Photo Gallery, Τοπικά

Επεισόδια μετά τον αγώνα

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα στο «Π. Μαγουλάς»

Από θλιβερά επεισόδια στιγματίστηκε το ντέρμπι του βορείου ομίλου της Football League 2 ανάμεσα στη Νίκη και την ΑΕΠ Ηρακλής. Τα χειρότερα συνέβησαν όταν η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κάνοντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στο «Παντελής Μαγουλάς» δημιουργώντας πρόβλημα αναπνοής στους φιλάθλους που εξέρχονταν από το γήπεδο.

Μπορεί το «Παντελής Μαγουλάς» να θύμιζε παλιότερες ένδοξες εποχές με τον κόσμο να γεμίζει τις εξέδρες, αλλά τελικά το παιχνίδι μόνο σε γιορτή του ποδοσφαίρου δεν εξελίχθηκε. Σ’ αυτό βασικός υπεύθυνος σίγουρα ήταν ο διαιτητής Καρυοφίλλης που με τα σφυρίγματά του εξόργισε τους οπαδούς της Νίκης, ενώ η ισοφάριση της ΑΕΠ Ηρακλής στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων σε μια φάση, όπου το παιχνίδι έπρεπε να έχει διακοπεί αφού και δεύτερη μπάλα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τα πράγματα χειρότερα.

«Λάδι στη φωτιά» φρόντισε να ρίξει και ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε προκλητική συμπεριφορά και άρχισε να διαπληκτίζεται με παράγοντα της Νίκης. Η αστυνομία είχε εντολή να σχηματίσει κλοιό έξω από τα αποδυτήρια και τη Θύρα της οδού Μαιάνδρου, προκειμένου να φύγουν ασφαλείς τόσο η αποστολή της ΑΕΠ Ηρακλής, όσο και η διαιτητική τετράδα.

Οι ειδικές δυνάμεις δεν άφηναν κανέναν να περάσει, οι φίλαθλοι αντέδρασαν και μόλις άρχισαν να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από το γήπεδο οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν. Αυτό προκάλεσε την οργή πολλών φιλάθλων, που επιτέθηκαν φραστικά στους άνδρες των ΜΑΤ.

Τώρα για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια οι απόψεις διίστανται. Από τη μια μεριά οι φίλαθλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιηθούν χημικά κι ενώ εξέρχονταν οι φίλαθλοι από το γήπεδο και ότι η έντονη αντίδραση μερίδας οπαδών οφείλεται στην αγανάκτησή τους για τα δακρυγόνα, αφού κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Από την άλλη, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από «θερμοκέφαλους» οπαδούς με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια κλπ και αμυνόμενοι έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Κατά τη διάρκεια των αψιμαχιών η αστυνομία έκανε εννέα συλλήψεις. Οι δύο από αυτούς είναι ανήλικοι, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε γι’ αυτούς τακτική δικάσιμος, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια. Μάλιστα οι φίλαθλοι της Νίκης σχεδιάζουν για σήμερα κινητοποιήσεις και είναι σίγουρο ότι θα βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης μας, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους συλληφθέντες. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» όπου μεταξύ άλλων τονίζει: «Όλα τα δεινά που περνάει ο ιστορικός μας σύλλογος και ο περήφανος λαός του μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο ενωμένους. Την Τετάρτη 29 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι τα αδέρφια μας που συνελήφθησαν, θα αγωνιστούν για την αθώωσή τους και έχουν ανάγκη από την παρουσία και την αγάπη μας».

 

Αποπνικτική ατμόσφαιρα

από τα δακρυγόνα

Η χρήση δακρυγόνων έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα και μάλιστα έγινε την ώρα που αποχωρούσε ο όγκος των φιλάθλων από το γήπεδο. Ήταν πολύ άσχημη εικόνα να βλέπει κανείς μικρά παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους να μην μπορούν να αναπνεύσουν, κάτι που πυροδότησε την έκρηξη πολλών φιλάθλων, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς. Σύμφωνα πληροφορίες, εκτός από δύο αστυνομικούς τραυματίστηκε και ένας φίλαθλος, χωρίς όμως να πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Επεισόδια είχαμε και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ενώ αρχικά η αστυνομία είχε απαγορέψει την έλευση φιλάθλων των φιλοξενουμένων, εμφανίστηκαν περίπου 200 άτομα στο γήπεδο, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Η ΠΑΕ Νίκη είχε ζητήσει αρχικά να δοθεί όλη η κερκίδα της Μαιάνδρου σε οπαδούς της ΑΕΠ Ηρακλής, αλλά αφού δεν έγινε αυτό, έδωσε εισιτήρια στους δικούς της οπαδούς. Έτσι βρέθηκαν δίπλα-δίπλα φίλαθλοι των δύο ομάδων, τους οποίους χώριζαν άνδρες των ΜΑΤ. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και μετά το 1-0 οι οπαδοί των Θεσσαλονικέων άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους φιλάθλους της Νίκης. Εκείνοι αντέδρασαν και κινήθηκαν εναντίον τους για να δεχθούν επίθεση από τους αστυνομικούς. Δυστυχώς, όμως, δεν έκαναν το ίδιο και με τους οπαδούς της ΑΕΠ Ηρακλής, που συνέχισαν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους ανενόχλητοι.

Όσον αφορά την παρουσία των οπαδών των φιλοξενουμένων, η ΠΑΕ Νίκη, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Άκη Μπούκλα, υποστηρίζει ότι δεν τους έδωσε εισιτήρια, αφού υπήρχε η απαγόρευση της αστυνομίας και ότι η αστυνομία ήταν εκείνη που έβαλε τους Θεσσαλονικείς στο γήπεδο, προκειμένου να μη δημιουργήσουν επεισόδια έξω από αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή και οι οπαδοί της ΑΕΠ Ηρακλής αποχώρησαν από το γήπεδο λίγο πριν τις 20.00, ενώ αργότερα έφυγε και η τετράδα των διαιτητών, που έγινε στόχος έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς της Νίκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το