Τοπικά

Επί τάπητος τα προβλήματα της Μακρινίτσας

Συνάντηση με το προεδρείο του νεοσύστατου Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρινίτσας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρινίτσας Γ.Γκουντέλια και του δημοτικού συμβούλου – πρώην Κοινοτάρχη Μακρινίτσας, Γ. Κερασιώτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σκοτινώτης συζήτησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Μπάκου και τα μέλη Αικ. Αντωνοπούλου και Αλ. Μπαϊράμη, για τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και για γενικότερα θέματα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος τόνισε καταρχάς ότι, έπειτα από τη συμπλήρωση ενός μεταβατικού σταδίου εφαρμογής του «Καλλικράτη», οι δημοτικές υπηρεσίες κινούνται πιο αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς δράσης, ενώ από τη Δημοτική Αρχή δίνεται έμφαση στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες και στα θέματα της καθημερινότητας, παρότι καλείται να αναμετρηθεί με σοβαρότατα προβλήματα, τόσο εξαιτίας της δραματικής περικοπής των κρατικών επιχορηγήσεων, όσο και του πολυδαίδαλου γραφειοκρατικού συστήματος που έχει θεσπιστεί και που δυσχεραίνει σημαντικά την παραγωγή έργου.

Μιλώντας ειδικότερα για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Μακρινίτσας, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι η Μακρινίτσα αποτελεί τη «βιτρίνα» του διευρυμένου Δήμου Βόλου κι ως εκ τούτου δόθηκε προτεραιότητα στην αναβάθμιση της τουριστικής προβολής. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους επαγγελματίες της Μακρινίτσας ότι πέραν των πρωτοβουλιών που μέχρι τώρα υπήρξαν,  ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου προωθούν ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής προβολής μέσω του προγράμματος LEADER, ενώ στο ίδιο πρόγραμμα έχει κατατεθεί επίσης πρόταση χρηματοδότησης για το έργο διάνοιξης – συντήρησης και σήμανσης μονοπατιών από τα Άνω Λεχώνια έως τη Μακρινίτσα και το Φυτόκο. Πρόκειται για διαδρομές που καταλήγουν στις πλατείες των χωριών και επομένως αναμένεται να τονώσουν την επισκεψιμότητα σ’ αυτά. Οι επαγγελματίες της Μακρινίτσας έθεσαν ζητήματα που έχουν σχέση με την ύδρευση και την αποχέτευση, την καθαριότητα, τη συγκοινωνία και τη στάθμευση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα εγκρίθηκε η ανάθεση της οριστικής μελέτης παράκαμψης Μπράνης. Πρόκειται, όπως είπε, για έργο προτεραιότητας και γι’ αυτό επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να έχει διασφαλισμένη ωριμότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Τέλος, ο Δήμαρχος συμφώνησε με την πρόταση των επαγγελματιών της Μακρινίτσας να απαγορεύεται τις Κυριακές η κυκλοφορία οχημάτων στον  δρόμο που οδηγεί στην πλατεία, με την τοποθέτηση εμποδίου στην αρχή του πεζόδρομου, αρχής γενομένης από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Από τη συνάντηση προέκυψε η κοινή επιθυμία για συνεχή συνεργασία, με στόχο τη δρομολόγηση λύσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αναβαθμίσουν τουριστικά την περιοχή.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το