Photo Gallery, Τοπικά

Εκδηλώσεις στο Βόλο προχθές από “Ανεξάρτητους Έλληνες” και “Δημιουργία Ξανά”

 

Στο Βόλο βρέθηκε χθες ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», κ. Τέρενς Κουίκ. Ο κ. Κουίκ βρέθηκε στα γραφεία του κινήματος, στην οδό Τ. Οικονομάκη 12 και Ελ. Βενιζέλου, όπου έγιναν τα εγκαίνια και ο αγιασμός. Ο γνωστός δημοσιογράφος κατέφθασε με το λεωφορείο του κινήματος, με το οποίο οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» περιοδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Κουίκ και των υποψηφίων του συνδυασμού για τη Μαγνησία, με αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού Βόλου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Γ. Μουλά. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη και από τις δύο πλευρές, καθώς οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεσμεύτηκαν, ότι θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αδικίας, που έγινε εις βάρος της τοπικής ομάδας. Στη συνέχεια ο κ. Κουίκ πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας κ. Κ. Τσέλιο, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης και την επίδραση της οικονομικής κρίσης σε αυτόν. Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Κουίκ με τους υποψηφίους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τη Διοικούσα Επιτροπή «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Μαγνησίας και πολλούς φίλους του κινήματος, περιόδευσαν στο κέντρο του Βόλου και την παραλία της πόλης, όπου συναντήθηκαν μέσα σε εξαιρετικό κλίμα με πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουίκ επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η Μαγνησία είναι ένας Νομός, που χρειάζεται άμεσα επιλύσεις σε πολλά ζητήματα. Όπως είναι θέματα τουρισμού, γι’ αυτό λέμε 5% ΦΠΑ, 15% γενικό συντελεστή και χαιρόμαστε που επιβεβαιώνεται αυτή η θέση, που πριν ένα μήνα κοινοποιήσαμε, από άλλους, που μας αντιγράφουν θέματα, που έχουν να κάνουν με τη βιομηχανική ζώνη, που είναι νεκρή και τελειωμένη εδώ και 30 χρόνια, η σύνδεση με τα νησιά των Σποράδων, που δεν θα γίνεται μόνο με πλωτά μέσα αλλά και με τα υδροπλάνα. Με μας θα ισχύσει αυτό, γιατί ξεκίνησε μια προσπάθεια, που έμεινε στη μέση, το εμπόριο, που έχει παραλύσει, θα ξαναπάρει ζωή, θα πρέπει η σιδηροδρομική σύνδεση του Βόλου με τη Λάρισα και την υπόλοιπη Θεσσαλία να ακμάσει. Ο Βόλος είναι ένα δείγμα το τι βιώνει όλη η Ελλάδα».

Ακόμη απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε: «Να σταματήσει η ιστορία με το θέμα των συνεργασιών. Εμείς ξεκάθαρα έχουμε πει ότι εμείς δεν συγκυβερνούμε με κανέναν που προσκύνησε το κατοχικό μνημόνιο. Έχουμε κι ουσιώδεις διαφορές σε πολλά ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, με κόμματα όπως το ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα αν κάπου συναντιόμαστε σε ορισμένα οικονομικά ζητήματα. Η προβοκάτσια πρέπει να τελειώσει. Οι λάσπες και οι πλαστογράφοι δε μας αγγίζουν. Όσο μας χτυπούν με λάσπες κάτω από τη ζώνη, τόσο περισσότερο ενθαρρύνουν τον αγώνα μας».

