υπάρχει μια χαραμάδα, μια πηγή φωτός που μπορεί να μας οδηγήσει προς την αλήθεια και το βιβλίο μου αυτό δίνει στον αναγνώστη τα εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και η κ. Μαρία Καπάνη. Συντονιστής θα είναι ο κ. Σωτήρης Πολύζος. Την εκδήλωση υποστηρίζουν ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος «Θέτις» Βόλου και η ΧΕΝ Βόλου.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ομάδες αυτές συσπειρώθηκαν με πνεύμα αλληλεγγύης σε μια κοινή εκδήλωση που έχει ως επίκεντρο την αγάπη. Τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου και θεωρώ σημαδιακή και σχετική με το μήνυμα του βιβλίου αυτή την έκφραση συνύπαρξης που μας οδηγεί μέσα από την αγάπη και τη συγχώρεση να δαμάσουμε το «εγώ» μας» καταλήγει η κ. Μακρή για να συμπληρώσει σε ό,τι αφορά στη συγγραφική της δραστηριότητα πως το επόμενό της βιβλίο, που θα έχει ως θέμα την απιστία, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Δανάη Πίκουλα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το