Photo Gallery, Τοπικά

Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη προσωπικού

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των προεδρείων όλων των σωματείων εργαζομένων από τα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, παρόντος του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Σταύρου Κουτσιουμπέλη

Την πρόσληψη νοσηλευτικού και άλλων κατηγοριών προσωπικού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τις ελλείψεις υλικών, ζητούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι στις 31 Ιανουαρίου προχωρούν σε πανελλαδική κινητοποίηση. Χθες στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των προεδρείων όλων των σωματείων εργαζομένων από τα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης.

Ο ίδιος μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε πως με απόφαση του τελευταίου γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ έχουμε προγραμματίσει 24ωρη απεργία στις 31 Ιανουαρίου και βρεθήκαμε στο Βόλο με την παρουσία όλων των προεδρείων των σωματείων εργαζομένων της 5ης Υγειονομικής περιφέρειας για να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας. Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι εκρηκτικά. Το θέμα της χρηματοδότησης του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ είναι φλέγοντα. Δυστυχώς υπάρχει υποχρηματοδότηση, αφού ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στα Νοσοκομεία πάνω από ένα χρόνο νοσήλια, ενώ τα Νοσοκομεία με τη σειρά τους αδυνατούν να πάρουν το αναγκαίο υλικό για να λειτουργήσουν.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Φούλη Τσιώμου αναφέρθηκε στις ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο λέγοντας πως τα ασφαλιστικά μας ταμεία λεηλατήθηκαν. «Δουλεύουμε με ωράρια τα οποία δεν είναι ανθρώπινα, βάζουμε πλάτες και πρέπει να χρηματοδοτηθεί το ΕΣΥ για να πάει μπροστά η δημόσια υγεία. Λόγω έλλειψης προσωπικού και των αναγκών που υπάρχουν δεν τηρείται η διαφορά των δώδεκα ωρών που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις δύο βάρδιες» ανέφερε.

Οι προσλήψεις

Στη συνέλευση αναφέρθηκε το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού και των ελάχιστων προσλήψεων που έχουν γίνει, ενώ πολλοί συνταξιοδοτούνται.

Ο κ. Κουτσιουμπέλης τόνισε πως «με τις αλλεπάλληλες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, πολύς κόσμος, κυρίως νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, αποχώρησε με συνταξιοδότηση. Ούτε το 1 προς 5 εφαρμόζεται, ενώ απειλείται και ο ευαίσθητος χώρος της υγείας με τη διαθεσιμότητα. Ήδη βγαίνουν οργανογράμματα με συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, καταργήσεις 660 τμημάτων πανελλαδικά, γι’ αυτό και υπάρχει ο φόβος ότι και στο ΕΣΥ μπορεί να δημιουργηθεί πλεονάζον προσωπικό στο διοικητικό και βοηθητικό τμήμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με διαθεσιμότητα και απόλυση».

Η κ. Τσιώμου υπογράμμισε πως «πολλές προσλήψεις έγιναν το 1991 και το 1993. Οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν το 2009 και αφορούσαν έξι άτομα. Από τότε έχει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Το προσωπικό στο Νοσοκομείο είναι γερασμένο και συνταξιοδοτείται συνεχώς».

Στις 31 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι από το Βόλο θα μετακινηθούν προς την Αθήνα με λεωφορείο για την κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία.

Για τη διοίκηση

Ο ίδιος ρωτήθηκε και για το θέμα της σχέσης των εργαζομένων με τη διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζοντας πως «το σύγχρονο μάνατζμεντ σε ένα χώρο ευαίσθητο, όπως ο χώρος των Νοσοκομείων που η λειτουργία τους στηρίζεται στο φιλότιμο του ανθρώπινου προσωπικού, πρέπει να εμπνέει, ώστε οι εργαζόμενοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτό το κυνήγι μαγισσών από το διοικητή την τελευταία διετία έχει δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις που τις επισημάναμε σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ηγεσίας. Νομίζω πως πλησιάζει προς το τέλος του αυτό το θέμα και δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε άλλο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το