«Δημιουργία, Ξανά!» το πλέον νεανικό κόμμα

Η κεντρική ομιλία του προέδρου του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!», Θάνου Τζήμερου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενία Βόλου. Ο ίδιος «γέννημα θρέμμα» Βολιώτης, υποστήριξε πως οι πολίτες του Βόλου έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση, ίσως τη μεγαλύτερη, σε αναλογία πληθυσμού, από όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του «Δημιουργία, Ξανά!», υποστήριξε πως «από αυτές τις εκλογές θα απέχουν αυτοί, που είναι απολύτως απελπισμένοι ή αυτοί που σκέφτονται με στερεότυπα».
Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου είπε πως «θα προκύψει μία Βουλή «τσίρκο». Δεν μπορώ να γνωρίζω, ποιος θα είναι ο θηριοδαμαστής, αλλά θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε εμείς. Προφανώς πρώτη θα βγει η Νέα Δημοκρατία, χωρίς αυτοδυναμία και με πολύ μικρά ποσοστά, μικρότερα και από αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, καθώς 7 στους 10 δεν απαντούν καν στις δημοσκοπήσεις. Θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά ενδεχομένως και μονοψήφια. Αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει, άρα θα αναγκαστούν να τα βρουν μεταξύ τους και να κάνουν μεταρρυθμίσεις, που δεν έκαναν, όταν είχαν τόσο μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη -όπως τώρα».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως «εκτός από τους υμνητές του Στάλιν, που τους συνηθίσαμε, κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε στη Βουλή και τους υμνητές του Χίτλερ. Με λίγα λόγια: Καλώς ήρθες Ελλάδα στη δημοκρατία της Βαϊμάρης».
Ο πρόεδρος του «Δημιουργία, Ξανά!» τόνισε πως δεν έβρισκε κανένα νόημα στο να πραγματοποιηθούν εκλογές αυτή την περίοδο. «Θα έπρεπε η κυβέρνηση Παπαδήμου να αφεθεί και να ολοκληρώσει το έργο της. Νομίζω πως από 7 Μαΐου η εικόνα της Ελλάδας θα είναι φρικτή, καθώς όλοι θα ασχολούνται με το φαινόμενο «Ελλάδα». Δεν θα προχωράει τίποτα στη χώρα, ενώ όλοι όσοι θα αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν, δεν έχουν μάθει να συμφωνούν».
Σχετικά με την πρόθεση ψήφου της νεολαίας, ο κ. Τζήμερος υπογράμμισε πως «είμαστε το πιο νεανικό κόμμα και το αποδεικνύουμε εμπράκτως, αφού στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός μας έχει εκλεγεί και μία 21χρονη φοιτήτρια Διεθνών Σπουδών. Πιστεύω πως ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας θα δώσει την ψήφο της στις εκλογές και δεν θα καθίσει άπραγη».
Η «Δημιουργία, Ξανά!» είναι το μόνο κόμμα χωρίς πολιτικούς, «αλλά με ανθρώπους που έχουν πολιτική σκέψη, οι οποίοι θέλουν να ξηλώσουν όλο το παρασιτικό σύστημα. Εμείς δεν θέλουμε τα μέλη μας, να εξασφαλίσουν πολιτική καριέρα. Εμείς διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα καταστρέφεται και θέλουμε να μπούμε στη Βουλή, καθώς μόνο θεσμικά μπορεί να γίνει επανάσταση, ώστε να ξηλώσουμε το παρασιτικό σύστημα, που μας οδήγησε σε μια νέα εθνική τραγωδία», κατέληξε ο πρόεδρος του «Δημιουργία, Ξανά!», Θ. Τζήμερος.
Μεταξύ άλλων, 36 διακεκριμένοι Έλληνες του εξωτερικού στηρίζουν με επιστολή τους τη «Δημιουργία, Ξανά!» Ανάμεσά τους οι: Δημήτριος Πολίτης δικηγόρος, δρ. Παναγιώτης Παπαναγιώτου ιατρός, αναπληρωτής διευθυντής Νευροακτινολογίας Πανεπιστημιακό νοσκομείο Homburg, Γερμανία, Ιωάννης Παπασσάββας οικονομολόγος, εξουσιοδοτημένος λειτουργός, European Proxy Voting Officer, Allianz GI Φρανκφούρτη, Γερμανία, Νίκος Γιάννης στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βρυξέλλες, Βέλγιο, Γεώργιος Κουβίδης, υπάλληλος ΓΓ Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βρυξέλλες, Βέλγιο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το