Photo Gallery, Πολιτική

Εμμένουν στις θέσεις του ΕΤΕ και Alpha

Κλείνει το «παράθυρο» που αρχικά διαφαινόταν ότι είχε ανοίξει



Την έκπληξη της για την απόρριψη της πρότασης προς την Alpha εκφράζει εκ νέου η Εθνική, την ώρα που ο πρόεδρος της Alpha, Ι. Κωστόπουλος, τονίζει ότι “το ΔΣ της Alpha Bank αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της ΕΤΕ για συγχώνευση των δύο τραπεζών με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών της τράπεζας”.

Σε επιστολή του προς το προσωπικό του ομίλου, ο κ. Κωστόπουλος τονίζει ότι για τη λήψη της απόφασης συνεκτιμήθηκαν η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί και το περιεχόμενο της πρότασης, οι όροι της οποίας κρίθηκαν ασύμφοροι.

“Η Alpha Bank, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, αναγνωρίζεται από την αγορά ως ένας ισχυρός Όμιλος με θετικές προοπτικές. Με ιστορία 100 και πλέον ετών και αξιόλογες επιδόσεις, η Τράπεζα ευρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και η αβεβαιότητα μεγάλη. Οι ισχυρές μας βάσεις, η εμπιστοσύνη των Μετόχων, η προτίμηση των Πελατών και η εργατικότητα του Προσωπικού μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις δυσκολίες”, επισημαίνει.

Και προσθέτει: “Με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εστιάζοντας στο έργο μας, αγνοώντας διαδόσεις και φήμες οι περισσότερες των οποίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με πίστη στις αρχές που μας ανέδειξαν και έχοντας επίγνωση της αξίας μας, συνεχίζουμε τη δημιουργική μας πορεία μαζί”.

Τι απαντά η ΕΤΕ

Η Εθνική Τράπεζα εμμένει στην πρόταση που έκανε για τη συγχώνευσή της με την Alpha Bank και δεν συζητά τη βελτίωση των όρων της, σύμφωνα με δήλωση που έκανε αξιωματούχος της στο πρακτορείο Reuters. “Η Εθνική εμμένει στην πρότασή της, η οποία είναι πολύ γενναιόδωρη για τους μετόχους της Alpha”, δήλωσε. Ερωτηθείς αν η Εθνική βρίσκεται σε συζητήσεις για βελτίωση της προσφοράς, απάντησε ότι “δεν υπάρχει συζήτηση σε εξέλιξη”.

Την έκπληξη της Εθνικής για την απόρριψη της πρότασης, επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Απ. Ταμβακάκης, σημειώνοντας ότι η προσφορά της τράπεζας ήταν και παραμένει φιλική. “Θεωρήσαμε ότι οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές, γι’ αυτό το λόγο μας εξέπληξε η αρνητική απάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Alpha την Παρασκευή”, είπε.

Υπογράμμισε ότι “περισσότερο ωφελημένη από τις συνέργειες θα είναι η Alpha Bank, λόγω μεγέθους”, ενώ ανέλυσε τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τις δύο τράπεζες, επισημαίνοντας ότι το deal επιτρέπει στην Alpha να ευθυγραμμίσει τα κόστη χρηματοδότησής της με αυτά της Εθνικής και ότι η πρόταση προσφέρει στους μετόχους της Alpha ελκυστική έκθεση στην Τουρκία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το