Photo Gallery, Τοπικά

Η δικαιοσύνη και η υπόθεση Πολκ-Στακτόπουλου

 

Από τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου. Από αριστερά διακρίνονται ο συγγραφέας κ. Αθ. Καφίρης, ο εκδότης κ. Σιδεράτος και ο νομικός κ. Δ. Σιάτρας

 

 

Φ11:Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Αθ. Γ. Καφίρη χθες το βράδυ στο δημαρχείο του Βόλου

 

«Δικάστηκε» η δικαιοσύνη στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Αθανασίου Γ. Καφίρη, ε. Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, με τίτλο  «Η υπόθεση ΠΟΛΚ-ΣΤΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ, μια ανθρώπινη και δικαστική τραγωδία».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται την ιστορικά γνωστή και πάντα επίκαιρη υπόθεση ΠΟΛΚ-ΣΤΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ, που πριν από 63 χρόνια είχε συγκλονίσει τη χώρα μας. Στόχος του συγγραφέα, να υπάρξει πέμπτη αναψηλάφηση της δίκης και να δικαιωθεί ο Στακτόπουλος.

Ο συγγραφέας πιστεύει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, της Αμερικής και της Βρετανίας οργάνωσαν τη δολοφονία για να προκληθεί μεγαλύτερη αστάθεια σε μια χώρα που βρισκόταν στη δίνη του εμφυλίου.

Το βιβλίο άλλωστε αφιερώθηκε σε όσους έντιμους είχαν το σθένος και την ευπρέπεια να ορθώσουν ανάστημα και να υψώσουν φωνή αλήθειας για ένα βαρύτατο στίγμα που κάποιες άθλιες και συμβιβασμένες συνειδήσεις φόρτωσαν στην ελληνική δικαιοσύνη και το κουβαλάει επί 60 ολόκληρα χρόνια.

«Υπήρξαν τέσσερα θύματα στην υπόθεση. Το ένα ήταν ο ΠΟΛΚ και τα υπόλοιπα τρία οι καταδικασθέντες, εις βάρος των οποίων υπήρξε μια κατάφωτη αδικία. Το βιβλίο γράφηκε για τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων, αλλά ο Άρειος Πάγος συνεχίζει να εμμένει στην αρχική του απόφαση που ήταν σκανδαλωδώς άδικη», τόνισε ο κ. Καφίρης.

Θέλει μέσα από το βιβλίο του να αναδείξει ότι τα πρόσωπα που καταδικάστηκαν για την υπόθεση δεν είχαν καμία ανάμειξη με αυτήν και το βιβλίο, που προσεγγίζει τα νομικά δεδομένα, να αποτελέσει οδηγό για την πέμπτη αναψηλάφιση που θα οδηγήσει κατά τη γνώμη του κ. Καφίρη στη δικαίωση.

Το βιβλίο προλόγισαν ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης και ο εκδότης κ. Σιδεράτος, ενώ το παρουσίασε ο νομικός και συγγραφέας Δ. Σιάτρας.

Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η υπόθεση Στακτόπουλου είναι μια ανοιχτή πληγή για τη δικαιοσύνη και η αναψηλάφηση της υπόθεσης είναι αναγκαία σε μια εποχή συνολικής κρίσης όπου η δικαιοσύνη οφείλει να μην κινείται σε γκρίζες ζώνες.

Ο εκδότης του βιβλίου χαρακτήρισε θλιβερή μειοψηφία δικαστές που επέβαλαν την άποψή τους ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν πρέπει να κρίνονται.

Χαρακτήρισε την άποψη αυτή επικίνδυνη και δήλωσε ότι στην προσπάθεια έκδοσης του βιβλίου συνέβησαν «παράξενα γεγονότα», ενώ αναφερόμενος στην προσωπικότητα του κ. Καφίρη, σε αντιδιαστολή με άλλους δικαστικούς λειτουργούς, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη λειτουργοί που βροντοφωνάζουν τη διεκδίκηση του δικαίου.

«Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν την υπόθεση προς όφελος κάθε ντόπιου και ξένου εμπλεκόμενου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το