Photo Gallery, Τοπικά

ΕΣΠΑ: Ένταξη τριών έργων για την Υγεία στη Μαγνησία

Τα 7 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν τα έργα που σχετίζονται με την αναβάθμιση των υποδομών Υγείας στη Μαγνησία, όπως η κατασκευή Ψυχιατρικού Τμήματος και Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας, λειτουργία περιφερειακών Ιατρείων, και τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Τα θέματα Υγείας απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός με τους φορείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του.

Οι φορείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αναφέρθηκαν στον κίνδυνο στον οποίο το ίδιο το Νοσοκομείο έχει εισέλθει εξαιτίας της οριζόντιας περικοπής των λειτουργικών δαπανών (πάνω από 50%) σε συνάρτηση με την αύξηση της επισκεψιμότητας ασθενών, την αλλαγή του καθεστώτος εφημεριών μεταξύ των δύο νοσοκομείων της πόλης, αλλά και τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού και της υπερωριακής εργασίας του υπολοίπου προσωπικού. Ανέφεραν δε ότι αποτελεί πλέον γεγονός το να μην εξυπηρετούνται ασθενείς σε ορισμένες κλινικές, λόγω της έλλειψης υλικών αλλά και λόγω της λήξης του ορίου λειτουργίας αρκετών μηχανημάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι: «Δεν είναι δυνατόν σε μια λογική οικονομίας κλίμακας να παρέχονται χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Οι οριζόντιες περικοπές έχουν αποτύχει όπου και όποτε έχουν εφαρμοστεί.. Το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία πρέπει να στηριχτεί ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ ο κ. Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ  οι πόροι που διατίθενται για Υποδομές Υγείας και Κοινωνικές Υποδομές (Πρόνοιας), ανέρχονται σε 39.620.000 €.

Αναλυτικότερα μεταξύ άλλων: Με δικαιούχο την 5η ΥΠΕ έχουν ενταχτεί τα έργα:

Προμήθεια Εξοπλισμού Πληροφορικής (Υλικό, Λογισμικό και Υπηρεσίες) για τα Κέντρα Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας         Π/Υ 318.379,12 €.

Προμήθεια Κινητών Μονάδων Υγείας της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδος Π/Υ 1.599.360,00 €.

Με δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έχει ενταχτεί το έργο: 1) Κτιριακές βελτιώσεις και Προμήθεια Εξοπλισμού για την Λειτουργία Ξενώνα Βραχείας Παραμονής Ενηλίκων Βόλου     Π/Υ 308.982,07 €, 2) Για το Γ.Ν. του Βόλου , επίσης έχουν ενταχτεί τα έργα: Με Δικαιούχο τη ΔΕΠΑΝΟΜ :  Κατασκευή Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων και Εφήβων, και Ανακατασκευή Παλαιάς Πτέρυγας Γ. Ν. Βόλου για την Δημιουργία Β’ Παθολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας Π/Υ 5.750.000,00 €.  Με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων ΤΔ Σούρπης και ΤΔ Καναλίων Π/Υ 615.000,00 €

Με Δικαιούχο το ΕΚΑΒ έχει ενταχτεί το έργο: Προμήθεια 13 Ασθενοφόρων για τις Ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Π/Υ 910.000,00 €.

Με δικαιούχο το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ενταχτεί το έργο: Ενίσχυση και Αναβάθμιση του ΠΕΔΥ Θεσσαλίας – Προμήθεια Επιστημονικού και Εργαστηριακού Εξοπλισμού, Ενίσχυση και Αναβάθμιση των Συστημάτων και των Λειτουργιών Π/Υ 564.800,00 €

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το