Photo Gallery, Τοπικά

Η «καρδιά» πρόδωσε 22χρονο σε γήπεδο 5Χ5

 

Ο Στάθης Κουτσιουβέλης άφησε την τελευταία του πνοή σε γήπεδο 5Χ5, το βράδυ της Τρίτης

 

Ο Στάθης Κουτσιουβέλης ήταν μοναχοπαίδι και με οικογενειακό ιατρικό ιστορικό

 


 

Σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων και έκανε πρακτική

 

 

 

Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από χθες ο Στάθης Κουτσιουβέλης, ένα παλικάρι 22 ετών, που έφυγε τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα από τη ζωή, λίγο πριν παίξει ποδόσφαιρο με τους φίλους του. Ο θάνατος του άτυχου νέου έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και έχει βυθίσει στο πένθος τη γειτονιά του, στη Νέα Δημητριάδα. Τραγική φιγούρα η μητέρα του Ελένη, η οποία είναι αδύνατον να συνειδητοποιήσει το χαμό του μοναδικού παιδιού της. Του αγοριού που μεγάλωσε μόνη της, αφού έμεινε χήρα σε πολύ νεαρή ηλικία. Ο άντρας της χάθηκε νέος, σε ηλικία 40 ετών, από ανακοπή της καρδιάς. Τώρα έχασε και το μοναχοπαίδι της, από ανακοπή της καρδιάς, όπως όλα φαίνεται να δείχνουν. Όσοι γνωρίζουν την οικογένεια μιλούν για οικογενειακό ιατρικό ιστορικό.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Το παλικάρι συνόδευσαν χθες το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία η μητέρα του, συγγενείς, φίλοι, γείτονες. Θρήνος, οδυρμός και ατελείωτος πόνος στη νεκρώσιμη ακολουθία. Νεαρόκοσμος κατέκλυσε τον ιερό ναό του Αγίου Ραφαήλ για να αποχαιρετίσει τον αγαπημένο φίλο στο μεγάλο του ταξίδι. Το ταξίδι χωρίς επιστροφή.

Ο Στάθης Κουτσιουβέλης άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο 5Χ5 στην Αγία Παρασκευή, το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου με τους φίλους του. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, ο Στάθης και ένας φίλος του πήγαν πρώτοι στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό ο Στάθης «κτύπησε» ένα σουτ και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έπεσε στο έδαφος αναίσθητος. Αρχικά ο φίλος του νόμιζε πως ο Στάθης παρέμενε στο έδαφος θέλοντας να αστειευτεί. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά φίλου του άτυχου νέου, πως «συχνά ο Στάθης μας έκανε πλάκες».

Αυτή τη φορά όμως, δεν έκανε πλάκα… Μόλις έγινε αντιληπτό πως κάτι συνέβαινε έτρεξε να ζητήσει βοήθεια από τον υπεύθυνο της γραμματείας του γηπέδου. Αμέσως τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο έφτασε στην Αγία Παρασκευή, παρέλαβε το νεαρό και το μετέφερε στο Νοσοκομείο. Μάταιες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή. Οι προσπάθειες ανάνηψης του άτυχου παιδιού δεν είχαν αποτέλεσμα. Το παλικάρι είχε φύγει από τη ζωή…

Σκηνές μεγάλου σπαραγμού εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του άτυχου νέου, στη Νέα Δημητριάδα, όταν η μητέρα του πληροφορήθηκε το χαμό του μοναχογιού της.

 

Λάτρευε

το αυτοκίνητο

και το ποδόσφαιρο

Ο 22χρονος είχε ολοκληρώσει τη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ προκειμένου να εργαστεί ως μηχανικός αυτοκινήτων. Αυτό το διάστημα έκανε πρακτική εξάσκηση στη μονάδα ΤΣΥΑΥ του Στεφανοβικείου (Αεροπορία Στρατού). Τα αυτοκίνητα ήταν η μεγάλη του αγάπη όπως και το ποδόσφαιρο. Έπαιζε μπάλα από μικρό παιδί. Ο φίλος του Νίκος ανέφερε στη «Θ», πως συχνά πήγαιναν να παίζουν ποδόσφαιρο. «Ο Στάθης έπαιζε μπάλα στη γειτονιά από μικρός. Όπως και εγώ…». Συμφώνησαν και προχθές να πάνε για ποδόσφαιρο και το ραντεβού τους ορίστηκε στο γήπεδο 5Χ5 της Αγίας Παρασκευής. Ο άτυχος νέος δεν πρόλαβε όμως να παίξει. Τον πρόλαβε ο θάνατος… Ο υπεύθυνος της γραμματείας του γηπέδου ανέφερε πως έβλεπε τον 22χρονο για πρώτη φορά.

Φίλοι του ανέφεραν πως ο Στάθης ήταν υγιής. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Δεν είχε διαμαρτυρηθεί για προβλήματα υγείας. Όλοι ήσαν ανυποψίαστοι για το τι θα ακολουθούσε. Όσοι γνωρίζουν την οικογένεια κάνουν λόγο για οικογενειακό ιατρικό ιστορικό. Η καρδιά «είχε προδώσει» τον πατέρα του Στάθη σε ηλικία 40 ετών και όταν ο Στάθης ήταν επτά ετών. Από ανακοπή καρδιάς είχε πεθάνει και ο παππούς του. Ο Στάθης μεγάλωσε με τη μητέρα του.

