Photo Gallery, Αθλητισμός

Ελπίζει σε ανατροπή σκηνικού

Στο Διοικητικό Εφετείο εναποθέτει τις ελπίδες του ο Ολυμπιακός Β.

 

 

 

Στο Διοικητικό Εφετείο εναποθέτει, πλέον, τις ελπίδες του ο Ολυμπιακός Βόλου για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Το περασμένο Σάββατο στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας έγιναν γνωστές οι δύο ομάδες που θα πάρουν τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στην περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική για τους Βολιώτες, αλλά και τους Καβαλιώτες. Αυτές θα είναι ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, μετά την απόφαση που πάρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού και επικυρώθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, στην περίπτωση που δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα (να μην ισχύσει η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού), θα λάβει θέση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Μέχρι τότε καμία ομάδα δεν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας δεν θα λάβει οποιαδήποτε βλαπτική απόφαση για τα συμφέροντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Σούπερ Λιγκ δεν μπορεί να διαγράψει το βολιώτικο συγκρότημα, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί μέλος του συνεταιρισμού, έστω και αν δεν έχει δικαίωμα ψήφου (θα μπορεί να λαμβάνει κανονικά μέρος στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων).

Το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου, όσον αφορά την συμμετοχή του ή όχι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, κρίνεται από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Θα πρέπει αυτή να είναι θετική και το σπουδαιότερο να βγει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, καθώς αν αυτό συμβεί αργότερα, τότε ο Λεβαδειακός και η Δόξα θα αρχίζουν να αγωνίζονται στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα από την 10η αγωνιστική (19-20 Νοεμβρίου).

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου δεν διαθέτει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, καθώς όλοι οι παίκτες που αποτελούσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν μείνει ελεύθεροι. Θα πρέπει να τονίσουμε, ωστόσο, πως οι Χουάν Μαρτίν, Αλεχάντρο Κάσχιο, Χαβιέ Τομάς και Μανουέλ Ρόκα δεν έχουν κλείσει σε κάποια άλλη ομάδα (οι Μαρτίν και Τομάς βολιδοσκοπούνται από τον Λεβαδειακό) και εφόσον θελήσουν να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Βόλου, θα μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα. Με την προϋπόθεση πάντα να αγωνιστεί το βολιώτικο συγκρότημα στη Σούπερ Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θα ζητήσει από την ΕΠΟ παράταση της μεταγραφική περίοδος, προκειμένου ο σύλλογος να προβεί στην απόκτηση κάποιων παικτών, οι οποίοι μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-20 (θα κληθούν να υπογράψουν επαγγελματικά δελτία) θα αποτελέσουν σε πρώτη φάση την ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΕΠΟ απάντησε χθες θετικά στο αίτημα των Λεβαδειακού, Δόξας Δράμας για παράταση της μεταγραφικής περιόδου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

 

 

 

 

Θα πρέπει να τονίσουμε πως σε περίπτωση δικαίωσης του Ολυμπιακού Βόλου και συμμετοχής του στη Σούπερ Λιγκ, η ομάδα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -10 βαθμούς, σύμφωνα με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει πολύ δύσκολο έργο και οι πιθανότητες παραμονής θα είναι περιορισμένες, όμως, θα μπορεί να φτιάξει μια ομάδα, η οποία την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχει τις βάσεις για να επιστρέψει στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Εάν, πάντως, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είναι αρνητική για τον Ολυμπιακό Βόλου, τότε το βολιώτικο συγκρότημα δεν θα αγωνιστεί σε καμία κατηγορία (όχι μόνο επαγγελματική) και θα περιμένει να δικαιωθεί, είτε από το CAS, είτε από την FIFA.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται αύριο Τετάρτη να καταθέσει προσφυγή στο CAS, διεκδικώντας και εκτός συνόρων το δίκιο της, πέρα από την ελληνική δικαιοσύνη.

 

Καταθέτει

προσφυγή

στο CAS

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ έχοντας στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης της

Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όσον αφορά την απόρριψη της προσφυγής της ΠΑΕ κατά της Σούπερ Λιγκ, ετοιμάζεται να καταθέσει προσφυγή στο CAS, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ως γνωστόν, η Εφέσεων της ΕΠΟ στο σκεπτικό της απόρριψης της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει πως η ΕΠΟ εκχωρεί μέρος του αυτοδιοίκητου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στον Ολυμπιακό Βόλου πιστεύουν βάσιμα πως η ΠΑΕ θα δικαιωθεί στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, εκτός αν νωρίτερα τα νέα είναι ευχάριστα από το Διοικητικό Εφετείο και δεν χρειαστεί ο Ολυμπιακός Βόλου να υποστηρίξει την υπόθεση στο CAS.

Παράλληλα, το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ έχει ήδη σταλεί στη ΦΙΦΑ με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να περιμένουν από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να επέμβει, ζητώντας από την ΕΠΟ εξηγήσεις για την απόφαση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία υπήρξε καταπάτηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ αισιοδοξεί πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα δικαιωθεί και στην υπόθεση του αποκλεισμού από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, μετά από απόφαση που πήρε η ΟΥΕΦΑ τον περασμένο Αύγουστο. Ειδικά μετά και από την δικαίωση της Σιόν στην ελβετική τακτική δικαιοσύνη, στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως το CAS μπορεί να δικαιώσει και το βολιώτικο συγκρότημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» (λαμβάνοντας υπ΄όψιν το δεδικασμένο της Σιόν) κατέθεσαν επανεξέταση των ασφαλιστικών μέτρων στο CAS, σχετικά με την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να τους αποβάλει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο νομικός του Ολυμπιακού Βόλου στη Γενεύη, κ. Μιχάλης Μιτζικός, κατέθεσε τα σχετικά υπομνήματα, ενώ η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει πάρει προθεσμία μέχρι την προσεχή Παρασκευή για την υποβολή των δικών της υπομνημάτων.

Μετά από όλα αυτά, το ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο θα ορίσει δικάσιμο μόνο επί των ασφαλιστικών μέτρων ή θα προχωρήσει στην εκδίκαση της κύριας υπόθεσης, χωρίς να αποκλείεται να εξετάσει και τα δύο (ασφαλιστικά και κύρια υπόθεση) στην ίδια συνεδρίαση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το