Photo Gallery, Αθλητισμός

Επιχειρεί βήμα ανόδου η Νίκη

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το επιβλητικό 6-1 επί του Πανηλειακού, η Νίκη συνεχίζει σήμερα την προσπάθειά της στα πλέι οφ της Γ’ Εθνικής αντιμετωπίζοντας τον Οικονόμο. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» της Τσαριτσάνης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα, με τους «κυανόλευκους» να αισιοδοξούν ότι θα επιστρέψουν στη βάση τους με το θετικό αποτέλεσμα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

«Εξάσφαιρο» κρατούσε η Νίκη στον αγώνα της Δευτέρας με τον Πανηλειακό αποδεικνύοντας ότι στη μέρα της δεν παίζεται από καμία ομάδα της Γ’ Εθνικής. Όμως στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο έχουν ήδη αφήσει πίσω τους αυτό το ματς. Τα πλέι οφ συνεχίζονται σήμερα και η ομάδα του Βόλου δίνει καθοριστικής σημασίας παιχνίδι στην Τσαριτσάνη με αντίπαλο τον τοπικό Οικονόμο.

Μετά από δύο αγωνιστικές είναι λογικό να μην έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου στη Β’ Εθνική. Απομένουν τέσσερα ακόμη παιχνίδια για κάθε ομάδα και όλες θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τις αναλογούν, με τη Ζάκυνθο να έχει σαφώς τις λιγότερες.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την σημερινή «μάχη» στην Τσαριτσάνη. Οι «κυανόλευκοι» προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα με έξι πόντους, δύο περισσότερους από τον σημερινό τους αντίπαλο. Σε περίπτωση που καταφέρουν να επικρατήσουν τότε το κέρδος θα είναι διπλό. Αφενός μεν θα θέσουν «νοκ άουτ» τον Οικονόμο, αφετέρου δε θα γίνουν αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο διότι ο μόνος που θα τους απειλεί θα είναι ο Πανηλειακός τον οποίο συνέτριψαν με διαφορά πέντε τερμάτων στο «Π. Μαγουλάς».

Βέβαια και η ισοπαλία σήμερα θα είναι καλό αποτέλεσμα για τη Νίκη διότι θα την κρατήσει στην κορυφή αυτού του μίνι πρωταθλήματος, με τις πιθανότητες να είναι με το μέρος της για τη συνέχεια, αφού θα δώσει δύο ματς εντός έδρας και ένα εκτός. Αντίθετα, αν η ομάδα του Βόλου δεν καταφέρει να επιστρέψει στη βάση της με κάποιο θετικό αποτέλεσμα, τότε θα δώσει το δικαίωμα τόσο στον Οικονόμο, όσο και στον Πανηλειακό (εφόσον κερδίσει στην έδρα του τη Ζάκυνθο) να ελπίζουν, αφού η κατάσταση θα περιπλεχθεί.

Η ψυχολογία όλων στη Νίκη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μετά το αποτέλεσμα της περασμένης Δευτέρας. Ωστόσο, ο τεχνικός της ομάδας Περικλής Αμανατίδης έχει προσπαθήσει να «προσγειώσει» τους ποδοσφαιριστές του, αφού δεν επιθυμεί να «πάρουν τα μυαλά τους αέρα». Έχοντας πολλά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η επιτυχία χωρίζεται από μία …κλωστή με την αποτυχία.

Ζήτησε, λοιπόν , από τους παίκτες να ξεχάσουν τη μεγάλη νίκη επί του Πανηλειακού και να είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι σήμερα στην Τσαριτσάνη, προκειμένου να επιτευχθεί ο αγωνιστικός στόχος της Νίκης που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση βαθμών ή βαθμού.

Όσον αφορά το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί η Νίκη, μπορεί το 4-4-2 να λειτούργησε άψογα κόντρα στον Πανηλειακό στο «Π. Μαγουλάς», αλλά επειδή σήμερα το ματς είναι εκτός έδρας, ίσως προτιμηθεί το 4-5-1. Οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και φυσικά να «χτυπήσουν» την κατάλληλη στιγμή εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Βάσει των παραπάνω, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βούρας, δεξιός οπισθοφύλακας ο Στουρνάρας και αριστερός ο Λαμπρόπουλος, ενώ ο Χολέβας με τον Δεληζήση θα συγκροτούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Ριζογιάννης και Παπατζίκος, ενώ μπροστά τους θα τοποθετηθούν οι Λαζαρίδης δεξιά, Παυλίδης αριστερά και Διαμαντίδης στον άξονα, που θα βοηθούν τον μοναδικό προωθημένο Πουλάκο.

Πάντως, αν τελικά προτιμηθεί το 4-4-2 τότε ο Παπατζίκος θα μείνει στον πάγκο και στην ενδεκάδα θα είναι ο Κυριακίδης που θα παίξει στα χαφ, με την ταυτόχρονη προώθηση του Λαζαρίδη στη γραμμή κρούσης, ως παρτενέρ του Πουλάκου.

Εκτός των παραπάνω 12, στην αποστολή που απαρτίζεται από 20 παίκτες μετέχουν και οι: Ψωμιάδης, Λουκίνας, Κυπτίου, Πεχλιβανόπουλος, Μκρτσιάν, Κοντοχρήστος, Ζαχαράκης και Μουδούρογλου. Από τους παραπάνω, δύο θα αποκλειστούν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ στο Βόλο έμειναν ο τραυματίας Αναστασίου και ο Κάσκιο. 

Ο Οικονόμος 

Γερά στο «κόλπο» της ανόδου μπήκε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης μετά το «διπλό» που πέτυχε στη Ζάκυνθο. Μάλιστα αν καταφέρει να κερδίσει και τη Νίκη εντός έδρας θα τεθεί επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα. Όπως είναι λογικό στις τάξεις του επικρατεί …συναγερμός μια και όλοι έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της σημερινής αναμέτρησης. Ο προπονητής Γιώργος Καλτέκης υπολογίζει σε όλους τους παίκτες, εκτός του Καραγιάννη, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αγώνα της Ζακύνθου, καθώς και του τραυματία Πούτα που πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον μηνίσκο.

 

Το σημερινό πρόγραμμα

Για την 3ης αγωνιστική των πλέι οφ της Γ’ Εθνικής θα γίνουν τα παρακάτω παιχνίδια:

18.30 Οικονόμος-Νίκη

18.30 Πανηλειακός-Ζάκυνθος

Η βαθμολογία

(σε 2 αγώνες)

1. Νίκη 6

2. Οικονόμος 4

3. Πανηλειακός 3

4. Ζάκυνθος 1

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γηπ. «Γ. Μητσιμπόνας»

Ώρα 18.30

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ

28. Πίτκας

19. Καράμπελας

21. Πρικάκης

4. Φλώρος

24. Τσιανάκας

6. Λιλολάρι

11. Μπαλής

16. Κουλτσιάκης

17. Παπαϊωάννου

10. Νικούλης

9. Μπανούσης

Προπονητής:

Γ. Καλτέκης

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

72. Στουρνάρας

31. Λαμπρόπουλος

5. Χολέβας

40. Δεληζήσης

3. Ριζογιάννης

33. Παπατζίκος

85. Διαμαντίδης

22. Λαζαρίδης

32. Παυλίδης

7. Πουλάκος

Προπονητής:

Π. Αμανατίδης

 

Διαιτητής: Μαστάκας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πελετίδης, Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Λυμπούδης (Μακεδονίας) 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το