Photo Gallery, Πολιτική

Επιστολή Ρέππα προς υπουργούς

 

Για μείωση του δημόσιου τομέα κατά 30% με στόχο η περιστολή δαπανών

Ζητά να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού

και στο κλείσιμο ανενεργών τμημάτων για τη σύμπτυξη των οργανικών μονάδων

 

 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας απέστειλε στους υπουργούς επιστολή, με την οποία ζητά να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού και στο κλείσμο ανενεργών τμημάτων υπουργείων, με στόχο τη σύμπτυξη των οργανικών μονάδων των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών κατά 30%. Ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός έχει σταματήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να χρηματοδοτεί 200.000 δημοσίους υπαλλήλους μέσα σε δύο χρόνια και έτσι συνεχίζουμε, δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας.

 

Η επιστολή Ρέππα δίνει προθεσμία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το σχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση τμημάτων και διευθύνσεων με την ανάλογη μείωση των θέσεων προϊσταμένων, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην κατάργηση υπηρεσιών και οργανικών θέσεων, όπως έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Οικονομικών για την ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού και στον στενό δημόσιο τομέα.

 

Παράλληλα, η τρόικα δείχνει να μην ικανοποιείται από τους υπολογισμούς της κυβέρνησης για απομάκρυνση, λόγω συνταξιοδοτήσεων ή παραιτήσεων, 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 και ζητά περαιτέρω μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να επιτευχθούν οι αριθμοί που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

 

Για τους μόνιμους υπαλλήλους εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπαχθούν σε υποχρεωτικές μετατάξεις, σε κενές θέσεις που θα προκύψουν, ενώ στην περίπτωση που ο υπάλληλος αρνηθεί τη νέα του θέση, θα απολύεται.

 

Λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι

 

Ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός έχει σταματήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να χρηματοδοτεί 200.000 δημοσίους υπαλλήλους μέσα σε δύο χρόνια και έτσι συνεχίζουμε, δήλωσε την Τρίτη (χθες) 0 υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας.

 

Τόνισε πως «έχει υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση ύψους 5% όσον αφορά στο μισθολογικό κόστος» και απέκρουσε τις κατηγορίες της ΝΔ για προσλήψεις από το παράθυρο.

 

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα ο υφυπουργός Επικρατείας, Άγγελος Τόλκας, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ:

“Η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν πετύχει πάρα πολλά με πολλές θυσίες. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την απόφαση της 21ης Ιουλίου που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση και σταθερότητα της χώρας»,

“Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για παθογένειες ετών που πρέπει να αλλάξουν.

 

Κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβει τις ευθύνες της και απέκρουσε τις κατηγορίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσλήψεις από το παράθυρο, τονίζοντας: “Έχει υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση ύψους 5% όσον αφορά στο μισθολογικό κόστος. Είναι 200.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο κρατικός προϋπολογισμός μέσα σε δυο χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι 200.000 λιγότεροι, από όσους είχαμε παραλάβει το 2009”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το