Τοπικά

Ενίσχυση της κλινικής ΩΡΛ ζητεί το «Αχιλλοπούλειο»

Είναι αξιοσημείωτο πως το «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έναν μόνιμο γιατρό στην Κλινική ΩΡΛ, ενώ τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, Πανεπιστημιακό και Νομαρχιακό, έντεκα
Είναι αξιοσημείωτο πως το «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έναν μόνιμο γιατρό στην Κλινική ΩΡΛ, ενώ τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, Πανεπιστημιακό και Νομαρχιακό, έντεκα

Το θέμα της ενίσχυσης της Κλινικής ΩΡΛ με επιπλέον προσωπικό τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος με το διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λάζαρο Μακρή. Είναι αξιοσημείωτο πως το «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έναν μόνιμο γιατρό στην Κλινική ΩΡΛ, ενώ τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, Πανεπιστημιακό και Νομαρχιακό, έντεκα.

Στο Νοσοκομείο Βόλου εργάζεται ως μόνιμος γιατρός στην ΩΡΛ κλινική ένας γιατρός, ο κ. Μοσχοτζόπουλος. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μετακίνηση και ενός γιατρού από τη Λάρισα στο πλαίσιο της έγκρισης δύο τρίμηνων μετακινήσεων του γιατρού. Η δεύτερη, όμως, περίοδος της μετακίνησης τελειώσει σε λίγες ημέρες και η ΩΡΛ απειλείται να μείνει πάλι με ένα γιατρό.

Το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου αποφάσισε να εγκρίνει το αίτημα του Λαρισαίου γιατρού για απόσπαση στο Νοσοκομείο. Στο ίδιο πλαίσιο και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα και κάνει ενέργειες για την έγκριση της απόσπασης που θα έχει διάρκεια ένα χρόνο.

Τους τελευταίους έξι μήνες, με την ενεργοποίηση δύο γιατρών στην ΩΡΛ Κλινική, ήταν δυνατή η κάλυψη δεκαπέντε εφημεριών το μήνα.

Πάντως το αξιοσημείωτο είναι πως στο «Αχιλλοπούλειο» εργάζεται ως μόνιμος γιατρός μόνο ένας, όταν στη Λάρισα και στα δύο δημόσια Νοσοκομεία εργάζονται έντεκα.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Οφθαλμολογική κλινική, όπου εργάζεται στο Νοσοκομείο Βόλου ένας μόνιμος γιατρός και στη Λάρισα είναι έντεκα.

Στο πλαίσιο αυτό προχθές συναντήθηκε με τον κ. Μακρή ο κ. Ντόκος, θέτοντας το ζήτημα της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού στην ΩΡΛ. Μάλιστα τόνισε το ζήτημα της ολοκλήρωσης της απόσπασης, καθώς ακόμη και ένας επιπλέον γιατρός θα είναι καθοριστικός για την ακόμη καλύτερη λειτουργία της Κλινικής.

Στο Νοσοκομείο Βόλου έχει εγκριθεί η πρόσληψη πέντε επικουρικών γιατρών.

Ο κ. Λάζαρος Μακρής σημείωσε ότι «από τις 30 θέσεις επικουρικών γιατρών που εγκρίθηκαν σε όλη την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, το Νοσοκομείο Βόλου έλαβε πέντε. Προσωπικά, όμως ζήτησα από τον υπουργό Υγείας και άλλες συμπληρωματικές θέσεις επικουρικών γιατρών για το νοσοκομείο Βόλου. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα κενά γιατρών στην ΩΡΛ Κλινική θα καλυφθούν αφενός με την απόσπαση του γιατρού που το ζητεί και ο ίδιος αφετέρου με την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού που έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μακρής πρόσθεσε πως αναμένεται η έγκριση των νέων οργανισμών των Νοσοκομείων από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ολοκληρωθούν και οι κρίσεις για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών, μια διαδικασία που χρονίζει. Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη από την άποψη την συγκρότησης των οργανισμών λειτουργίας των Νοσοκομείων και περιμένει την τελική απόφαση του υπουργείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το