Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Είχαν αλισβερίσι με αστυνομικούς

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι καταθέσεις δύο Αλβανών, μελών του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, για τις σχέσεις και γνωριμίες τους με αστυνομικούς

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι καταθέσεις δύο Αλβανών, μελών του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, για τις σχέσεις και γνωριμίες τους με αστυνομικούς. Κάνουν λόγο για δίκτυο γνωριμιών με αστυνομικούς, ώστε οι τελευταίοι να έχουν υπηρεσιακές επιτυχίες και οι πρώτοι να «πέφτουν στα μαλακά». Τις καταθέσεις επικαλείται το ηλεκτρονικό «Βήμα». Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ:

«Δίκτυο γνωριμιών με δεκάδες αστυνομικούς σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι είχαν – την τελευταία διετία – τα μέλη της αλβανικής μαφίας διακίνησης ναρκωτικών, που αποκαλύφθηκε προ πέντε ημερών. Όπως αναφέρεται σε καταθέσεις δύο Αλβανών, μελών του κυκλώματος, ηλικίας 36 και 30 ετών «είχαμε γνωρίσει τους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στο Βόλο και το Αγρίνιο», είναι ήδη κατηγορούμενοι στην υπόθεση, «από άλλους ένστολους στη Θεσσαλονίκη και στα Γιαννιτσά». Οι Αλβανοί διακινητές, όπως φαίνεται, παρουσιάζονταν αρχικά ως «φερέγγυοι πληροφοριοδότες που δίνουν καλές δουλειές στους αστυνομικούς» και έτσι διεύρυναν τον κύκλο των επαφών τους με ένστολους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έψαχναν υπηρεσιακές «επιτυχίες». Όμως οι επαφές αυτές φέρεται ότι γρήγορα ξέφευγαν από τα όρια της σύννομης συνεργασίας και γινόταν «αλισβερίσι» με έμπορους ναρκωτικών έναντι διαφόρων ανταλλαγμάτων. Έτσι μέσω του παιχνιδιού των πληροφοριών «ενώνονταν» σε όλη την Ελλάδα διακινητές ναρκωτικών και αστυνομικοί, με τους τελευταίους να ψάχνουν «συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών» άσχετα με ποιες υποχωρήσεις και παράνομες συναλλαγές, υπέκρυπταν αυτές.

Σημειώνεται πάντως, ότι αυτό το θέμα των παράτυπων συνεννοήσεων αξιωματικών της ΕΛΑΣ και εμπόρων ναρκωτικών έχει αναδειχθεί και άλλες φορές, στο παρελθόν.  Όπως στην περίπτωση του παραδικαστικού κυκλώματος, την περίοδο 2004-2005, όταν και αποκαλύφθηκε ότι τα τελευταία χρόνια είχαν αφεθεί ελεύθεροι ως «πληροφοριοδότες» της ΕΛ.ΑΣ. -με βάση το άρθρο 24 του Ν. 1729/87- είκοσι εννέα εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις ναρκωτικών, με τους ισχυρισμούς των ένστολων ότι η σχετική διαδικασία ήταν «απόλυτα καθαρή». Παρόμοιες υποθέσεις είχαν αναδειχθεί και με καλλιεργητές χασίς και ναρκω-έμπορους στη Κρήτη στην συνέχεια της υπόθεσης των Ζωνιανών.

