Photo Gallery, Αθλητισμός

Είχε το μυαλό του αλλού…

Ο Ολυμπιακός Β. έχασε 2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη αλλά έδειξε να σκέφτεται τη ρεβάνς του κυπέλλου

Ο Αστέρας Τρίπολης «έσπασε» προχθές το αήττητο σερί που μετρούσε ο Ολυμπιακός Βόλου τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και υποχρέωσε σε ήττα 2-1 τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός, που δέχθηκε το δεύτερο τέρμα στο φινάλε της αναμέτρησης πληρώνοντας την αδράνεια των αμυντικών του, έπαιξε με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του κι έδειξε μεταξύ άλλων ότι έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει της μεθαυριανής κρίσιμης αναμέτρησης με τον Ατρόμητο για το κύπελλο Ελλάδας, που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Ρεπορτάζ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΜΕΡΓΕΛΗΣ

Όπως είναι φυσικό, ο αγώνας-πρόκληση της Τετάρτης βρίσκεται στη σκέψη όλων στον Ολυμπιακό. Οι Βολιώτες καλούνται να ανατρέψουν το 2-1 του πρώτου ματς, με τη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός σε λίγα 24ωρα θα επιδιώξει να γράψει ιστορία και να προκριθεί για πρώτη φορά στην 74χρονη διαδρομή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, όπως φάνηκε από την εξέλιξη του αγώνα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, το… ένστικτο της επιβίωσης για τον Αστέρα, που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου έπαιζε ένα από τα τελευταία «χαρτιά» του στην προσπάθεια που καταβάλλει για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, αποδείχθηκε ισχυρότερο κίνητρο και χάρισε στους Αρκάδες τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Μάκη Κατσαβάκη από την στιγμή που διαδέχθηκε τον Σάκη Τσιώλη, μετά από δύο νικηφόρα αποτελέσματα επί της Κέρκυρας και του ουραγού Πανσερραϊκού. Αξίζει δε τον κόπο να επισημανθεί ότι ο Ολυμπιακός αγνοούσε την ήττα σε ματς μακριά από το Βόλο από τις 13 Δεκεμβρίου 2010. Εκείνη την ημέρα έχασε 1-0 από την Skoda Ξάνθη για την 13η αγωνιστική, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τέσσερα εντυπωσιακά «διπλά» και μία ισοπαλία στις έδρες του Παναθηναϊκού, του Εργοτέλη, της ΑΕΚ, της Λάρισας και της Κέρκυρας.

Δεν απέδωσαν

οι αλλαγές στην 11άδα

Οι αλλαγές που επιχείρησε ο Μάκης Κατσαβάκης (θέλησε να… ανακατέψει την τράπουλα και προτίμησε αρκετά νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, ενώ δεν ξεκίνησε βασικούς τους Σανκαρέ και Μπρέσκα, δύο παίκτες-κλειδιά στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού) δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την Τρίπολη δίχως βαθμό στις αποσκευές του.

Η προχθεσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο γήπεδο του Αστέρα θα ξεχαστεί γρήγορα από τους Βολιώτες, καθώς η ομάδα έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό –ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο- σε αντίθεση με προηγούμενες εξόδους της.

Ωστόσο, έστω κι έτσι, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να γυρίσει στη βάση του τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σχετικά πίσω στο σκορ, όταν ο Μπαστία με σουτ έκανε το 1-0 για λογαριασμό του Αστέρα στο 16ο λεπτό. Όμως, η γρήγορη απάντηση του Ολυμπιακού και το γκολ του Ηλία Σολάκη επτά λεπτά αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με τον 37χρονο κυνηγό των «ερυθρολεύκων» να σκοράρει για 4η φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η φάση ξεκίνησε από την εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες, έπειτα η μπάλα έφτασε στον Ακόστα που σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Σολάκης με κεφαλιά έγραψε εύκολα το 1-1.

Στο αμέσως επόμενο δίλεπτο ο Ολυμπιακός απώλεσε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την ανατροπή, με τον Κρίστιαν Νέμεθ να εξελίσσεται σε μοιραίο παίκτη. Ο Ουμπίντες με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Ούγγρο επιθετικό τετ-α-τετ με τον Αναστασόπουλο, όμως ο τελευταίος εξουδετέρωσε το πλασέ του Νέμεθ και γλίτωσε τον Αστέρα από …σκωτσέζικο ντους. Ο Νέμεθ στο υπόλοιπο διάστημα που αγωνίστηκε δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς και δικαιολογημένα στην επανάληψη αντικαταστάθηκε από τον Ζαραδούκα.

