Photo Gallery, Τοπικά

Είναι θέμα συνείδησης η απογραφή στον τόπο που επιλέγεις να κατοικήσεις

Έκκληση του Π. Σκοτινιώτη να αποδείξουμε ότι αγαπάμε την πόλη μας


Έκκληση στους κατοίκους του Βόλου να αποδείξουν εμπράκτως ότι αγαπούν την πόλη στην οποία οι ίδιοι επέλεξαν να αναζητήσουν μια ευκαιρία για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, απηύθυνε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, λίγες μόλις μέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία απογραφής του πληθυσμού και με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι απογραφείς από άλλες πόλεις ήρθαν στο Βόλο προκειμένου να απογράψουν κατοίκους του Βόλου στον τόπο καταγωγής τους.

«Δεν μου έχουν γνωστοποιηθεί συγκεκριμένες καταγγελίες, αλλά στην όποια σχετική πληροφορία περιήλθε εις γνώση μας, η αντίδρασή μας υπήρξε ακαριαία. Είναι θέμα συνείδησης και πρέπει να το καταλάβει ο καθένας από εμάς», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε: «Είναι θλιβερό στην εποχή μας – στον 21ο αιώνα – να επιχειρούνται τέτοιες κουτοπονηριές από κάποιους τοπικούς παράγοντες και μάλιστα να βρίσκουν ανταπόκριση σε ανθρώπους που ζουν χρόνια ολόκληρα στην πόλη μας, αξιώνουν από το Δήμο τις υπηρεσίες που δικαιούνται, όπως περισσότερους παιδικούς σταθμούς, σχολεία, πάρκα και δρόμους, αλλά την ώρα που η πόλη τους χρειάζεται- δηλαδή μια φορά στα δέκα χρόνια – με διάφορα προσχήματα γυρίζουν την πλάτη τους και επιλέγουν να απογραφούν σε άλλο μέρος. Προσωπικά διατηρώ ακόμη την ελπίδα ότι θα περιοριστούν όσο γίνεται περισσότερο αυτά τα κρούσματα και το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του Βόλου θα απογραφεί εδώ. Όσοι, όμως, τελικά επιλέξουν να μην απογραφούν στο Βόλο, να ξέρουν ότι κάνουν πολύ μεγάλο λάθος, ένα «έγκλημα» εις βάρος της πόλης, το οποίο δεν μπορεί να διορθωθεί πριν περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια. Και μάλιστα, χωρίς στην πραγματικότητα να βοηθούν το χωριό τους αφού, παρουσιάζοντας πλαστή εικόνα, θα στερηθεί τα σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν για τις φθίνουσες περιοχές».

Κληθείς, εξάλλου, να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης μέτρων εκ μέρους της δημοτικής αρχής με σκοπό να υποστούν συνέπειες όσοι δεν απογραφούν στο Βόλο, ο κ. Σκοτινιώτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν κάποια μέτρα, τα οποία όμως δεν θα κινδυνεύουν να ακυρωθούν από οποιαδήποτε δικαστική απόφαση.

«Αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με νομικά μέτρα και δεν θέλουμε να λέμε λόγια που δεν υπάρχει τρόπος να υλοποιηθούν. Επιμένουμε, όμως, ως δημοτική αρχή – και ήταν ομόφωνη και σθεναρή η θέση του δημοτικού συμβουλίου – ότι, εάν αγαπάμε την πόλη μας, πρέπει να το αποδείξουμε. Για όσους δεν την αγαπούνε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να τους παραδώσουμε στην κρίση των συμπολιτών τους, των γειτόνων, των συναδέλφων τους, των φίλων και των συγγενών τους», κατέληξε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το