Ένα από τα κύρια ερωτήματα, λοιπόν, που απασχόλησαν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που ερεύνησαν την υπόθεση των 35 εμπλεκομένων στη «μαφία των ναρκωτικών», ήταν πώς δημιουργήθηκε η «σχέση» Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σε διαφορετικές περιοχές της χώρας όπως στο Βόλο και το Αγρίνιο. Στη διερεύνηση της υπόθεσης συμμετείχε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με το σύστημα νόμιμων παρακολουθήσεων που διαθέτει.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, αρχικά υπήρχε επαφή των Αλβανών ναρκω-εμπόρων με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πόλεις, οι οποίοι έδιναν πληροφορίες για άλλους διακινητές. Γρήγορα αυτές οι σχέσεις επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα με βάση «συστάσεις» των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί μετέφεραν σε συνάδελφούς τους ότι έχει βρεθεί η «χρυσοτόκος όρνιθα»: Ομάδα πληροφοριοδοτών που έδινε επιβεβαιωμένα στοιχεία για εμπόριο ηρωίνης και χασίς. Έτσι, από την μια πλευρά οι έμποροι εξασφάλιζαν το ακαταδίωκτο, την εξόντωση αντιπάλων τους συμμοριών αλλά και ότι θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης -οι ίδιοι ή οι φίλοι τους- αν συλληφθούν. Από την άλλη πλευρά, ολοένα και περισσότεροι «ένστολοι» έμπαιναν σε αυτό το «κλαμπ» των μυημένων αποδεκτών πληροφοριών. Οι αστυνομικοί φαινομενικά έδειχναν να έχουν σημαντικές επιτυχίες έναντι των ναρκω-εμπόρων. Όμως στην πράξη είχαν μετατραπεί σε συνεργούς συγκεκριμένων συμμοριών με οικονομικά ανταλλάγματα και αλληλοδέσμευση σε παράτυπες και παράνομες ενέργειες. Έτσι οι ένστολοι εμφανίζονταν να παίρνουν χρήματα από τους ναρκω-εμπόρους, να δίνουν «πιστοποιητικά» πληροφοριοδοτών σε άσχετα πρόσωπα αλλά και να τους δίνουν μερίδιο από τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών. Και, ίσως, το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η «εκφυλιστική σχέση» αρμόδιων αστυνομικών και ναρκω-εμπόρων απλώνεται σε όλη την χώρα. Είναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι λόγω αυτών των προβλημάτων τα τελευταία χρόνια στην Αττική έχει καθιερωθεί ότι όταν κάποιος ποινικός-πληροφοριοδότης δίνει στοιχεία για υπόθεση ναρκωτικών να προχωρά σε σχετική αναλυτική ένορκη κατάθεση. Προκειμένου έτσι να αποφεύγονται οι λαθροχειρίες ή οι «παρεξηγήσεις». Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στην υπόλοιπη χώρα και αυτό φάνηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πάντως, από την άλλη πλευρά, ο κ. Μάκης Καυκόπουλος, νομικός εκπρόσωπος του συλληφθέντα προϊστάμενου της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ανέφερε «ο πελάτης μου δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εφαρμόσει την τακτική που ακολουθούν κι όλοι οι συνάδελφοί του στη χώρα μας».

Νέες αποκαλύψεις και «καυτές» συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ

Απολογείται αύριο ο αστυνόμος Β’

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, που αποκαλύφθηκε προ ημερών από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι απολογίες συλληφθέντων από την Αστυνομία για την υπόθεση αυτή, που κρατά το ενδιαφέρον σε πανελλήνιο επίπεδο, ήδη έχουν αρχίσει. Στην Ανακρίτρια οδηγήθηκαν 27 από τους 29 συλληφθέντες. Δύο από τους συλληφθέντες, οι οποίοι απολογήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι υπόλοιποι 27 απολογούνται σήμερα και αύριο.

Στην τοπική Αστυνομία αναμένουν τις εξελίξεις, ενώ το κλίμα παραμένει «παγωμένο». Έμπειροι αστυνομικοί μιλούν για «παιχνίδια υπηρεσιών» και «πόλεμο» στην Αστυνομία, καθώς αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο συνάδελφός τους συνελήφθη και κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών. Σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Μαγνησίας και ειδικά στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, αλλά και προβληματισμός. Κάποιοι αστυνομικοί μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, να δείξουν τη συμπαράστασή τους στο συλληφθέντα συνάδελφό τους. Πολλοί μιλούν για «προσωπικά ρίσκα», που ενδεχομένως πήρε ο διοικητής της Δίωξης, με στόχο -όπως λένε- την καταγραφή επιτυχιών, σημειώνοντας ότι «όσο τον γνωρίζουν ουδέποτε προέταξε προσωπικό όφελος, αλλά πάντα ήταν συνεπής, εργατικός και επίμονος». Θεωρούν πως ενδεχομένως έδειξε «υπερβάλλοντα ζήλο», χωρίς ωστόσο να «καλύψει τα νώτα του» και προσθέτουν πως «σε μία τέτοια μάχιμη υπηρεσία, όπως η Δίωξη Ναρκωτικών, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα». Όλοι ωστόσο υποστηρίζουν, πως πρόκειται για «καθαρό» άτομο, με προσήλωση στην υπηρεσία.

Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας όλοι οι αστυνομικοί -οι επτά- που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας βρίσκεται σε αναμονή των εξελίξεων, ειδικά μετά την απολογία του διοικητή της Δίωξης. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί απόφαση για τον αντικαταστάτη του στην υπηρεσία. Σοκαρισμένοι παραμένουν οι υπηρετούντες στη Δίωξη Ναρκωτικών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια συνεργάζονταν στενά μαζί του.

