Photo Gallery, Τοπικά

Εξάρθρωση σπείρας θρασύτατων διαρρηκτών

Έμπαιναν σε σπίτια, «έπιαναν» τους ενοίκους στον ύπνο και δρούσαν ανενόχλητοι…


Λυμαίνονταν περιοχές του Αλμυρού με προτίμηση στις εξοχικές κατοικίες

 

 

Συμμορία είχαν συστήσει επτά νεαρά άτομα από τη Στυλίδα και το τελευταίο διάστημα επιδίδονταν σε θρασύτατες κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, από τους Αγίους Θεοδώρους και το Αχίλλειο (φωτό) μέχρι το Περίβλεπτο. Πέντε από τους δράστες συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενώ δύο κατάφεραν να διαφύγουν. Συγκεκριμένα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας κατάφερε χθες να εξαρθρώσει τη σπείρα και να εξιχνιάσει κάποιες από τις διαρρήξεις. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στους Αγίους Θεοδώρους και το Περίβλεπτο οι δράστες είχαν εισέλθει σε σπίτια την ώρα που οι ένοικοι κοιμόνταν. Μάλιστα έδειχναν «αδυναμία» και προτίμηση σε εξοχικές κατοικίες.

Συνελήφθησαν, μετά από ολιγόλεπτη καταδίωξη και σε αγροτική περιοχή του Αχιλλείου, στις 4 τα ξημερώματα, δύο Έλληνες – ένας ανήλικος, ηλικίας 15 ετών και ένας 22χρονος – δύο Ρουμάνοι ηλικίας 22 και 19 ετών και ένας Αλβανός 19 ετών. Όλοι τους διαμένουν στη Στυλίδα, συνέστησαν συμμορία και διέπρατταν τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα κλοπές σε κατοικίες.

Ο 15χρονος μαζί με έναν από τους δύο Ρουμάνους μάλιστα, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας στην περιοχή της Λαμίας. Κατάφερναν να τρυπώνουν στα σπίτια ακόμη και από ένα μικρό παράθυρο και είναι χαρακτηριστική η αναφορά των αστυνομικών του Τμήματος Αλμυρού ότι «είναι τόσο μικρόσωμοι που χωρούν να περάσουν και από καπνοδόχο». Από τα σπίτια που έχουν διαρρήξει πήραν κυρίως ηλεκτρικές συσκευές, τρόφιμα και ποτά. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν σε αυτοκίνητο που επέβαιναν. Οι ίδιοι δεν ομολογούν, χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς ιδιαίτερα σκληροί, ωστόσο από την προανάκριση έχουν ταυτοποιηθεί πολλά στοιχεία που τους ενοχοποιούν για τις διαρρήξεις. Δύο μάλιστα από αυτούς αναγνωρίστηκαν από ιδιοκτήτη καφετέριας με τον οποίο ήρθαν αντιμέτωποι στους Αγίους Θεοδώρους.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Για την υπόθεση έκανε ενημέρωση χθες το βράδυ ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κατσίκας σημειώνοντας μάλιστα πως για την τοπική Αστυνομία είναι μία σημαντική υπόθεση, καθώς έγιναν συλλήψεις θρασύτατων διαρρηκτών που αλώνιζαν στην περιοχή του Αλμυρού.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης η δράση της σπείρας στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού φέρεται να άρχισε στις 10 Απριλίου. Γύρω στη 1 τα ξημερώματα χθες οι δράστες εισήλθαν σε εξοχική κατοικία στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου. Κτύπησε όμως ο συναγερμός στο σπίτι του ατόμου που είχε την επίβλεψη της εξοχικής κατοικίας. Εκείνος ενημέρωσε την Αστυνομία και περιπολικό του Τμήματος Αλμυρού, που τύχαινε να περνά από την περιοχή, βρέθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο. Αμέσως έγινε αντιληπτό ότι υπήρχαν κινήσεις ύποπτων ατόμων, ζητήθηκε η συνδρομή του τμήματος αυτοκινητοδρόμων και άλλο περιπολικό απέκλεισε την έξοδο του χωριού. Οι δράστες, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, επέβαιναν σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Πέντε επέβαιναν – οι συλληφθέντες- σε ένα «Φίατ Τύπο» και δύο άλλοι – αυτοί που τελικά διέφυγαν – σε ένα «Σιτροέν Σε 5». Όταν επεχείρησαν να φύγουν από το χωριό τα περιπολικά τους έκλεισαν τις εξόδους. Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη, χωρίς πυροβολισμούς. Οι δράστες μη έχοντας διέξοδο αναγκάστηκαν να οδηγήσουν τα οχήματά τους στα χωράφια.

