Photo Gallery, Πολιτική, Τοπικά

Ελέγχονται τέσσερις πρώην δήμαρχοι από τη Μαγνησία

Από το ΣΔΟΕ για το πόθεν έσχες

Δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής». Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με όσα έγραψε το «Έθνος της Κυριακής», ελέγχονται από τη Θεσσαλία οι κ.κ. Παν. Βλάικος πρώην δήμαρχος Αλοννήσου, Στ. Περίσσης πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, Δ. Τσιτσές πρώην δήμαρχος Τεμπών, Γ. Καρυούδης αντιδήμαρχος Κιλελέρ, Β. Κοντορίζος πρώην δήμαρχος Πορταριάς, Ι. Γκουντέλιας πρώην αντιδήμαρχος Πορταριάς, Μ. Ταμήλος πρώην δήμαρχος Τρικάλων, Αθ. Ζιώγκος πρώην δήμαρχος, Ειρήνη Καραλαριώτου αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Γ. Μπαρτζώκης δημοτικός σύμβουλος και Αλ. Βούλγαρης πρώην δήμαρχος Βόλου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.

Στον κατάλογο των ελεγχόμενων, που συνεχώς εμπλουτίζεται, υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί, που εντοπίστηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές.

Εξάλλου στα δίχτυα του «μεγάλου αδελφού» έχουν πέσει 24.710 Έλληνες, μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, οι οποίοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν, έως το τέλος Ιανουαρίου, την προέλευση κεφαλαίων ύψους 6,9 δισ. ευρώ και ότι τα δήλωσαν στην Εφορία.

Διαφορετικά θα κληθούν όχι μόνο να καταβάλουν πρόσθετους φόρους, που υπολογίζονται σε 2,85 δισ. ευρώ, αλλά και να αντιμετωπίσουν τον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Στο μεταξύ, τοποθέτηση ειδικού εισαγγελέα διαφθοράς, με αντικείμενο τις έρευνες για το πολιτικό χρήμα και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, μελετά η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια όχι μόνο επιτάχυνσης των σχετικών ερευνών, αλλά κυρίως ενίσχυσης των μηχανισμών της Δικαιοσύνης σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», υπό μελέτη βρίσκεται επίσης η ανάθεση καθηκόντων ειδικών ανακριτών σε δικαστές και εισαγγελείς του Πρωτοδικείου της Αθήνας -πέραν των έξι που ήδη χειρίζονται υποθέσεις σκανδάλων- με εστίαση σε υποθέσεις διαφθοράς, πολιτικού χρήματος και οικονομικού εγκλήματος με πολιτικές απολήξεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το