Photo Gallery, Τοπικά

Επιχείρηση «λακκούβα» στο Δήμο Βόλου

Σύμφωνα με τη συνταχθείσα μελέτη προβλέπονται να γίνουν συντηρήσεις και αποκαταστάσεις τόσο δρόμων, όσο και πεζοδρομίων
Σύμφωνα με τη συνταχθείσα μελέτη προβλέπονται να γίνουν συντηρήσεις και αποκαταστάσεις τόσο δρόμων, όσο και πεζοδρομίων

Επιχείρηση «λακκούβα» ξεκίνησε χθες το πρωί από συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας προκειμένου να αποκατασταθούν τα σημεία στους δρόμους που έχουν υποστεί ζημιές. Την ερχόμενη εβδομάδα τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά στην πόλη του Βόλου, αλλά και στο σύνολο του ενιαίου Δήμου για την αποκατάσταση αντίστοιχων προβλημάτων. Παράλληλα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου θα προχωρήσουν στη σύνταξη Κανονισμού, για τις φθορές και τις τομές που προκαλούνται στους δρόμους από εργασίες άλλων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, ώστε να υπάρχει συντονισμός στην εκτέλεση των έργων και να αποφεύγεται το «άνοιξε- κλείσε».

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φ. Λαμπρινίδης, «οι εργασίες στο πλαίσιο της επιχείρησης «λακκούβα» ξεκίνησαν χθες τα πρωί από τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για το έργο συντήρησης οδοποιίας, το οποίο μόνο για τη Νέα Ιωνία είναι συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, με τη δαπάνη μετά την έκπτωση από τον εργολάβο να φτάνει τις 53.000 ευρώ» προσέθεσε ο ίδιος.

Να αναφερθεί ότι η προαναφερόμενη δαπάνη θα καλυφτεί από πόρους του προγράμματος ΣΑΤΑ, πίστωση η οποία εκταμιεύτηκε στο τέλος του 2012.

Σύμφωνα με τη συνταχθείσα μελέτη προβλέπονται να γίνουν συντηρήσεις και αποκαταστάσεις, τόσο δρόμων, όσο και πεζοδρομίων. Αρχικά οι εργασίες προβλέπουν εκσκαφή στα σημεία που υπάρχουν λακκούβες, τοποθέτηση 3Α και επικάλυψη με ψυχρό ασφαλτόμιγμα, ενώ, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα πέσει ασφαλτοτάπητας στα σημεία που έγιναν οι παρεμβάσεις.

«Οι πόροι που διαθέτουμε είναι περιορισμένοι και προσπαθούμε να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, ώστε να δώσουμε λύσεις στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινίδης.

Χθες το πρωί, κατά την πρώτη ημέρα της εργολαβίας στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας υλοποιήθηκαν 12 σημειακές παρεμβάσεις σε δρόμους, οι οποίοι καθημερινά δέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Χαρακτηριστικά έγιναν παρεμβάσεις στην οδό Εθν. Αγώνων και συγκεκριμένα στο ύψος του στρατόπεδου Γεωργούλα, όπου καλύφθηκαν δύο μεγάλες λακκούβες, στην οδό Ανδρομάχης (πίσω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο), στη διασταύρωση Καζαντζάκη – Βενιζέλου, καθώς και κατά μήκος της οδού Βενιζέλου. Ακόμη έγιναν παρεμβάσεις στη διασταύρωση Καισαρείας – Χρ. Λούλη, Μαγνησίας – Δημοκρατίας και στην Αγ. Διονυσίου, μεταξύ Μ. Μερκούρη και Μαγούλας.

Στη δυτική Ν. Ιωνία έγιναν σημειακές παρεμβάσεις στις οδούς Αγ. Σοφίας, Οδεμησίου, Σάμου και Περίνθου, καθώς και στη διασταύρωση Παρασκευοπούλου – Φυτόκου, όπου υπήρχε επικίνδυνη λακκούβα στους σηματοδότες.

Σημειώνεται ότι η επικάλυψη των σημείων που επισκευάστηκαν θα καλυφθούν με ασφαλτοτάπητα όταν βελτιωθεί ο καιρός, όπως προβλέπεται και από τη σχετική μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα τόσο στην πόλη του Βόλου, όσο και τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.

Νέος Κανονισμός για φθορές και τομές

Όπως προαναφέρθηκε, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας ενός νέου Κανονισμού που θα αφορά στις τομές και τις φθορές που προκαλούν οι διάφοροι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, ΔΕΥΑΜΒ).

Όπως επισήμανε ο κ. Λαμπρινίδης, «σκοπός του νέου Κανονισμού είναι να συντονίζει τις Υπηρεσίες, ώστε να αποφεύγεται το συνεχόμενο άνοιξε- κλείσε στους δρόμους».

Επίσης, στον Κανονισμό θα προβλέπεται ότι οι Οργανισμοί που προκαλούν τομές και φθορές στο οδόστρωμα, να καταβάλουν στο Δήμο το κόστος των ζημιών που προκαλούν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το