 

Άτυχοι διαρρήκτες, τυχεροί αστυνομικοί

Η τύχη όμως ήταν με το μέρος της Αστυνομίας. Το «Φίατ» ακινητοποιήθηκε μέσα στα χωράφια καθώς υπέστη ζημιά (έφυγαν τα μπουλόνια), ενώ έσκασε το λάστιχο από το «Σιτροέν». Ακολούθησε η σύλληψη των πέντε που επέβαιναν στο «Φίατ», ενώ διέφυγαν οι δύο επιβαίνοντες στο «Σιτροέν». Και αυτό επειδή εκείνη τη στιγμή υπήρχαν στην περιοχή μόνο τέσσερις αστυνομικοί (από δύο επιβαίνοντες σε περιπολικά).

Στο «Σιτροέν» βρέθηκαν κλοπιμαία και συγκεκριμένα ένα ψυγείο – μικρών διαστάσεων – ένας φούρνος μικροκυμάτων, μία τηλεόραση πλάσμα, τρόφιμα και ποτά. Στο «Φίατ» βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν και κρατούνται στο Τμήμα Αλμυρού. Εκεί μεταφέρθηκαν και τα δύο οχήματα, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον κάτοχό τους.

Από την αστυνομική προανάκριση, που διενεργεί το Τμήμα Αλμυρού, προέκυψε ότι οι επτά συνολικά δράστες ήρθαν προχθές τη νύχτα από τη Στυλίδα με δύο αυτοκίνητα. Αρχικά πήγαν στην Αμαλιάπολη, όπου διέρρηξαν έναν ξενώνα, απ’ όπου πήραν τις ηλεκτρικές συσκευές, ενώ αφαίρεσαν και δύο πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από τον ξενώνα. Τις κλεμμένες πινακίδες «φόρεσαν» στο «Σιτροέν Σε 5» που είχαν κλέψει από τα Καμένα Βούρλα στις 8 Απριλίου, ιδιοκτησίας Ιταλού υπηκόου, ο οποίος διαμένει στα Καμένα Βούρλα.

Στη συνέχεια πήγαν στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου όπου διέρρηξαν δύο εξοχικές κατοικίες, από τις οποίες πήραν τρόφιμα και ποτά. Προκάλεσαν όμως ζημιές. Οι ιδιοκτήτες τους διαμένουν σε Λονδίνο και Τρίκαλα. Στη μία από τις δύο, κτύπησε ο συναγερμός και ακολούθησε η καταδίωξη και σύλληψή τους.

 

Έμπαιναν με θρασύτητα

και σε κατοικημένα σπίτια

Εκτός από τις διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες πριν από μερικές ημέρες είχαν εισέλθει σε μεζονέτα στους Αγίους Θεοδώρους, την ώρα που οι ένοικοι κοιμόνταν. Από το ισόγειο του σπιτιού αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και τρόφιμα. Επίσης, στους Αγίους Θεοδώρους, διέρρηξαν καφετέρια. Μάλιστα την ώρα που έφευγαν φαίνεται πως ήρθαν αντιμέτωποι με τον ιδιοκτήτη   που αναγνώρισε – κληθείς χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού να καταθέσει – τον έναν από τους δράστες.

Δεν φαίνεται πάντως, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, να είναι οι δράστες της ληστείας σε αρτοποιείο του Αχιλλείου που συνέβη πριν μερικές ημέρες, αφού – όπως έγινε γνωστό – δεν ταιριάζει το σωματότυπο των συλληφθέντων με εκείνο των δύο κουκουλοφόρων ληστών. Σύμφωνα με την παθούσα εκείνοι ήσαν ψηλοί και γεροδεμένοι.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού τώρα προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τρεις διαρρήξεις σε σπίτια στο Περίβλεπτο, καθώς τα στοιχεία ταιριάζουν με τη δράση των συλληφθέντων. Σε μία μάλιστα περίπτωση και στο Περίβλεπτο μπήκαν στο σπίτι, ενώ οι ένοικοι κοιμόνταν και πήραν τρόφιμα.

Σήμερα το πρωί οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελέα.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το