Αθλητισμός

Επιδιώκει βήμα ανόδου

Η Νίκη αντιμετωπίζει στη Φιλιππιάδα τον Εθνικό για την Football League 2

Το τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» που θα τη βάλει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου θα επιδιώξει να πάρει η Νίκη. Σήμερα στις 3 μ.μ. στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Football League 2 θα αντιμετωπίσει στη Φιλιππιάδα τον τοπικό Εθνικό και σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιό του χωρίς απώλειες, είναι πιθανό να βρεθεί μέσα στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Με «όπλο» την άριστη ψυχολογία, απόρροια των δύο σερί νικών στο πρωτάθλημα που την έφεραν μία ανάσα πριν τις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου, η Νίκη αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από τις επιτυχίες σε βάρος του Μακεδονικού και του Ναυπακτιακού Αστέρα και ευελπιστούν να τριτώσει το καλό και να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την Football League.

Μάλιστα, ελπίζουν βάσιμα σε απώλειες των υπολοίπων διεκδικητών της ανόδου, αφού η πρωτοπόρος Επανομή δοκιμάζεται σήμερα στην έδρα της Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης, ενώ και ο Φωκικός θα παίξει εκτός έδρας με τη Ζάκυνθο. Όσο για την Καλλονή και την Αναγέννηση Γιαννιτσών, θα κοντραριστούν μεταξύ τους το ερχόμενο Σάββατο, κάτι που σημαίνει πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος κάποια εκ των δύο ή και οι δύο (σε περίπτωση ισοπαλίας) θα χάσουν έδαφος.

Βέβαια και η Νίκη από την πλευρά της πρέπει να δείξει τη δέουσα προσοχή, καθώς ο Εθνικός Φιλιππιάδας αγωνίζεται για την επιβίωσή του στην κατηγορία, κάτι που τον καθιστά επικίνδυνο ως αντίπαλο. Βρίσκεται στην 14η θέση της βαθμολογίας, αλλά στην έδρα του δεν χάνει εύκολα. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για τους «κυανόλευκους» που πρέπει να παίξουν δυνατά και με πάθος προκειμένου να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και να βρεθούν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Απώλεια για την ομάδα του Βόλου είναι ο Περικλής Μπουσινάκης, σκόρερ του «χρυσού» τέρματος στο ματς με τον Ναυπακτιακό. Ο ικανός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε σε μία προσπάθειά του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τέθηκε «νοκ άουτ» από το σημερινό. Εκτός αποστολής έμεινε και ο επίσης τραυματίας Γιάννης Τσάγγαρης, ενώ αυτή απαρτίζεται από 19 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων θα αποκλειστεί άλλος ένας, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσει η Νίκη, πρώτιστα θα επιδιώξει να κερδίσει το χώρο του κέντρου και γι’ αυτό η μεσαία της γραμμή θα είναι ενισχυμένη. Έτσι, πιστεύεται ότι θα ελεγχθεί ο ρυθμός του αγώνα και φυσικά θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη τέρματος.

Ο τεχνικός Βέλικο Ντόβενταν αναμένεται να επιλέξει το σύστημα 4-5-1 με δύο αμυντικά χαφ (η διάταξη της ομάδας θα είναι 4-2-3-1). Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μπαϊμάκης. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα τοποθετηθεί ο Καρακώστας και στο αριστερό ο Τσερκέζος, ενώ οι δύο σέντερ μπακ θα είναι ο Μακράκης με τον Μαϊστρέλλη.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα κινούνται οι Νάστος και Βλάχος έχοντας κυρίως ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ μπροστά τους θα βρίσκεται ο Πετράς, δεξιά ο Στουρνάρας και αριστερά ο Κιπτίου. Τέλος, μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ντάνισιτς. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Βλαχοκυριάκος, ενώ στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι και οι: Τάσσος, Τσικνίδης, Σωτρίνης, Καλαμιώτης, Παπαδήμας, Ναβαρέτε και Όλιβερ.

Ντεμπούτο Κώνστα

στον πάγκο

του Εθνικού

Νέο προπονητή θα έχει σήμερα στον πάγκο του ο Εθνικός Φιλιππιάδας. Πρόκειται για τον 50χρονο πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Κώνστα που αντικατέστησε τον Νίκο Λάππα. Ο τελευταίος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας σε αυτή. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα της Ηπείρου που θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα από τον Φωκικό εντός έδρας με 3-2 και τη Ζάκυνθο εκτός με 1-0.

Γενική συνέλευση

στο Blue Club

Το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συνδέσμου στη διεύθυνση Μαιάνδρου 14.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γηπ. Φιλιππιάδας

Ώρα 15.00

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛ.

15. Λόλας

23. Μούτας

27. Τριάντος

16. Γατσέλος

5. Μπαλάφας

6. Λέντζος

11. Δημουλιάς

31. Μπούρμπος

9. Φλορένσιο

99. Μιχάλης

22. Ντέτσικας

Προπονητής:

Γ. Κώνστας

ΝΙΚΗ

1. Μπαϊμάκης

13. Καρακώστας

77. Τσερκέζος

16. Μακράκης

55. Μαϊστρέλλης

20. Νάστος

6. Βλάχος

72. Στουρνάρας

14. Πετράς

17. Κιπτίου

7. Ντάνισιτς

Προπονητής:

Β. Ντόβενταν

Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)

Βοηθοί: Κεντζιόπουλος, Κωτούλας (Κοζάνης)

4ος διαιτητής: Τσιρώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το