Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ζωτικής σημασίας η μελέτη αποχέτευσης Ν. Αγχιάλου

 

Ολοκληρώθηκε και αποστέλεται στο Ε.Π.Π.Ε.Ρ.Α.Α. για προέγκριση των τευχών δημοπράτηση
Ολοκληρώθηκε και αποστέλεται στο Ε.Π.Π.Ε.Ρ.Α.Α. για προέγκριση των τευχών δημοπράτηση

 

Ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου αποχέτευσης Ν. Αγχιάλου προϋπολογισμού 3.700.000€. Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον –  Αειφόρος Ανάπτυξη» και αφορά στη μελέτη και την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης, καθώς επίσης την κατασκευή αγωγών μεταφοράς των λυμάτων από τη Νέα Αγχίαλο έως τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων, τεσσάρων αντλιοστασίων επί της οδού Βόλου – Αθηνών και καταθλιπτικού αγωγού. Όπως έγινε γνωστό, από τον αντιδήμαρχο Π. Πελεκάνο, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και τα επόμενα βήματα είναι η παράδοσή της στη Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. και η αποστολή της στο Ε.Π.Π.Ε.Ρ.Α.Α. για προέγκριση των τευχών δημοπράτησης. Στόχος είναι να επιτευχθεί η δημοπράτηση του έργου μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο κ. Πελεκάνος τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, καθώς θα λύσει πιεστικά προβλήματα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας και θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τον ευαίσθητο κόλπο του Παγασητικού».

Ένα θέμα που τέθηκε σε συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος με υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και για το οποίο τονίστηκε ότι χρειάζεται άμεση παρέμβαση, είναι η ζωνοποίηση του δικτύου ύδρευσης ώστε να επιτευχθεί η ισομερής πίεση του δικτύου σε όλη την περιοχή και να περιοριστούν οι απώλειες νερού και άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα λόγω πολλαπλών βλαβών. Ακόμη επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση 55 τομών του οδοστρώματος στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου, που δημιουργήθηκαν έπειτα από βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης. Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι έως το Πάσχα θα έχουν ξεκινήσει από την Υπηρεσία οι σχετικές εργασίες.

Για το έργο ολοκλήρωσης του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων, ένα από τα πλέον απαραίτητα έργα για την περιοχή αφού θα συμβάλλει στην αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων που σημειώνονται έπειτα από κάθε βροχόπτωση πλήττοντας το παραλιακό μέτωπο, συμφωνήθηκε η σύνταξη της μελέτης να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΜΒ έτους 2014.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. αναζητεί λύσεις σε ό,τι αφορά στην επάρκεια νερού όχι μόνο για τη Νέα Αγχίαλο, αλλά για ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα, όπου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα διογκώνεται λόγω αύξησης της μεγαλύτερης κατανάλωσης νερού, ειδικά στους οικισμούς. Αναγκαίος επίσης κρίνεται ο σωστός έλεγχος του αυτόματου συστήματος ελέγχου και τηλεμετρίας (scada), ώστε σε περίπτωση διακοπής νερού να ενημερώνεται αμέσως ο κεντρικός server του συστήματος και έτσι να αποφεύγονται οι πολύωρες διακοπές υδροδότησης.

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης

Μεταξύ άλλων εκκρεμοτήτων που εξετάστηκαν στη συνάντηση και δρομολογείται η επίλυσή τους το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η μερική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, στα σημεία όπου παρουσιάζονται συχνές βλάβες, καθώς ήδη έχει αντικατασταθεί τμήμα της οδού Σιμοπούλου και οι εργασίες θα συνεχιστούν σε άλλα σημεία της πόλης (οδός Αχιλλέως). Επίσης, η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των συνδέσεων των υπολοίπων παροχών που είναι σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη εργολαβία.

Όσον αφορά στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την καθυστέρηση των καταμετρήσεων το προηγούμενο διάστημα, τονίστηκε ότι η υπηρεσία έχει θέσει πλέον σε λειτουργία νέο λογισμικό, το οποίο διασφαλίζει τη χρέωση των λογαριασμών για κατανάλωση 90 ημερών, χωρίς καμία υπέρβαση.

Τέλος, τέθηκε ως άμεσης προτεραιότητας το θέμα επάρκειας του νερού άρδευσης προκειμένου κατά τη θερινή περίοδο να ανταποκρίνεται το δίκτυο στις απαιτήσεις των καλλιεργητών των Τοπικών Κοινοτήτων Μικροθηβών και Αϊδινίου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το