Η εγκληματική οργάνωση, όπως χαρακτηρίστηκε από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αριθμεί συνολικά 58 μέλη (επτά αστυνομικούς και 51 ιδιώτες. Σημειώνεται ότι, εκτός από το διοικητή της Δίωξης Βόλου, φέρεται να εμπλέκεται και ο διοικητής της Δίωξης Αγρινίου, ο οποίος επίσης έχει καταγράψει επιτυχίες στο ενεργητικό της υπηρεσίας του με κολακευτικά σχόλια.

Οι απολογίες

Στην Ανακρίτρια οδηγήθηκαν οι 27 από τους 29 συλληφθέντες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσαν ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Οι δύο από τους συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους το απόγευμα της Δευτέρας. Οι υπόλοιποι 27 πήραν προθεσμία, για να απολογηθούν μέχρι και αύριο Παρασκευή. Άλλα εννέα άτομα αναζητούνται. Πέντε είναι ήδη στη φυλακή για άλλα αδικήματα. Σε βάρος 14 ατόμων έχει σχηματιστεί δικογραφία (τέσσερις από αυτούς αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια).

Οι αστυνομικοί φέρονται να διευκόλυναν τα μέλη της σπείρας, τους έδιναν πληροφορίες για τις κινήσεις της Αστυνομίας, τους προμήθευαν με σφαίρες, ενώ πληροφορούσαν τις αρχές ψευδώς, ότι τα μέλη της σπείρας έδιναν πληροφορίες για δράση εμπόρων ναρκωτικών, για να πέφτουν στα «μαλακά», όταν συλλαμβάνονταν.

Ως «εγκέφαλοι» της σπείρας φέρονται τρεις Αλβανοί. Η σπείρα φέρεται να είχε ιεραρχία, δομή, ρόλους και δράση. Λάμβανε δε μέτρα αυτοπροστασίας και αντιφρούρησης, όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης.

«Κωδικοί μαφίας»

Στο μεταξύ, αυτό που κάνει εντύπωση είναι οι «κωδικοί μαφίας» που χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους τα μέλη του κυκλώματος, όπως προκύπτει από την καταγραφή των τηλεφωνικών τους συνομιλιών.

Ο «κοριός» της Αστυνομίας αποκαλύπτει, ότι τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν, ήταν ο «Κλόντι», ο «Ντερβίσης» και ο «Μαύρος», ενώ τα ναρκωτικά τα ονόμαζαν «ζάντα».

Αποκαλυπτικές χαρακτηρίζονται οι συνομιλίες μελών της σπείρας από την απομαγνητοφώνηση των όσων κατέγραψε ο «κοριός». Συνολικά στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται 245 DVD και 4936 απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από έναν χρόνο – το Νοέμβριο του 2011- έπειτα από πληροφορίες που είχαν φθάσει στην Αστυνομία. Τα ναρκωτικά εισάγονταν από την Αλβανία και διακινούνταν κυρίως από Ρομά του Δενδροποτάμου της Θεσσαλονίκης. Έτσι, ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων υπόπτων και ο «κοριός» της ΕΥΠ από το πρώτο κιόλας διάστημα άρχισε να καταγράφει τις «στενές σχέσεις» των μεγαλεμπόρων με αστυνομικούς.

Τον «καίει» η υπόθεση της Παιανίας;

Από την περασμένη Κυριακή, όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις, σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης γίνονταν εκτεταμένες αναφορές.

Ειδικά για τον προϊστάμενο της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, αναφέρεται ότι στις 13 Σεπτεμβρίου συμφώνησε με τους «εγκέφαλους» της εγκληματικής οργάνωσης την επιχείρηση σύλληψης άλλης ομάδας κακοποιών και την κατάσχεση 2,7 κιλών ηρωίνης στην Αθήνα. Οι Αλβανοί ήταν μάλιστα παρόντες στην επιχείρηση, δίπλα στους αστυνομικούς, και την επόμενη ημέρα έλαβαν ως «δώρο» ένα κιλό ηρωίνη – η μισή ποσότητα αποδεικνύεται ότι προερχόταν από την κατασχεθείσα ηρωίνη.

