Τοπικά

Σε τροχιά διάλυσης η τοπική ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΑΡ

Την εικόνα της ομοφωνίας επιχειρεί απεγνωσμένα να περάσει επικοινωνιακά η διχασμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του κόμματος της ΔΗΜΑΡ μετά τη διάσπαση στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου όπου η ομάδα που στηρίζει τις θέσεις του Απ. Παπατόλια για το Δήμο Βόλου, «πέρασε» κείμενο σύμφωνα με το οποίο «μηδενίζεται το κοντέρ» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η στήριξη Σκοτινιώτη τοπικά δεν θεωρείται δεδομένη.

Παρότι το κείμενο φέρει την υπογραφή του συνόλου της Νομαρχιακής, με προσωπική του δήλωση ο γραμματέας του κόμματος Αλέκος Μεταφτσής διαχωρίζει σαφέστατα τη θέση του, ενώ χθες τα μέλη του κόμματος που μετέχουν στη Δημοτική Αρχή του Βόλου, αποφάσισαν να μην ανταποκριθούν στο «κάλεσμα» της ανενεργής μέχρι χθες Εναλλακτικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας, που το 2010 αποτέλεσε συνιστώσα – με βασικό κορμό τη ΔΗΜΑΡ – της στήριξης του ψηφοδελτίου Σκοτινιώτη.

Στελέχη του κόμματος και δημοτικοί σύμβουλοι εκτιμούν ότι δεν είναι δυνατόν να μετέχουν στη Δημοτική Αρχή την οποία στηρίζουν και να μετέχουν ταυτόχρονα σε σχήματα που αναζητούν «εναλλακτικά» νέες υποψηφιότητες.

Ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ Φ. Λαμπρινίδης, μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους, δεν μετείχε στο κάλεσμα, ενώ η συνάντηση της Εναλλακτικής αναβλήθηκε, λόγω… εσπευσμένης οργάνωσης με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η αναμενόμενη από τους διοργανωτές – στελέχη της Νομαρχιακής της ΔΗΜΑΡ- ανταπόκριση.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο της Νομαρχιακής της ΔΗΜΑΡ, το οποίο φέρεται να υιοθετεί σύσσωμη η Νομαρχιακή, σύμφωνα με το οποίο ανακοινώνεται ότι «μέχρι τώρα καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για στήριξη αυτοδιοικητικων σχημάτων στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και όταν θα έλθει η ώρα μόνες αρμόδιες να αποφασίσουν για τη στάση τους, είναι οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις και η συνέλευση των μελών του κόμματος, σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπως αυτές αναφέρονταν και στην εισήγηση του προέδρου του κόμματός μας Φώτη Κουβέλη. Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στις δημοτικές αρχές όπου αναδείχθηκαν στελέχη μας».

Σε ερώτηση που απευθύνθηκε σε στέλεχος της Νομαρχιακής, για ποιο λόγο το κείμενο φέρεται ως ομόφωνο, με δεδομένο ότι πριν λίγες ώρες το όργανο είχε διασπαστεί και διχαστεί, μας απάντησε: «Για να φανεί ότι δεν είμαστε διχασμένοι».

Από το ίδιο το κείμενο που φέρεται να απολαμβάνει τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της Νομαρχιακής, είχε διαχωρίσει ωστόσο λίγη ώρα νωρίτερα τη θέση του, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος γραμματέας του κόμματος Α. Μεταφτσής.

Ο κ. Μεταφτσής που εμφανίστηκε από μερίδα του Τύπου να ψηφίζει «λευκό» στην απόφαση για την έκδοση κειμένου σύμφωνα με το οποίο στην ουσία η ΔΗΜΑΡ τοπικά δεν θεωρεί δεδομένη τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Πάνο Σκοτινιώτη και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε και σύγκρουση με τον Απ. Παπατόλια, εξέδωσε προσωπική ανακοίνωση, όπου αναφέρει: «Προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων, σας ενημερώνω ότι, στην πορεία των 51 χρόνων ζωής μου, ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει το «λευκό» ως επιλογή. Πάντα έπαιρνα θέση όπως και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς και δυστυχώς αυτό πάντα το πλήρωνα. Λυπάμαι, αλλά οι λαλίστατοι «σύντροφοι μου», που ενημέρωσαν συναδέλφους σας δημοσιογράφους, περί άλλων, ή βρίσκονταν αλλού ή αυτό τους βόλευε να μεταδώσουν».

Η ανακοίνωση Μεταφτσή είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ίδιος δεν αναγνωρίζει ως ΔΗΜΑΡ την Εναλλακτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, στης οποίας το κάλεσμα δεν ανταποκρίθηκε.

Μέλη της Νομαρχιακής που φέρονται να στηρίζουν τις θέσεις του Α. Παπατόλια και εμμέσως την υποψηφιότητά του για το Δήμο Βόλου, απηύθυναν προχθές με ανυπόγραφο κείμενο κάλεσμα στα πρώην μέλη της Εναλλακτικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας, να μετέχουν σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία, με σκοπό να επανασυστήσουν την Κίνηση.

Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Βόλου που μετείχαν το 2010 σε αυτή είτε ως συμπαθούντες, είτε ως μέλη της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκαν να μετέχουν στο κάλεσμα με το σκεπτικό ότι στηρίζουν τη νυν Δημοτική Αρχή, στην οποία συμμετέχουν, αλλά και την υποψηφιότητα Σκοτινιώτη για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Η απόφαση

της Νομαρχιακής

της ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ:

-Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των μελών με θέμα τις αποφάσεις της ΚΕ που διεξήχθη 21 και 22 Σεπτεμβρίου και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Για το σκοπό αυτό θα παραστεί μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

-Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής να συναντηθεί με φορείς

και συλλόγους της πόλης μας προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να βρεθούν από κοινού τρόποι στην κατεύθυνση επίλυσης των αιτημάτων τους.

-Μέχρι τώρα καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για στήριξη αυτοδιοικητικών σχημάτων στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και όταν θα έλθει η ώρα μόνες αρμόδιες να αποφασίσουν για τη στάση τους, είναι οι αυτ/κές δυνάμεις και η συνέλευση των μελών του κόμματος, σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπως αυτές αναφέρονταν και στην εισήγηση του προέδρου του κόμματός μας σ. Φώτη Κουβέλη. Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στις δημοτικές αρχές όπου αναδείχθηκαν στελέχη μας.

-Να επιδιωχθούν συναντήσεις με τους δημάρχους της περιοχής μας με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων των περιοχών τους και τη συμβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ για επίλυσή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το