Τοπικά

Είδαν το χρώμα του χρήματος εργαζόμενοι στους Δήμους

Πληρώθηκε το Δώρο σε δημοτικές επιχειρήσεις στο Βόλο και Ν. Ιωνία


Έστω και την τελευταία στιγμή, παραμονή Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς και τις Επιχειρήσεις των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας έλαβαν το Δώρο. Ωστόσο, δεν λείπουν οι περιπτώσεις καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Στο ΔΟΥΚ το Δώρο των Χριστουγέννων καταβλήθηκε στους 170 εργαζομένους την προηγούμενη Τετάρτη, μαζί με την εξόφληση του Οκτωβρίου και τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΟΥΚ Ντίνα Παπαστεφάνου, «εκτιμάται ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί στους εργαζόμενους και η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου». Να αναφερθεί ότι στα ταμεία του ΔΟΥΚ εισέρευσε το τελευταίο χρονικό διάστημα συνολικό ποσό 250.000 ευρώ, το οποίο προέρχεται από την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων των δομών του Οργανισμού.

Ουσιαστικά την τελευταία στιγμή, χθες το μεσημέρι, καταβλήθηκε το Δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, μετά την καταβολή στο Δήμο της δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ). Το συνολικό ποσό του Δώρου που αντιστοιχούσε στους εργαζόμενους στον Καλλιτεχνικό ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

Χθες, το μεσημέρι καταβλήθηκε το Δώρο και στους 10 εργαζόμενους αορίστου χρόνου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, με το ποσό να ανέρχεται συνολικά στις 5.000 ευρώ περίπου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι 55 εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου στο Κέντρο Παιδιού του Δήμου Βόλου, καθώς είναι απλήρωτοι για το δίμηνο Οκτώβριος- Νοέμβριος, ενώ «τρέχει» και ο Δεκέμβριος. Χθες, πληρώθηκαν το Δώρο των Χριστουγέννων, αφού καταβλήθηκε συνολικά ποσό 25.000 ευρώ, από το ένταλμα των 175.000 ευρώ που έχει κοπεί για την καταβολή και της μισθοδοσίας των προηγουμένων μηνών. Ωστόσο, από πλευράς Διοίκησης δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, καθώς ο Δήμος Βόλου δεν έχει ανταποκριθεί στην υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Κέντρο Παιδιού και τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, οφείλοντας το συνολικό ποσό των 220.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως έχουν φτάσει στα όριά τους από οικονομικής πλευράς και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Να αναφερθεί, ότι απλήρωτοι το μήνα Νοέμβριο είναι και οι 40 ωρομίσθιοι εργαζόμενοι στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου.

Στην «Ιωνία»

Προχθές Πέμπτη καταβλήθηκε το Δώρο των Χριστουγέννων και η μισθοδοσία του Νοεμβρίου στους 125 εργαζόμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς στα ταμεία της «Ιωνία» εισέρευσε το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ, το οποίο προέρχεται από την υλοποίηση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ιωνία» Στ. Λάζος δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισρεύσουν χρήματα από την υλοποίηση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και της δομής του ΚΔΑΠ. «Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους της Επιχείρησης», ανέφερε ο ίδιος.

Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το