Photo Gallery, Τοπικά

Ημέρα Φυσικών Επιστημών στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Στον προγραμματισμό της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2012 – 2013,  και στο πλαίσιο  αφιερωμάτων σε επιστημονικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα , η Τετάρτη 23 Ιανουαρίου ήταν, για το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, η Ημέρα των Φυσικών Επιστημών.

Οι καθηγητές του σχολείου: κ. Καραγιάννης Θεόδωρος – χημικός, κ. Χατζηκυριάκου Νίκη – φυσικός και κ. Στασινούλια Βένη – βιολόγος επιμελήθηκαν την οργάνωση της δραστηριότητας, σε συνεργασία με μαθητές του σχολείου.

Οι δράσεις αυτές τελούν υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του παιδαγωγικά υπεύθυνου για το σχολείο, σχολικού συμβούλου κ. Κοντομήτρου Γιώργο.

Στόχος των δράσεων είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τον πλούτο της γνώσης και την χρηστική της αξία στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να διαμορφώσουν ταυτότητα υπεύθυνου πολίτη.

Στο πρώτο μέρος του  αφιερώματος παρουσιάστηκε η αξία της μεσογειακής διατροφής, η σημασία της κατανάλωσης φυσικών τροφών και γενικότερα η προσοχή που πρέπει να δίνουμε στην διατροφή μας.

Στο δεύτερο μέρος έγινε παρουσίαση του πειράματος “CERN”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Φυσικός κ. Διονύσης Βαβουγιός , ο σχολικός σύμβουλος- παιδαγωγικά υπεύθυνος για το σχολείο κ. Κοντομήτρος Γιώργος, ο σχολικός σύμβουλος φυσικών επιστημών κ. Σαραντόπουλος Παναγιώτης, ενώ από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Μαγνησίας, παρευρέθηκαν η κ. Γουρλά Θεοδώρα και ο κ. Βάτσιος Ξενοφών

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το