Για την υπόθεση αυτή τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης -μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας- είχαν γράψει ότι επρόκειτο για τη «μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης για το 2012, που εντοπίστηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και κατασχέθηκε σε μία ειδική επιχείρηση-αποστολή που έγινε στην Παιανία Αττικής. Οι αστυνομικοί, μετά από πολυήμερη έρευνα και παρακολούθηση, οδηγήθηκαν στον αιφνιδιασμό και τη σύλληψη μεγαλέμπορου διακινητή ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν 43χρονο Αλβανό, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια παρέμενε παράνομα στη χώρα (στην Παιανία), αφού είχε σε βάρος του διοικητική απέλαση. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης τριών κιλών και 250 γραμμαρίων, που υπολογίζεται ότι ισοδυναμεί με πάνω από 45.000 δόσεις. Η εμπορική της αξία εκτιμάται σε 700.000 ευρώ περίπου. Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Απόστολος Αλαμάνας ενημερώνοντας για την υπόθεση, υπογράμμισε «τον επαγγελματισμό και τη μεθοδευμένη υπηρεσιακή τακτική -χωρίς μάλιστα τα απαιτούμενα μέσα- των αστυνομικών της Δίωξης Βόλου, οι οποίοι μετακινήθηκαν με δικά τους έξοδα στην Αθήνα».

Επίσης, όπως καταγράφεται στη δικογραφία, παρείχε πληροφορίες στην οργάνωση σχετικά με κατόχους ΙΧ, με σκοπό την προστασία από ενδεχόμενη φυσική επιτήρηση της οργάνωσης από αστυνομικούς, παραβιάζοντας το υπηρεσιακό απόρρητο.

Αποκαλύψεις από τον «κοριό»

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία χαρακτηρίζονται σοκαριστικά και θυμίζουν ταινία του Χόλιγουντ.

Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις στήνονταν τακτικά μεταξύ των Αλβανών και των αστυνομικών-συνεργατών τους. Οι αστυνομικοί παρουσίαζαν τις συλλήψεις ως επιτυχίες στην υπηρεσία τους, οι Αλβανοί εξασφάλιζαν ναρκωτικά και πρόσβαση στις Αρχές, ενώ ζητούσαν ευνοϊκή μεταχείριση για τρίτους συνεργάτες τους, τους οποίους υποδείκνυαν στους αστυνομικούς. Και βέβαια, με τη βοήθεια των ανθρώπων του νόμου, οι κακοποιοί έβγαζαν από τη μέση ανταγωνιστές τους στην πιάτσα της διακίνησης των ναρκωτικών. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι έγκλειστοι για ναρκωτικά κατέβαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε αστυνομικούς – ακόμη και 20.000 ευρώ, όπως αναφέρεται- ώστε να εμφανιστούν ως πληροφοριοδότες σε υποθέσεις, που δεν είχαν την παραμικρή ανάμειξη, πετυχαίνοντας ευνοϊκή μεταχείριση. Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφεται ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έστελναν ακόμη και παραπλανητικές αναφορές στις εισαγγελικές Αρχές για δήθεν πληροφοριοδότες.

Ένας εκ των τριών συλληφθέντων αστυνομικών κατηγορείται επίσης για διακίνηση ναρκωτικών. Όπως αναφέρεται, στις 15 Μαρτίου 2012 ο αρχιφύλακας που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στο Τμήμα Δενδροποτάμου, διασφάλισε τη μεταφορά ποσότητας από μέλη της συμμορίας, έχοντας και ο ίδιος φυσική παρουσία στην αγοραπωλησία, ενώ σε ακόμη δύο περιπτώσεις, στις 5 και 7 Απριλίου, γνώριζε για τη διακίνηση ναρκωτικών και δεν το ανέφερε.

Καθ’ όλο το διάστημα των ερευνών, πάντως, μεγάλες ποσότητες δεν κατασχέθηκαν και επ’ αυτοφώρω συλλήψεις δεν έγιναν, καθώς οι έμποροι ναρκωτικών είχαν εξασφαλίσει εσωτερική πληροφόρηση. «Χρησιμοποιήσαμε ακόμη και τα πιο περίεργα οχήματα που διαθέτει η Ασφάλεια. Κάθε φορά όμως οι Αλβανοί βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, πληκτρολογούσαν τους αριθμούς κυκλοφορίας στα τερματικά της ΕΛ.ΑΣ. και μας αντιλαμβάνονταν», αναφέρεται στη δικογραφία.

Διάλογοι που «καίνε…»

Όπως καταγράφεται σε ηλεκτρονικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, τα μέλη του κυκλώματος άλλαζαν συνεχώς αριθμούς τηλεφώνων και φρόντιζαν να προστατεύουν τις «δουλειές» τους, λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης. Τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους ήταν συνθηματικά.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα www.enikos.gr δημοσίευσε διαλόγους μελών του κυκλώματος, όπως καταγράφηκαν από τον «κοριό» της ΕΥΠ.

 

Διάλογος 1.

Ο Τζουλιάν Μπέγκο, ο Γιάννης ή Γιώργος της σπείρας, σε τηλεφωνική συνομιλία επιχειρεί να νουθετήσει το διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στο Βόλο, για να εξασφαλίσει ότι έγκλειστος Αλβανός-μέλος της σπείρας θα έχει ευνοϊκή ποινή.

