Photo Gallery, Τοπικά

Εγκατάσταση υδρομετρητών στην Αργαλαστή

Περισσότερες από 200 παροχές κατανάλωναν νερό χωρίς χρέωση
Περισσότερες από 200 παροχές κατανάλωναν νερό χωρίς χρέωση

Στην εγκατάσταση περισσοτέρων των 200 νέων υδρομετρητών σε παροχές στην Αργαλαστή προχώρησαν συνεργεία της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με τις σχετικές εργασίες να ολοκληρώνονται χθες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας, 240 συνολικά παροχές στο χωριό είτε δεν είχαν υδρομετρητές και κατανάλωναν νερό χωρίς να χρεώνονται, είτε οι μονάδες δεν λειτουργούσαν, ενώ αρκετές βρέθηκαν μπαζωμένες. Οι εργασίες εγκατάστασης νέων υδρομετρητών από την αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής πρόκειται να συνεχιστούν στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αργαλαστής και στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Καλάμου, του Λεφοκάστρου και της Πάλτσης.

Ολοκληρώθηκαν χθες από την Υπηρεσία Ύδρευσης της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου οι εργασίες εγκατάστασης και επισκευής 240 συνολικά υδρομετρητών στην Αργαλαστή, με συνολικό κόστος της τάξης των 12.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν 240 συνολικά παροχές, στις οποίες είτε δεν είχε γίνει ποτέ εγκατάσταση υδρομετρητών, είτε οι μονάδες δεν λειτουργούσαν λόγω παρεμβάσεων, βλαβών και έλλειψης της απαιτούμενης συντήρησης, ενώ αρκετές βρέθηκαν μπαζωμένες, προκειμένου οι αρμόδιοι να μην έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν την κατανάλωση νερού.

Συνέπεια ήταν στις 240 προαναφερόμενες παροχές είτε να μη χρεώνεται η κατανάλωση νερού είτε να χρεώνεται μόνο το πάγιο, ενώ όπου δεν είχε γίνει εγκατάσταση υδρομετρητών δεν γινόταν χρέωση, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Τα συνεργεία της αρμόδιας Υπηρεσίας προχώρησαν στην εγκατάσταση περισσοτέρων των 200 νέων υδρομετρητών, καθώς και στην επισκευή των υπολοίπων, όπου απαιτούνταν.

Στο μεταξύ, για «αποκατάσταση του δικαίου», καθώς και για «πελατειακές σχέσεις του πρώην Δήμου με καταναλωτές» κάνει λόγο ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κ. Λεγαντής.

«Ολοκληρώθηκαν από την Υπηρεσία μας» επισημαίνει ο κ. Κ. Λεγαντής «οι εργασίες εγκατάστασης 200 και πλέον νέων υδρομετρητών στην Αργαλαστή, καθώς και επισκευής αρκετών άλλων. Η Υπηρεσία μας είχε εντοπίσει 240 συνολικά παροχές, εκ των οποίων οι 200 δεν είχαν υδρομετρητές, ενώ στις υπόλοιπες οι μονάδες είτε δεν λειτουργούσαν, είτε ήταν μπαζωμένες. Στις περιπτώσεις στις οποίες δεν είχε γίνει εγκατάσταση υδρομετρητών οι καταναλωτές δεν χρεώνονταν την κατανάλωση νερού, ενώ στις υπόλοιπες πλήρωναν μόνο το πάγιο. Πλέον, με την εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών και την επισκευή των υπολοίπων και οι 240 συνολικά παροχές θα χρεώνονται κανονικά την κατανάλωση του νερού. Αποκαταστάθηκε, επομένως, το δίκαιο, καθώς ήταν άδικο να καταναλώνουν ορισμένοι νερό χωρίς να χρεώνονται, σε βάρος φυσικά των υπολοίπων καταναλωτών που ήταν και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Όλοι πλέον θα πληρώνουν για όσο νερό καταναλώνουν. Η μη εγκατάσταση υδρομετρητών και το γεγονός ότι αρκετοί δεν λειτουργούσαν αποτελεί ευθύνη του πρώην Δήμου. Λόγω πελατειακών σχέσεων κάποιοι δεν πλήρωναν την κατανάλωση νερού για ευνόητους λόγους και προς όφελος της πρώην Δημοτικής Αρχής» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ύδρευσης Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Στο μεταξύ, οι εργασίες εγκατάστασης νέων υδρομετρητών και επισκευής των παλιών πρόκειται να συνεχιστούν από τα συνεργεία της αρμόδιας Υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αργαλαστής και συγκεκριμένα στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Καλάμου, του Λεφοκάστρου και της Πάλτσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το