 

Εκατοντάδες μηνύματα

Η είδηση του τραγικού θανάτου του 22χρονου έγινε γνωστή χθες το πρωί. Ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας. Σε ανακοίνωσή της η τοπική Αστυνομία αναφέρεται στο περιστατικό σημειώνοντας πως η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του διατάχθηκε νεκροψία. Το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας διενεργεί την προανάκριση για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Η κηδεία του έγινε χθες το μεσημέρι. Την ίδια ώρα η προσωπική σελίδα του άτυχου Στάθη Κουτσιουβέλη, στο διαδίκτυο, κατακλύζεται από μηνύματα φίλων του. Μέσα από το Facebook εκφράζουν τη μεγάλη τους λύπη, τα συναισθήματά τους και τον αποχαιρετούν. Το συνοδεύουν με τα μηνύματά τους στο ταξίδι χωρίς επιστροφή….

Όλοι μιλούν για ένα χαρούμενο και καλό παιδί. Αγαπούσε τη ζωή και ήθελε πολύ να τη ζήσει. Η μοίρα όμως είχε για αυτόν άλλα σχέδια…

 

 

 

(Ξεχωριστό θέμα, ή ένθετο)

 

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τα γήπεδα 5Χ5

 

Απαραίτητη η παρουσία γιατρών στους αγωνιστικούς χώρους

 

 

Το τραγικό περιστατικό έφερε πάλι στην επικαιρότητα και τη συζήτηση γύρω από το ζήτημα της λήψης προληπτικών μέτρων σε αγωνιστικούς χώρους, αλλά και την ανάγκη να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Όσον αφορά στα 5Χ5, πρόκειται για ιδιωτικά γήπεδα, για τα οποία δεν προβλέπεται η παρουσία ή απασχόληση γιατρού. Μπορούν ελεύθερα να προσέρχονται όσοι θέλουν να παίξουν μπάλα, έναντι μικρού σχετικά τιμήματος (4 ή 5 ευρώ το άτομο για κάθε αγώνα). Οι ιδιοκτήτες αυτών των γηπέδων δεν φέρουν ευθύνη. Για τα γήπεδα, όπως και για τα γυμναστήρια δεν προβλέπεται η υποχρεωτική παρουσία γιατρού. Όσοι πηγαίνουν εκεί φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη.

Αντίθετα, όπως ανέφερε στη «Θ», ο πρόεδρος των προπονητών κ. Γιώργος Κοζάκης, είναι υποχρεωτική η παρουσία στα γήπεδα, ακόμη και σε ερασιτεχνικούς αγώνες, γιατρών. Στην πράξη όμως αυτό, όπως τόνισε, δεν τηρείται. Και τούτο επειδή δεν επαρκούν οι γιατροί και πρόσθεσε πως πρέπει σε όλα τα γήπεδα να υπάρχει οπωσδήποτε ένα μηχάνημα ανάνηψης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας κ. Τάσος Μπατζιάκας, επανέφερε το θέμα της λειτουργίας υγειονομικού σταθμού. Τόνισε ότι, δυστυχώς, τέτοια περιστατικά θα επαναληφθούν, αν δεν λαμβάνονται προληπτικά μέτρα και αν δεν λειτουργήσει ο υγειονομικός σταθμός της ΕΠΣΘ για να εξετάζονται οι ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής.
Ο κ. Μπατζιάκας υπενθύμισε το θάνατο ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο πριν από ένα περίπου χρόνο σε γήπεδο στη Χλόη Βελεστίνου, όπως και ένα άλλο πριν από μερικά χρόνια υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «αυτό θα συμβαίνει αν δεν εξετάζονται οι ποδοσφαιριστές ή οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό», Τόνισε δε ότι οι προληπτικές εξετάσεις όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι απαραίτητες, διότι κάποιος μπορεί αν έχει ένα πρόβλημα και να μην το γνωρίζει, με αποτέλεσμα να επέρχεται το μοιραίο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΠΘ, οι ιδιοκτήτες γηπέδων δεν πρέπει ν’ αφήνουν κανέναν να μπαίνει για να αγωνιστεί, αν δεν έχει κάνει καρδιολογικές εξετάσεις.
Ο κ. Μπατζιάκας τόνισε ότι ο υγειονομικός σταθμός της ΕΠΣΘ ήταν πολύ σημαντικός, ήταν εξοπλισμένος με όλα τα μηχανήματα και παραμένει «αραχνιασμένος», μη μπορώντας να εξυπηρετήσει τους αθλητές, αλλά και τη νεολαία, στα πρότυπα του κοινωνικού φαρμακείου και άλλων τοπικών δράσεων.

Δήλωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία του υγειονομικού σταθμού και προς την κατεύθυνση αυτή θα ζητήσει συναντήσεις με τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Δήμαρχο και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας. Ανέφερε δε πως στον υγειονομικό σταθμό μόλις με 15 ευρώ οι αθλητές θα μπορούσαν να υποβληθούν σε όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το