Αλβανός εγκέφαλος σπείρας: Τη δουλειά πες τη δίνει ο Αλβανός από μέσα (ο έγκλειστος), που τον έχουμε πιάσει εμείς πες. Κι εκείνο αγοραπωλησία θα το κάνουμε. Κατάλαβες; Θα κάτσει κάποιος με τα φράγκα στην καφετέρια και θα μας πούνε αυτοί τάδε δρόμο. Θα πάει ο Μήτσος τάδε δρόμο, θα τα φορτώσουν μπαμ-μπαμ εκεί έξω από τα Γιάννενα στα χόρτα που τα αφήνουν. Υπάρχει κι άλλο ένα στη Λάρισα (φορτίο ναρκωτικών). Να ξέρεις, με τρία κιλά. Υπολόγισε 6,5 χιλιάρικα το κιλό. Τι να κάνω, πες (υποδεικνύει στο Διοικητή Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου). Οι κρατούμενοι που έχω πιάσει, αυτοί μου δίνουν τις δουλειές. Μην πεις τίποτα για μένα.

 

Διάλογος 2.

Αλβανός εγκέφαλος σπείρας (Τζουλιάν Μπέγκο) σε τηλεφωνική επικοινωνία με το διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου: Λοιπόν, είναι 80 κιλά μαύρου. Τα θέλετε; Ναι ή όχι; Πρέπει αύριο όμως. Θα συναντηθεί ο έμπορας ο ένας μαζί μου και με το Μήτσο. Κι ο ένας θα πάει να φορτώσει εκεί που θα μας πει αυτός. Λεφτά; Άστο, έχω εγώ επάνω μου. Έχω 76 χιλιάρικα, φτάνουν;

 

Διάλογος 3.

Συνομιλία συλληφθέντα αστυνομικού του τμήματος Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τον Αλβανό εγκέφαλο της σπείρας:

Αστυνομικός: Άρχοντα, να σε πάρω εγώ από το άλλο τηλέφωνο.

Αλβανός: Όχι, γιατί… με τα συνεργεία… και βρέθηκε το θέμα (ναρκωτικά) εδώ πάνω στην Αλβανία και θέλω να μου δώσεις μία γκαραντί. Τι γκαραντί μου δίνεις με τα παιδιά…(αστυνομικούς); Από το τελωνείο μέχρι κάτω και τι λεφτά θες;

Αστυνομικός: Τώρα δεν μπορώ να μιλήσω. Θα σε πάρω το απόγευμα.

Αλβανός: Τώρα όμως είμαι με τους ανθρώπους στο τραπέζι γιατί κανονίζω να έρθουν από τα Γιάννενα με ελικόπτερο. Αστυνομικός: Τώρα δεν μπορώ να σου μιλήσω. Θα σε πάρω το απόγευμα.

 

Διάλογος 4.

Συνομιλία συλληφθέντα αστυνομικού του τμήματος Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τον Αλβανό έμπορο ναρκωτικών. Αστυνομικός: Εκτεθήκαμε και πρέπει να πάρουμε δουλειά, οπωσδήποτε, από πάνω (Αλβανία). Δεν ξέρω τι θα κάνεις. Μάθε κάτι από πάνω, πού κατεβαίνει (φορτίο ναρκωτικών), να το πάρουμε γιατί εκτεθήκαμε ανεπανόρθωτα. Εκτεθήκαμε ως υπηρεσία. Ψαχνόμασταν 10 μέρες. Δεν κάναμε τίποτα. Θα πρέπει να κάνουμε.

Αλβανός: Έχει πέσει το βάρος σε σένα.

Αστυνομικός: Έτσι, ακριβώς. Εμείς δεν θέλουμε να έχει κανέναν τόνο (ναρκωτικά).

Αλβανός: Θα μάθω και θα βάλω κι εγώ πάνω (ποσότητα ναρκωτικών).

 

Διάλογος 5.

Έμπορος: Μόνο κατοχή κάνε σε αυτούς στα χαρτιά έτσι, γενικά σε όλους κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία, απλά κατοχή.

Αστυνομικός: Πες μου εσύ… τι θες να γράψουμε.

Έμπορος: Κατοχή, κατοχή σε αυτόν, λίγο ξύλο, για να δώσουν καμιά δουλειά γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές, αυτός που τα έχει πάρει επάνω του έχει πάρει πολλές δουλειές, πες δώσε καμιά δουλειά να φύγεις… πες… να φύγεις από τον ανακριτή.

Αστυνομικός: Εντάξει καλά, καλά λέω…

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το