Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Εντάσεις για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αργαλαστή

Αργαλαστή

Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αργαλαστή αύριο, σε δημοτική αίθουσα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου.

Ειδικότερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση που προγραμμάτισε η Χρυσή Αυγή, για το Σάββατο 25 Μαΐου στην αίθουσα ΚΕΓΕ της Αργαλαστής, εκφράζει την αντίθεση και αντίδρασή της, καταγγέλλοντας την αυθαιρεσία, όπως αναφέρει, της Δημοτικής Αρχής να διαθέσει, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, μια αίθουσα δημόσιας και δημοτικής λειτουργίας (εκεί συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο), στην αντιδημοκρατική αυτή οργάνωση.

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια κίνηση αποτελεί βασικό ατόπημα της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, που ουσιαστικά δίνει δημόσιο βήμα στη ρατσιστική αυτή οργάνωση (πιθανότατα  για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης) και ιδιαίτερα σε μια τέτοια χρονική περίοδο που οι βουλευτές της εκδιώκονται από το Κοινοβούλιο εξαιτίας της συμπεριφοράς τους και υπάρχει δημόσια κατακραυγή απ’ όλο το δημοκρατικό κόσμο.

Η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου δεν πρέπει να παραβλέπει ότι η Χρυσή Αυγή, αποτελείται από στοιχεία που αναβιώνουν πρακτικές ενός παρελθόντος που δεν πρέπει να ξεχαστεί, αντιθέτως είναι απαραίτητο να προτάσσεται για να μην το ξαναβιώσουμε.

Για την ιστορία, και για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να θυμούνται, οι πρόγονοί τους έδρασαν παντού, και στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ως συνεργάτες των Γερμανών, ταυτιζόμενοι με τη ναζιστική ιδεολογία, προδίδοντας συντοπίτες  και πατρίδα, χωρίς αναστολές, ντροπή και τύψεις. Σαν γερμανοτσολιάδες, βοήθησαν τους κατακτητές στην εκτέλεση έξι μαθητών στο  Προμύρι, και μετά την απελευθέρωση, στη διάρκεια του εμφυλίου, έγιναν ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή, βιάζοντας, κουρεύοντας, δέρνοντας και εκτελώντας ανθρώπους που πολέμησαν για την απελευθέρωση της πατρίδας, και εναντίον του φασισμού την περίοδο της κατοχής.

Τέτοιες αποφάσεις πιστεύουμε ότι προσβάλλουν την πλειοψηφία των δημοτών της περιοχής του Νοτίου Πηλίου που τους χαρακτηρίζει η δημοκρατικότητα και ο πολιτισμός» καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Ν. Φορτούνας δήλωσε ότι ακολουθείται η ίδια πρακτική για την παραχώρηση της αίθουσας για όλα τα κόμματα και δεν λαμβάνονται αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ως προς τις δημοκρατικές μου ευαισθησίες είναι γνωστές και δεν δέχομαι μαθήματα από κανέναν» τόνισε ο κ. Φορτούνας.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας αναφέρει:

«Η ανοιχτή συγκέντρωση που οργανώνει η ναζιστική Χρυσή Αυγή το Σάββατο 25 Μάη στην Αργαλαστή αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη που δεν ξεχνά την ιστορία του τόπου μας και κάθε τόπου που έχει ματώσει από το φασισμό και το ναζισμό.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου παραχώρησε το Δημαρχείο στην Αργαλαστή. Πρόκειται για μια απόφαση – πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. ΜΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ.!!!!ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ!!!

Μοιραστείτε το