Photo Gallery, Τοπικά

Επιμένει στην ανάκληση της άδειας κυλικείου

Ο κ. Ζαχαρόπουλος κάνει λόγο για «αδράνεια» από τη δημοτική αρχή να επιλύσει το θέμα του κυλικείου στο Νοσοκομείο Βόλου

 

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του κυλικείου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου από το Δήμο Βόλου, επειδή τα δικαιολογητικά ήταν παραποιημένα και συνεπώς μη νόμιμα, ζητεί επίμονα πλέον η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου. Το θέμα ανέδειξε εδώ και ένα περίπου μήνα ο διοικητής του Νοσοκομείου, ακολούθησε συνάντησή του με τον αντιδήμαρχο που υπέγραψε την άδεια και το Δήμαρχο, από τους οποίους ζητήθηκε η ανάκληση. Ο Δήμος τού ζήτησε να καταθέσει αίτηση θεραπείας, ωστόσο ο κ. Ζαχαρόπουλος θεωρεί ότι το θέμα αυτό πρέπει να το «τελειώσει» η δημοτική αρχή.

Στις 12 Οκτωβρίου απέστειλε επιστολή στον κ. Πελεκάνο, ζητώντας την ανάκληση της άδειας. Ο κ. Ζαχαρόπουλος όμως -σε μία εκτεταμένη και λεπτομερή επιστολή του προς τη «Θ»- απαντά στη δήλωση του αντιδημάρχου κ. Πελεκάνου (είχε δημοσιευτεί στις 23/9/2012, μετά τις δηλώσεις Ζαχαρόπουλου για το κυλικείο).

Τονίζει, μεταξύ άλλων: «Όταν προσήλθε ο κ. αντιδήμαρχος στο γραφείο μου παρόντος του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου, την επομένη της επίσκεψης του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου και εμού στον κ. δήμαρχο, προσκομίζοντας τα στοιχεία του φακέλου του επισημάνθηκαν τα διά «γυμνού οφθαλμού» στοιχεία του φακέλου που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις λειτουργίας καταστήματος κυλικείου στη νομή και κύρια χρήση για λογαριασμό του Συλλόγου Εργαζομένων».

Ο κ. αντιδήμαρχος, όπως επισημαίνει ο κ. Ζαχαρόπουλος, «φανερά θορυβημένος μας ζήτησε να υποβάλλουμε ακυρωτική αίτηση για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κυλικείου για να εξεταστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου. Του αντέτεινα ότι, όταν υπάρχει παράβαση οποιουδήποτε από τους απαιτούμενους όρους και προϋποθέσεις η άδεια αίρεται αμέσως από την αδειοδοτούσα αρχή. Με άλλα λόγια αρκούσε η παραποίηση αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου που συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο που μας προσκόμισε για να ανακληθεί η άδεια αμέσως. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από το συνημμένο μήνυμα που απέστειλα την 18/9/2012 στον κ. δήμαρχο. Στο συγκεκριμένο μήνυμα γίνεται σαφής αναφορά ότι η αίτηση αδειοδότησης «παραβιάζει κατάφωρα κείμενες διατάξεις και άλλα διοικητικά δεδομένα, και μάλιστα με προφανή δόλο», βασιζόμενος στο γεγονός ότι ο κ. δήμαρχος έχει μακρά εμπειρία διοίκησης και επιπλέον είναι νομικός.

Επιπλέον τον παρότρυνα να θεραπεύσει το πρόβλημα με δικές του ενέργειες, ώστε αν βρεθούν εκτεθειμένοι απέναντι στη Δικαιοσύνη εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, να υφίστανται ήδη ελαφρυντικές προϋποθέσεις. Του υπενθύμισα ότι ως αδειοδοτούσα αρχή ήταν τραγικά μόνος, επειδή καμία υπηρεσία δεν του εξασφάλιζε τη νομιμότητα και την πληρότητα των βεβαιώσεων που υποβλήθηκαν, για διάφορους λόγους και αιτιάσεις, με συνέπεια να πρέπει να ασχοληθεί προσωπικά και σχολαστικά. Επιπλέον του σχολίασα ότι ως αρμόδιο διοικητικό όργανο, είχε πλέον τη γνώση και επομένως και την ευκαιρία και αφορμή να ζητήσει εξηγήσεις, διευκρινίσεις και αποδείξεις νομιμότητας, από όσους του προσκόμισαν με αίτηση – υπεύθυνη δήλωση τα σχετικά επιλήψιμα στοιχεία. Επειδή έδειχνε μια επιμονή να υποβάλλουμε ακυρωτική αίτηση, λόγω της προσωπικής γνωριμίας μας τον προϊδέασα ότι αν ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του επέλεγαν την αδράνεια, θα αντιδρούσα με όποιον τρόπο θεωρούσα προσφορότερο, χωρίς άλλη προειδοποίηση».

Ο διοικητής σημειώνει ότι στη δημόσια δήλωση του κ. Πελεκάνου υπήρχε «λειψή αναπαράσταση των πραγματικών περιστατικών».

Και συνεχίζει στην επιστολή: «Του σχολίασα ότι υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη ότι τον παραπλάνησαν άτομα με τα οποία διατηρεί από μακρόν στενές σχέσεις, και ήταν καλό να τα προστατεύσει στο μέτρο του δυνατού. Η δεύτερη ότι δεν τον ενοχλούσε να είναι παραπλανημένος από τα ίδια άτομα, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει ακριβώς. Δεν επέλεξε καμία εκδοχή, άλλωστε η συζήτηση ήταν φιλική και προσήλθε για να προσκομίσει στοιχεία και να διαφωτίσει τη διοίκηση του Γ. Ν. Βόλου.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος κάνει λόγο για «αδράνεια» από τη δημοτική αρχή να επιλύσει το θέμα. Και υπογραμμίζει ότι «ο κ. αντιδήμαρχος είχε, ως αρμόδιο διοικητικό όργανο, τη γνώση και επομένως την ευκαιρία και αφορμή να ζητήσει εξηγήσεις, διευκρινίσεις και αποδείξεις νομιμότητας, από όσους του προσκόμισαν με αίτηση – υπεύθυνη δήλωση τα σχετικά στοιχεία. Σε ό,τι αφορά στα δικαστικά όργανα, πιθανώς τηρούν σώφρονα υπομονή τηρώντας την αρχή της επιείκειας αν γνωρίζουν τη δημόσια έκκλησή μου να ξεκαθαρίσει το ζήτημα ο Δήμος διαφορετικά αν εμπλακεί πρώτα η Δικαιοσύνη «προβλέπεται κάθειρξη που δεν την αντέχει κανείς»».

«Οι καταγγελίες μου μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν το πολύ σε δέκα λεπτά της ώρας αν ο κ. αντιδήμαρχος ζητήσει εξηγήσεις, διευκρινίσεις και αποδείξεις νομιμότητας, από όσους του προσκόμισαν με αίτηση – υπεύθυνη δήλωση τα σχετικά στοιχεία. Αρκεί η παραποίηση αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου που συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο που μας προσκόμισε ο ίδιος για να ανακληθεί η άδεια «άμεσα». Τα πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα μπορεί να τα ελέγξει αργότερα, με όποιες έννομες αξιώσεις επιθυμεί από αυτούς που δεν δίστασαν να τον καταστήσουν θύμα της πιο βάρβαρης ανηθικότητας «εξ οικείων»» καταλήγει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το