Ελλάδα

Επιχείρηση να αμβλυνθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις

  

Με φανερές αλλά και μυστικές συναντήσεις επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο να αμβλύνει τις αντιδράσεις που εκφράζονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και αναδείχθηκαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και στενοί του συνεργάτες διερευνούν τις προθέσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας ώστε όταν η συμφωνία θα φτάσει στη Βουλή να έχει διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν διαρροές. Σήμερα το απόγευμα το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου, πέρασαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: “Ενημερώθηκα αναλυτικά από τον πρωθυπουργό ανταλλάξαμε απόψεις. Το πλαίσιο των στόχων έχει περιγραφεί με απόλυτη σαφήνεια από τον πρωθυπουργό χθες το βράδυ στην ομιλία του. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και φυσικά αυτή θα στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κοινοβουλευτική μας ομάδα και εκτιμώ και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού”.

Ερωτηθείς για το εάν η ψήφιση της συμφωνίας θα έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή προέχει να πετύχουμε και σύντομα την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Όλα τα άλλα θα κριθούν στην ώρα του και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό”.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σκιαγράφησε τη στάση της κυβέρνηση λέγοντας: “Οι διαφορετικές γνώμες διατυπώνονται. Όμως η ευθύνη που έχουμε όλες μας είναι ιστορικών διαστάσεων. Και θα κριθούμε όχι από το τι λέμε στα τηλεπαράθυρα, αλλά από το τι θα πράξουμε μέσα στο κοινοβούλιο. Από την πράξη και όχι από την εντύπωση και το κυνήγι της εντύπωσης”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονο0μικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Σκάι, εκτίμησε πως η συμφωνία θα περάσει και τόνισε: “Αυτά τα οποία εμείς θα συμφωνήσουμε είναι σίγουρο ότι θα περάσουνε για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να περάσουμε μέτρα, τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με την άποψη που έχει το κόμμα για την έξοδο από την κρίση”.

Τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους δεν αποκλείεται να συνεδριάσουν η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το