Photo Gallery, Τοπικά

Ενωτικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία

Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ

 

 

Απηύθυναν Εργατικό Κέντρο Βόλου και ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

 

Κλειστή μέχρι τις 11.30 π.μ. θα είναι την Τετάρτη η εμπορική αγορά Βόλου

 

 

Ενωτικό κάλεσμα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους να δώσουν αγωνιστικό παρών στη γενική απεργία και τη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Βόλο, απηύθυναν χθες σε συνέντευξη Τύπου το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

 

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

[email protected]

 

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν όλοι οι κλάδοι του Δημοσίου, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί και οι δημοσιογράφοι, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αποφάσισε τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά τις πρωινές ώρες από 8:30 μέχρι 11:30 ώστε έμποροι και υπάλληλοι να συμμετέχουν, σύμφωνα με πρόσκληση του ΕΣΒ, στην κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ στις 9.30 π.μ. μπροστά από το ΕΚΒ.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ Μαγνησίας μαζί με το σύλλογο καθαριστριών και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν ενταχθεί στις τάξεις του, καλεί εργαζόμενους, νέους και νέες και ανέργους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση κι εν συνεχεία στην πορεία διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων.

Οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΒ κ. Θαν. Παπαδημόπουλο, ο οποίος προειδοποίησε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για την πολιτική της εμμονή στα σκληρά μέτρα και στο μεσοπρόθεσμο και το δεύτερο μνημόνιο, χαρακτήρισε την εποχή ως την πιο δύσκολη για την ελληνική κοινωνία και διαμήνυσε ότι «μπροστά στη δύσκολη συγκυρία το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να είναι ενωμένο».

Το συνδικαλιστικό κίνημα θα απαιτήσει λύσεις από την κυβέρνηση στα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΚΒ κ. Δημ. Βασιλείου απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Εκτίμησε ότι με δυναμική και μόνο παρουσία μπορεί να ενισχυθεί η φωνή του συνδικαλιστικού κινήματος και να πιεστεί η κυβέρνηση να κάνει αποδεκτά τα αιτήματά του, υποχωρώντας από τις εκφρασμένες απόψεις της για την άρση του αδιεξόδου στην οικονομία.

Ραγδαίες εξελίξεις από τη στιγμή που στο μεσοπρόθεσμο αποφασίστηκαν  πρωτόγνωρες ανατροπές, είτε μέσω του μισθολογίου του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου, είτε με τη φορολογία και τις νέες περικοπές, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κ. Δημ. Κουτσούκος. Ο ίδιος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στον ΟΠΑΔ και κατήγγειλε ότι σε σχέση με πέρυσι η μείωση των αποδοχών κινείται στο 25% και πλέον, γεγονός που προκάλεσε τεράστια κοινωνικά προβλήματα στο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο.

Σε ερωτήσεις για το κίνημα των αγανακτισμένων, οι παραπάνω είπαν ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν γύρω από τα συνδικάτα έτσι ώστε δυναμικά να εκφράσουν τα αιτήματά τους.

 

Οι έμποροι

Με κεντρικό αίτημα το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και για την κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, που παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη, οι έμποροι θα κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Τετάρτη μέχρι τις 11.30 π.μ., ενώ με την ίδια απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου μεθαύριο Δευτέρα 13 Ιουνίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος η αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα παραμείνει κλειστή. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως αργία και τα καταστήματα σε όλη τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας παραμένουν κλειστά.

Υπενθυμίζεται επίσης στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου ότι την ημέρα της απεργίας, δηλαδή την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176, θα πραγματοποιηθεί η Εκλογική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου καθώς λήγει η τριετής θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, ορισμός ημερομηνιών αρχαιρεσιών Ε.Σ.Β.

 

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι

 

Στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της 15ης Ιουνίου συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Την σχετική απόφαση πήρε η πανελλήνια ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΣΥ) και σ’ αυτή θα συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας.

Επίσης, μαζί με την ΠΟΕΣΥ, απεργία εξήγγειλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) και  η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «μπροστά στην άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 (από 6.00 πμ της Τετάρτης έως 6.00 πμ της Πέμπτης, 16 Ιουνίου 2011), όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και τυπογράφων στα Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε. -Μ.Π.Ε., στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α., τις βιομηχανίες χάρτου και τα ειδησεογραφικά site, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας:
-Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.
-Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.
-Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.
-Να μη γίνουν απολύσεις.
-Την οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων κρατήσεων.
-Την άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το