Τοπικά

Ειρηνική αντιφασιστική πορεία στο Βόλο

ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ειρηνικά διαδήλωσαν 600 – 700 περίπου άτομα στο χθεσινό απογευματινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που έγινε στο Βόλο. Διοργανώθηκε από αριστερές οργανώσεις και το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Στις πρώτες σειρές της πορείας ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλος, μέλη της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής και ακολουθούσαν άλλες αριστερές οργανώσεις, που με ανακοινώσεις τους δήλωναν συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας. Οι διαδηλωτές διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους ακολουθώντας τη διαδρομή Ιωλκού – Ιάσονος- Φιλελλήνων – Δημητριάδος – Κ. Καρτάλη – Γαζή και επιστροφή στην πλατεία Ελευθερίας. Οι διαδηλωτές λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ διαλύθηκαν. Ακολούθησε ωστόσο ανοικτή γενική συνέλευση της Αντιφασιστικής Κίνησης Βόλου στο Στέκι Μεταναστών, στην οδό Ιωλκού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας ακούγονταν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, των αστυνομικών, της κυβέρνησης και της τρόικας. «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό» ήταν ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία. Με ενημερωτικά έντυπα καλούν το λαό να οργανωθεί και να παλέψει μέσα από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας.

Την αντιφασιστική πορεία ακολουθούσε διακριτικά και από μακρινή σχετικά απόσταση αστυνομική δύναμη. Δεν προκλήθηκε ούτε στιγμή ένταση, καθώς και ο μικρός σχετικά αριθμός αστυνομικών που ακολουθούσε βρισκόταν σε τέτοια απόσταση από την «ουρά» της πορείας.

 

Κλειστέςοι Τ. Ο.

Χρυσής Αυγής

Εδώ και αρκετούς μήνες στη Μαγνησία δεν καταγράφεται δράση της Χρυσής Αυγής μετά και το κλείσιμο των γραφείων των τοπικών οργανώσεων. Στο Βόλο, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έκλεισαν από τον περασμένο χειμώνα. Στελέχη του κόμματος δεν κάνουν εμφανίσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι δεν προκαλούν. Πριν από λίγο καιρό έκλεισαν και τα γραφεία της Τ.Ο. Αλμυρού μετά τον «εμφύλιο πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στην οργάνωση και το κόμμα δεν δείχνει δυναμική. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στο Βόλο πλέον γραφεία της Χρυσής Αυγής έχει κατευνάσει τις αντιδράσεις. «Ο Βόλος είναι από τις λιγοστές πόλεις της χώρας που δεν έχουν γραφεία και ενεργές τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής σημείωνε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

 

Μηδενική ανοχήστην τοπική

Αστυνομία

Η Αστυνομία στη Μαγνησία σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή είναι σαν το «διάβολο με το λιβάνι» σημείωνε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός της τοπικής Αστυνομίας σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με δημοσιογράφους. Και πρόσθετε πως «δεν υπάρχουν φαινόμενα κάλυψης ή ανοχής της Χρυσής Αυγής από τους αστυνομικούς στη Μαγνησία». Φασισμός είναι κάθε μορφή βίας ανέφερε για να επισημάνει ότι «η διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών από φαινόμενα βίας είναι το βασικό μέλημα της τοπικής Αστυνομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το