Photo Gallery, Τοπικά

Επίθεση σε στέκι μεταναστών στη Λάρισα

Το μίνι - μάρκετ όπου έγινε η επίθεση στη Λάρισα

Επίθεση σε στέκι μεταναστών στη Λάρισα σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Λάρισα. Οι δράστες κρατώντας ρόπαλα και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα επιτέθηκαν κατά παρέας Πακιστανών που καθόταν σε μίνι μάρκετ, το οποίο αποτελεί «στέκι» τους. Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους αλλοδαπούς, ο οποίος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Επτά ανήλικοι και ένας ενήλικος συμμετείχαν σε επίθεση που σημειώθηκε χθες κατά αλλοδαπών στη Λάρισα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Ειδικότερα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για συμπλοκή μεταξύ ατόμων έξω από κατάστημα «μίνι – μάρκετ», ιδιοκτησίας 47χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, οι αστυνομικοί έσπευσαν αμέσως στο σημείο, απ’ όπου προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, συνολικά δεκαοκτώ άτομα, από τα οποία δώδεκα ημεδαποί και έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι οκτώ από τους ημεδαπούς προσαχθέντες, οι οποίοι και συνελήφθησαν, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που βρίσκονταν στο «μίνι – μάρκετ», με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά τον ένα απ’ αυτούς, ηλικίας 34 ετών και να προξενήσουν φθορές στο κατάστημα σπάζοντας διάφορα μπουκάλια. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου αποχώρησε, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ξύλα από κλαδιά δέντρων, μήκους ενός μέτρου περίπου το καθένα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Ανακοίνωση της παράταξης Θεσσαλία της Αλληλεγγύης

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Περιφέρειας Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας αναφέρονται τα εξής:

«Παρακολουθούμε με αγωνία, όπως και το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της Λάρισας, την άνοδο και στην περιοχή μας των φαινομένων ρατσιστικής βίας, όπως αποδεικνύει και η χθεσινή επίθεση εις βάρος μεταναστών από το Πακιστάν, από πολυπληθή ομάδα νεαρών, υποκινούμενων από ρατσιστικά κίνητρα, την οποία και καταδικάζουμε απερίφραστα.

Σημειωτέον δε ότι η γενίκευση των ακροδεξιών και νεοναζιστικών πρακτικών και η διάδοσή τους σε όλη την Ελλάδα πρέπει να σημάνει για όλους μας τον κώδωνα του κινδύνου, αφού αποδεικνύει ότι ο φασισμός δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες γεωγραφικές και κοινωνικές κατηγορίες, αλλά εξαπλώνεται ως γάγγραινα σε όλο το σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Ακόμα πιο ανησυχητική, θεωρούμε δε την εξαιρετικά νεαρή ηλικία των δραστών της επίθεσης. Αποδεικνύει ότι οι καταγγελίες πλήθους αντιρατσιστικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών, μαθητών και άλλων φορέων, σχετικά με την έντονη δραστηριοποίηση πυρήνων νεοναζί στα σχολεία, ήταν απολύτως βάσιμες.

Απαιτείται λοιπόν τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, να αναλάβουν όλοι οι τοπικοί φορείς και συλλογικότητες, με την ενεργό συμμετοχή και της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, πρωτοβουλίες για την προάσπιση της δημοκρατίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Προτείνουμε – και θα το θέσουμε και υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου – την πραγματοποίηση σειρά δράσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία της περιοχής, με στόχο την ενίσχυση του διαπολιτισμικού και διακοινοτικού διαλόγου και την αποκάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.

Η Λάρισα και ολόκληρη η Θεσσαλία, με μακρά παράδοση αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει φυτώριο και πεδίο δράσης των νεοναζί. Θέλουμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα και θρησκεία, να χτίσουμε μία ανοιχτή κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και προκοπής».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το