Photo Gallery, Τοπικά

Ενημέρωση για τις μελέτες του Περιφερειακού

Είναι ύψιστης σημασίας η παρουσίαση των μελετών, τόσο στο ΤΕΕ, όσο και στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αντιδράσεις που θα καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του έργου αναφέρει το τοπικό τμήμα

Ενημέρωση αναφορικά με τις μελέτες που αφορούν στη συνέχιση της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου μετά την παράκαμψη της Αγριάς, αλλά και το τμήμα του Περιφερειακού από το Σωρό μέχρι τον κόμβο Λαρίσης, ζητεί το τμήμα Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη.

Σε υπόμνημά του το ΤΕΕ Μαγνησίας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Με αλλεπάλληλα υπομνήματά του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει παρέμβει στο θέμα της ολοκλήρωσης της κατασκευής της περιφερειακής οδού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου. Μετά το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την κατασκευή του έργου που αφορά στο κομμάτι Γορίτσα – Αγριά, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις μελέτες που αφορούν στη συνέχιση του περιφερειακού δρόμου μετά την παράκαμψη της Αγριάς, αλλά και από το τμήμα από Σωρό μέχρι τον κόμβο Λαρίσης. Για τις συγκεκριμένες μελέτες έχουμε ζητήσει ως Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημέρωση τόσο για το σε ποια φάση βρίσκονται (Προμελέτη ή Οριστική κ.τ.λ.), τα ονόματα των αναδόχων και τις προβλεπόμενες προθεσμίες αποπεράτωσης, όσο και την παρουσίαση της μελέτης πριν από τη σύνταξη της οριστικής, χωρίς να έχουμε μέχρι στιγμής καμία εξέλιξη επί του συγκεκριμένου θέματος. Σας ενημερώνουμε, ότι θεωρούμε ύψιστης σημασίας την παρουσίαση των μελετών, τόσο στο ΤΕΕ, όσο και στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αντιδράσεις που θα καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του έργου. Και δυστυχώς στη χώρα μας ουκ ολίγες φορές έχουμε γίνει μάρτυρες αντίστοιχων καταστάσεων. Τη μόνη ενημέρωση που είχαμε από την πλευρά του υπουργείου είναι ότι αρμόδια υπηρεσία για τις μελέτες από την Αγριά και μετά είναι η Διεύθυνση Μελετών του υπουργείου σας. Παράλληλα, ενώ έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την ανάδειξη της κατασκευαστικής εταιρείας που  αναδείχθηκε μειοδότης του έργου αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης – Γορίτσα του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την εγκατάστασή του ή το ξεκίνημα των σημαντικότατων έργων, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί επιτέλους ασφαλής και λειτουργικός για τους χρήστες του. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα δοθεί λύση στα περισσότερα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα στο συγκεκριμένο τμήμα (ηλεκτροφωτισμός, αντιολισθητική στρώση, ηχοπετάσματα, παράπλευροι οδοί, αντιπλημμυρικά έργα, σήμανση). Ορισμένες από τις παραπάνω κατασκευές είναι τελείως απαραίτητες προκειμένου να είναι ασφαλέστερη η χρήση της οδού.

Τέλος, όπως έχουμε πληροφορηθεί, έχει κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος της εργολαβίας που αφορά στον κόμβο της Αγριάς και τη σύνδεση του Περιφερειακού με την παραλιακή οδό και ότι δεν έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το