Στη φάση του αναξιοποίητου τετ-α-τετ του Νέμεθ, οι γηπεδούχοι έχασαν τον Αργυρόπουλο, αφού ο Έλληνας αμυντικός τραυματίστηκε και παραχώρησε τη θέση του στον Ρούμπιλ. Η συγκεκριμένη αναγκαστική αλλαγή δεν ήταν η μοναδική για τον Παύλο Δερμιτζάκη, καθώς στο 34’ υποχρεώθηκε να αποσύρει και τον Ουντότζι (δημιουργός του πρώτου τέρματος του Αστέρα βγάζοντας την ασίστ στον Μπαστία) λόγω τραυματισμού και να τον αντικαταστήσει με τον Φρανκού. Όμως παρά την πρόωρη αποχώρηση δύο παικτών του και την ανατροπή των αρχικών πλάνων του, ο κ. Δερμιτζάκης αισθάνθηκε ανακούφιση με την παρουσία των Ρούμπιλ και Φρανκού, οι οποίοι βοήθησαν τον Αστέρα και είχαν καλή απόδοση.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο κ. Κατσαβάκης στην επανάληψη προσπάθησε να διορθώσει ορισμένες αδυναμίες της ομάδας του. Η πρώτη κίνηση που έκανε, ήταν να κρατήσει στον πάγκο τον Τικάο. Ο τελευταίος δεν τα πήγε καλά και στο ξεκίνημα του β’ μέρους αντικαταστάθηκε από τον Σανκαρέ, ο οποίος πλαισίωσε τον Τομάς στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ντολεζάι που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη συγκεκριμένη θέση, προωθήθηκε ως αμυντικός μέσος για να βοηθήσει το έργο του Άλβαρεζ.

Για τον Σανκαρέ, πάντως, πρέπει να αναφερθεί ότι στο 68’ πρωταγωνίστησε σε μία φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Αστέρα, με το μαρκάρισμα του Σενεγαλέζου αμυντικού στον (πρώην «ερυθρόλευκο») Ροτζέριο να ωθεί τους Αρκάδες να ζητούν πέναλτι από τον Μήτσιο. Όμως, ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, όπως ακριβώς έπραξε και στο 45’, σε μία φάση που ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι διαμαρτυρόμενος ότι ο Τομάς σταμάτησε αντικανονικά τη μπάλα με το χέρι στο σουτ που επιχείρησε ο Παπάζογλου μέσα στην περιοχή.

Ένα άλλο στοιχείο που έλειψε από τον προχθεσινό Ολυμπιακό ήταν και οι γνωστές αντεπιθέσεις. Εξαίρεση η φάση του 84’ με πρωταγωνιστή τον Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος επιθετικός, ο οποίος στο τελευταίο δεκάλεπτο αντικατέστησε τον Ακόστα, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η αναπήδηση της μπάλας στο έδαφος δεν του επέτρεψε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και ήταν αρκετά άστοχος στην τελική του προσπάθεια.

Στη συγκεκριμένη φάση καταγράφηκε η δεύτερη μόλις επίσκεψη του Ολυμπιακού στα καρέ του Αναστασόπουλου στο δεύτερο 45λεπτο μετά το σουτ του Ουμπίντες που εξουδετέρωσε ο Πουλίδο στο 51’, σε αντίθεση με τον Αστέρα που πριν φτάσει στη «λύτρωση» με το γκολ του Μπαρτολίνι στο 89’, απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις τη βολιώτικη εστία εκμεταλλευόμενος την οπισθοχώρηση των «ερυθρολεύκων».

Όπως για παράδειγμα στο 48’ με την κεφαλιά του Πουλίδο, στο 57’ με το σουτ του Μπαστία, καθώς και στο 83’ και 88’ με τον Φρανκού. Στις συγκεκριμένες φάσεις ο Γιακούποβιτς κατέγραψε εντυπωσιακές επεμβάσεις στο ενεργητικό του, με τον 27χρονο γκολκήπερ να μη βγαίνει νικητής από τις μονομαχίες του με τους αντιπάλους μόνο στο φινάλε, όταν η αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στον Μπαρτολίνι να εξελιχθεί στον ήρωα της… τελευταίας στιγμής για τον Αστέρα και με κεφαλιά να γράψει το τελικό 2-1.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το