Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Δώρα ζωής από τους τραγικούς γονείς του 21χρονου Αγχιαλίτη

00nosokom

Στην κορυφαία πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης, ξεπερνώντας ακόμη και τον πόνο για την απώλεια, για το θάνατο, προχώρησαν οι γονείς του μόλις 21 ετών, Ιωάννη Σανιδά, από τη Ν. Αγχίαλο, που είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Το άτυχο παλικάρι έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς από την Παρασκευή νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, με μηχανική υποστήριξη και έτσι οι γονείς του έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ώστε ζωτικά όργανα να δοθούν για μεταμοσχεύσεις σε συμβατούς λήπτες.

Ηδη από το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες διακομιδής τους σε άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να δοθούν στους τυχερούς που θα συνεχίσουν να ζουν, χάρις στο μεγαλείο της ψυχής των τραγικών γονέων.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου Γ. Βούλγαρη «Στον ασθενή Σανίδα Ιωάννη ετών 22, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, διαπιστώθηκε σήμερα στις 08.15 εγκεφαλικός θάνατος αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Μέσα στον πόνο τους οι γονείς εξέφρασαν την επιθυμία να προβούν σε δωρεά οργάνων για να σωθούν μερικοί συνάνθρωποί μας. Έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και αναλόγως των εργαστηριακών εξετάσεων υα ληφθούν, η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί, οι κερατοειδείς και ότι άλλο κριθεί κατάλληλο για να διατεθούν σε αγνώστους σε μας λήπτες. Τα μεταμοσχευτικά κέντρα που προς το παρόν μας είναι γνωστά είναι το Ωνάσειο Ίδρυμα, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά οι τελικοί προορισμοί θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις ιστοσυμβατότητας».

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ κ. Βούλγαρης, τόνισε ότι καταβλήθηκαν όλες οι προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή ο νεαρός, ωστόσο ήταν πολύ σοβαρό το οίδημα και οι εγκεφαλική αιμορραγία που είχε υποστεί. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε η μεταφορά των οργάνων του άτυχου νέου να γίνει όπως προβλέπεται και τα όργανα του νεαρού να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη η διαδικασία μεταφοράς των οργάνων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το πρωί. Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος νέος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο πριν έξι χρόνια, ως οδηγός αυτοκινήτου.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κων. Καραμπάτσας εξήρε και δήλωσε περήφανος για την επιστημονική επάρκεια της ΜΕΘ, κι όπως τόνισε «οι μεταμοσχεύσεις οργάνων είναι ένα από τα πιο θαυμαστά επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής. Εξαρτώνται όμως αποκλειστικά από την γενναιοδωρία των δωρητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να χαρίσουν αυτό το σωτήριο δώρο ζωής στους άλλους. Επιθυμία του Γιάννη ήταν να δοθεί αυτή η λύση όπως μας διαβεβαίωσαν οι γονείς του. Και η συναισθηματική μας φόρτιση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από το γεγονός ότι ο άτυχος νεαρός είναι γιος γιατρούς που υπηρέτησε με πίστη κι αφοσίωση με ανθρωπιά κι αξίες ζωής στο νοσοκομείο μας και στην πρωτοβάθμια υγεία στο Νομό μας. Η μετουσίωση του τέλους της ζωής ενός ανθρώπου σε ελπίδα και θεραπεία ασθενών τιμά απεριόριστα τη μνήμα του άτυχου εκλιπόντος και εξυψώνει ηθικά την οικογένειά του αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη γέφυρα ζωής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το