Τοπικά

«Ξεπαγώνει» η διαδικασία σύνταξης του Γ.Π.Σ.Βόλου

Συναντήσεις με τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των Τμημάτων των Διευθύνσεων Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ν. Μόσχου, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τα επιτελικά στελέχη υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να υπάρξει άμεσα συγκεκριμένος προγραμματισμός δράσης και αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής του.

Στην Πολεοδομία, ο κ. Σκοτινιώτης συζήτησε με τα υπηρεσιακά στελέχη τις επιπτώσεις στη δομή και λειτουργία της υπηρεσίας από την ενεργοποίηση των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα του πολεοδομικού σχεδιασμού, όπου υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Όπως είναι γνωστό, έχει ολοκληρωθεί από τον Δήμο η επεξεργασία του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου, το οποίο πλέον βρίσκεται στη Δ/νση Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ για την τελική επεξεργασία πριν σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Ο κ.Σκοτινιώτης, ο οποίος, μαζί με τον Aντιδήμαρχο κ.Μόσχο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ.Πολυμενίδη, συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ.Ευ.Λιβιεράτο και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, τόνισε ότι, με δεδομένες πλέον τις κατευθύνσεις του Ρυθμιστικού, μπορεί να «ξεπαγώσει» και να επιταχυνθεί η διαδικασία σύνταξης του Γ.Π.Σ., το οποίο εξελίσσεται παράλληλα. Εξάλλου, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τη φάση όπου βρίσκονται άλλα κρίσιμα θέματα που διαχειρίζεται η υπηρεσία, όπως οι ενστάσεις για την Πράξη Εφαρμογής Νέων Παγασών, η αντίστοιχη διαδικασία για τις πολεοδομικές μελέτες των οικισμών Κριθαριάς και Μαράθου που μετά από μεγάλη προσπάθεια ξεμπλοκαρίστηκαν, η Πράξη Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής, το ΣΧΟΑΠ Αρτέμιδας, καθώς επίσης οι διαδικασίες των διαγωνισμών για την ανάθεση του Γ.Π.Σ. Νέας Αγχιάλου και του ΣΧΟΑΠ Μακρινίτσας, που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και σύντομα αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις.

Ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε τα υπηρεσιακά στελέχη ότι από τη χθεσινή συνάντηση με τον κ.Λιβιεράτο προέκυψε ότι επίκειται η ανάθεση από το Υπουργείο της μελέτης των μορφολογικών κανόνων δόμησης και Αρχιτεκτονικής του Πηλίου, από την οποία θα προκύψουν και οι αναγκαίες τροποποιήσεις του Π.Δ. του Πηλίου. Επίσης, ότι σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη «Αξιολόγησης περιβαλλοντικού θορύβου στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας 2002/49/ΕΚ», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, που αφορά το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.

Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για ολοκληρωμένο πολεοδομικό και χωροτακτικό σχεδιασμό στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, που αποτελεί κορυφαία παρέμβαση για την ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το