Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός, Άρθρα & Σχόλια

Πέμπτος στην Ευρώπη ο Κανάβας

Το Μπότσια είναι ένα ελάχιστα διαδεδομένο Παραολυμπιακό άθλημα. Κι όμως στην πόλη μας παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη κυρίως λόγω των σημαντικών επιτυχιών του αθλητή των ΑμεΑ «Αργοναυτών» Χρήστου Κανάβα. Ο Βολιώτης πρωταθλητής, πριν από λίγες μέρες κατέκτησε στη Νορβηγία την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπότσια στο ατομικό στην κατηγορία BC 4.

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πρόκειται για μια εξαιρετική διάκριση που έφερε τον Κανάβα στην ελίτ του αθλήματος στην Ευρώπη (κατέχει και την 15η θέση παγκοσμίως). Και φυσικά επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, η συγκεκριμένη επίδοση ήρθε ως αποτέλεσμα της πολύ σκληρής δουλειάς που έκαναν εδώ και τρία χρόνια ο αθλητής με τον προπονητή του Ηλία Αγδινιώτη.Και να φανταστεί κανείς πως ο Κανάβας και ο Αγδινιώτης, δεν θα είχαν πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό, αν δεν στήριζαν την αποστολή ο Δήμος Βόλου και οι «Αργοναύτες», αφού η Ομοσπονδία δεν ήταν σε θέση να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και να ήταν μόνο αυτό; Όλες οι αθλητικές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα του Παραολυμπιακού κινήματος, δυστυχώς αναστέλλονται επ’ αόριστον λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Το χτύπημα» που δημιουργεί η Πολιτεία με τις πρακτικές της στον ειδικό αθλητισμό είναι τεράστιο. Δυστυχώς, πολλά σωματεία θα βάλουν «λουκέτο», ενώ πολλά παιδιά που είχαν τον αθλητισμό ως διέξοδο θα κλειστούν και πάλι στο σπίτι τους. Ποια είναι επιτέλους η κοινωνική πολιτική σ’ αυτή τη χώρα; Εμείς πάντως, αν και ολοκληρώσαμε μια τριετή δύσκολη προσπάθεια, αμέσως μετά τον χειμώνα θα αρχίσουμε και πάλι με την ομάδα Μπότσια των «Αργοναυτών» προπονήσεις. Χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το στερήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημιουργός του αθλήματος στο Βόλο, καθηγητής φυσικής αγωγής Ηλίας Αγδινιώτης. Ίσως στα λόγια του Αγδινιώτη, να κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια. Ο αθλητισμός αποτελεί για πολλά παιδιά μα και για ορισμένους ανθρώπους κάθε ηλικίας τρόπο ζωής. Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αποτελεί και το καλύτερο αγχολυτικό. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία να μείνουν όρθια και να συνεχίσουν να προσφέρουν το τεράστιο κοινωνικό έργο, όπως και στο παρελθόν.

Τρεις μικροί στην 11αδα

ΤΡΕΙΣ ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών θα πρέπει να χρησιμοποιεί υποχρεωτικά η Νίκη σε κάθε αγώνα της, βάσει του ισχύοντος κανονισμού. Γι’ αυτό και ο Αλέξης Αλεξίου κάνει συνεχείς πειραματισμούς για να δει ποια τελικά από τα νέα παιδιά θα εμπιστευτεί κατ’ αρχήν. Φυσικά όλοι επιθυμούν να αγωνιστεί ως Έλληνας και ο Κυπτίου, ο οποίος αποτελεί μια σταθερή λύση.

