Τοπικά

Εταιρεία διεκδικεί ακίνητα από τη Μητρόπολη στις Νηες

ΝΗΕΣ

Εξέλιξη σημειώθηκε χθες καθώς εταιρεία που δραστηριοποιείται στις αναπτύξεις κλίμακας, φέρεται να διεκδικεί ακίνητα από τη Μητρόπολη Δημητριάδος μέσω της αντιδικίας που έχει με την Golfing Developments A.E. που της έχει παραχωρηθεί έκταση στις Νηες,

Η επιστολή εστάλη στη Μητρόπολη Δημητριάδος που είναι ήδη σε γνώση της και την εξετάζουν οι νομικοί, όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος που εκτίμησε πως η τοπική εκκλησία δεν έχει κάποια ανάμιξη.

Στην επιστολή της εταιρείας επισημαίνεται αρχικά πως «μετά από δικαστική διαμάχη που είχαμε με την εταιρεία Golfing Developments A.E., αναφορικά με παλαιότερη συνεργασία μας που αφορούσε την ανάπτυξη της μοναστηριακής έκτασης της Ιεράς Μονής Ξενιάς, εκδόθηκαν δύο τελεσίδικες διαιτητικές αποφάσεις και μας επιδικάστηκε σε βάρος της εταιρείας Golfing Developments A.E. το ποσό των 700.000 περίπου συμπεριλαμβανομένων τόκων, εξόδων κλπ. Η εν λόγω εταιρεία αρνείται πεισματικά να καταβάλει τα ως άνω χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κατάσχουμε την πρώην παραθεριστική κατοικία του μητροπολίτη Δημητριάδος στις Νηες. Επακολούθησαν δύο άγονοι πλειστηριασμοί και ευρισκόμεθα στη δυσάρεστη επίσης θέση να κατάσχουμε επιπλέον εκτάσεις που ανήκουν στην κυριότητα ή στη χρήση της οφειλέτριάς μας Golfing Developments A.E.».

Στη συνέχεια της επιστολής γίνεται αναφορά σε ένα ικανό αριθμό τεμαχίων γης που είναι μετέωρα, αφού φαίνεται πως δεν έχει εξοφληθεί το σύνολο του τιμήματος που υπερβαίνει τα 30.000.000 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν έχει κινηθεί η διαδικασία επαναφοράς των εκτάσεων αυτών στη Μητρόπολη.

Στη συνέχεια της επιστολής επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως «η ενδεχόμενη, αδικαιολόγητη κατά την άποψή μας ολιγωρία σας, μας εμποδίζει στην προσπάθειά μας εκτέλεσης των προαναφερθέντων διαιτητικών αποφάσεων, αλλά κυρίως εκθέτει τη Μητρόπολή σας σε κίνδυνο υπέρογκων αγωγών αποζημιώσεως σε βάρος της, εφόσον συνιστά προφανή παραπλάνηση των επενδυτών της παράλληλης αγοράς του χρηματιστηρίου του Λονδίνου εις την οποία είναι εισηγμένη η μητρική εταιρεία της Golfing Developments A.E. που φέρει το όνομα Dolfin Capital Investors».

Καταλήγει δε λέγοντας «σας παρακαλώ να μας πληροφορήσετε, αν η επίμαχη προς φερόμενη «ανάπτυξη» έκταση, ανήκει κατά κάποιον τρόπο στην Golfing Developments A.E., ώστε με τη σειρά μας να προβούμε στα δέοντα ή εν πάση περιπτώσει να μας πληροφορήσετε, ποιο είναι το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και από πότε αυτό έχει μεταβληθεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το