Photo Gallery, Τοπικά

Κατάληψη τεσσάρων σχολείων σε Ν. Ιωνία και Σκόπελο

Λόγω προβλημάτων σε υποδομές και κενών καθηγητών

Σε κατάληψη βρέθηκαν χθες τέσσερα σχολεία στο Νομό Μαγνησίας, το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου, το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Κύμα καταλήψεων εκδηλώθηκε χθες σε τέσσερα σχολεία της Μαγνησίας για διαφορετικούς λόγους, αλλά με κοινή συνισταμένη την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην εκπαίδευση, με συνέπεια να μην προχωρούν οι συντηρήσεις των σχολείων, αλλά και το υπουργείο να μη διορίζει καθηγητές.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως την τρέχουσα εβδομάδα λόγω της συζήτησης του ελληνικού ζητήματος στη Σύνοδο Κορυφής και της δρομολόγησης των νέων μέτρων του μνημονίου, οι μαθητές θα προχωρούσαν σε κινητοποιήσεις ακολουθώντας τις γενικές απεργίες που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα.

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας οι μαθητές αντιδρούν για την έντονη δυσοσμία που υπάρχει στο πόσιμο νερό του σχολείου, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να το πιουν και έτσι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό από το σχολείο ξοδεύοντας χρήματα.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Σακαβάλας, το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης έχει σκουριάσει και γενικότερα είναι προβληματικό, ενώ βγάζει άσχημη οσμή. Οι μαθητές δεν μπορούν να πιουν νερό από τη βρύση και μόνο όταν βρεθούν σε πολύ μεγάλη ανάγκη θα χρησιμοποιήσουν τη βρύση του σχολείου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να αγοράζουν νερό από το κυλικείο διαθέτοντας χρήματα. Με την κατάληψη οι μαθητές προσπάθησαν να αναδείξουν το πρόβλημα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ήρθαμε σε επικοινωνία με τη ΔΕΥΑΜΒ εδώ και ένα χρόνο περίπου γνωστοποιώντας το πρόβλημα. Το αίτημά μας είναι να αντικατασταθεί το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Γνωρίζουμε πως αυτή τη στιγμή το θέμα βρίσκεται στη ΔΕΥΑΜΒ και περιμένουμε να λυθεί άμεσα».

Στο 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας η κατάληψη ξεκίνησε προχθές το βράδυ, ενώ υπάρχουν φόβοι μήπως συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συνήθως συμβαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στο Γενικό Λύκειο Σκοπέλου υπάρχει έντονο το ζήτημα της έλλειψης καθηγητών στις ειδικότητες των φυσικών και των μαθηματικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζήτησε προ ημερών από το υπουργείο Παιδείας να αποστείλει γύρω στους δέκα αναπληρωτές καθηγητές από τις ειδικότητες των φυσικών, των μαθηματικών και των φιλολόγων. Τελικά το Υπουργείο Παιδείας διόρισε μόνο ένα φυσικό, με συνέπεια να παραμείνουν αρκετά πραγματικά κενά τόσο στα νησιά των Βορείων Σποράδων, όσο και στη χερσαία Μαγνησία.

Στο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου λείπουν τρεις ώρες από το μάθημα των αγγλικών, με αποτέλεσμα οι μαθητές ενός τμήματος της Α’ Τάξης να μη διδάσκονται το συγκεκριμένο μάθημα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το