 Δείγμα ανωτερότητας

«ΑΝ αυτή τη στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται τρεις βαθμούς μπροστά από την Μπαρτσελόνα οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος κάνουν καλύτερα κάποια πράγματα σε σχέση με εμάς. Θα δούμε στο μέλλον αν αυτή η διαφορά είναι καθοριστική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πεπ Γουαρντιόλα και συνέχισε όσον αφορά την «κόντρα» με τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Δεν σχολιάζω κανέναν συνάδελφό μου από την πρώτη μέχρι την τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Δεν έχω δείξει ασέβεια στον οποιονδήποτε. Όλοι γνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά που κάνει ο κάθε τεχνικός και σέβομαι όλους τους συναδέλφους μου». Πάντα σεμνός και μετριόφρων ο Γουαρντιόλα, είναι ακριβώς το αντίθετο του μεγάλου του αντιπάλου, του Ζοζέ Μουρίνιο. Τα λόγια του αντικατοπτρίζουν και τις αρχές του που είναι διαμετρικά αντίθετες του τεχνικού της Ρεάλ. Προς το παρών πάντως ακολουθώντας τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, δικαιώνεται απόλυτα.

 Η Ηλιούπολη έφταιγε για όλα…

ΓΛΙΤΩΣΕ και ο Αετός Σκύδρας τον υποβιβασμό, αφού η Επιτροπή …Αθωώσεων της ΕΠΟ μετέτρεψε την ποινή υποβιβασμού που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως για τον αγώνα με τους Πόντιους Βέροιας. Η αφαίρεση βαθμών έρχεται να προστεθεί στους ήδη πέντε βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί με απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας για τον αγώνα με τη Δόξα Κρανούλας. Έτσι η Σκύδρα διατηρείται στην Γ’ Εθνική με 11 βαθμούς συνολικά βαθμολογικές απώλειες. Άρα; Άρα μόνη της η Ηλιούπολη έστηνε όλα τα ματς. Αυτή έφταιγε για όλα. Φοβερό συμπέρασμα…

Τυχαία η χρονική στιγμή της σύλληψης Ψωμιάδη;

ΔΕΝ πρόλαβε να τελειώσει το καφεδάκι του σε πλατεία των Σκοπίων ο Μάκης Ψωμιάδης και συνελήφθη χθες από την Σκοπιανή Αστυνομία. Ενώ λοιπόν χθες στην Ελλάδα είχαμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ξαφνικά βρέθηκε και ο Ψωμιάδης που αναζητούνταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έτσι, δείχνει να ολοκληρώνεται και η υπόθεση της έρευνας για τα στημένα παιχνίδια, η μεγαλύτερη φούσκα στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που δυστυχώς είχε μεγάλες ζημίες για την πόλη μας και τον Ολυμπιακό Β. Ήταν τυχαία η χρονική στιγμή της σύλληψης του Μάκη Ψωμιάδη; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Να διατηρήσει ένα σπάνιο ρεκόρ

ΤΑ τελευταία επτά χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος στους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ. Από το 2004 οι δύο σημερινοί αντίπαλοι έχουν συναντηθεί επτά φορές. Οι δύο ήταν σε τελικό Ευρωλίγκα και η μία σε μικρό τελικό της ίδιας διοργάνωσης. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς μετρά ισάριθμες νίκες απέναντι στους πανίσχυρους Ρώσους που τόσο το 2006, όσο και το 2008 κατέκτησαν την Ευρωλίγκα. Απομένει λοιπόν να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο σήμερα το συγκεκριμένο ρεκόρ…

Αν αντέξει, θ’ αφήσει εποχή

ΔΥΟ σημεία μας έκαναν εντύπωση από τις δηλώσεις του 17χρονου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Στέφανου Καπίνο, τον οποίο κάλεσε ο Σάντος στην Εθνική ανδρών. Το πρώτο ήταν ότι σεμνά και ταπεινά δήλωσε πως δεν έχει πετύχει τίποτα ακόμη επειδή κλήθηκε μια φορά στην Εθνική και το δεύτερο πως έχει ως πρότυπό του τον Αντώνη Νικοπολίδη. Τόλμησε δηλαδή με τον αυθορμητισμό και το θάρρος της ηλικίας του να πει αυτό που πιστεύει και να αναφερθεί στον «μισητό» πλέον στους Οργανωμένους οπαδούς Νικοπολίδη. Ο Καπίνο, παρά τη νεαρή ηλικία του, δείχνει να πατά γερά στα πόδια του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μπορέσει να αντέξει την ξαφνική δόξα και τη δημοσιότητα. Αν τα καταφέρει, σίγουρα θ’ αφήσει εποχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το