Photo Gallery, Τοπικά

Δύσκολα Μαθηματικά για υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Η λήξη του διδακτικού έτους στα Δημοτικά Σχολεία μια μέρα νωρίτερα

Δύσκολα ήταν τα θέματα που εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού Μαγνησίας στο μάθημα των Μαθηματικών. Ήταν το δεύτερο μάθημα που εξετάζονταν οι υποψήφιοι, οι οποίοι ήταν πολύ προβληματισμένοι από την απαιτητικότητα των ζητημάτων. Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν χωρίς προβλήματα με το ποσοστό αποχής να κυμαίνεται γύρω στο 20%.

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επαναληπτικές εξετάσεις. Και, όπως τόνισε ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, που είναι και εξεταστικό κέντρο κ. Σωκράτης Σαβελίδης, ενδεχομένως κάποιοι υποψήφιοι που δεν εξετάστηκαν στο πρώτο μάθημα, να έρθουν να διαγωνιστούν στα υπόλοιπα κυρίως για την εμπειρία.

Πάντως ο ίδιος πρόσθεσε πως τα θέματα στα Μαθηματικά ήταν πολύ δύσκολα και οι υποψήφιοι με δυσκολία προσπαθούσαν να συγκρατήσουν την απογοήτευσή τους.

Οι διαγωνιζόμενοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε άλλα δύο μαθήματα που αυτή τη φορά θα είναι της ειδικότητάς τους.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και τη Φυσική Κατεύθυνσης.

Για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία τα περυσινά στοιχεία έδειξαν πως άριστα έγραψε το 4% των υποψηφίων, ενώ ένα 54% των υποψηφίων κινήθηκε στη βαθμολογική κλίμακα 12-18. Επίσης ένα 25% των υποψηφίων βρέθηκε κάτω από τη βάση.

Επίσης στη Φυσική Κατεύθυνσης οι υποψήφιοι από τη Θετική Κατεύθυνση είχαν άσχημες επιδόσεις, αφού οι αριστούχοι μειώθηκαν στο μισό, περίπου 14%, ενώ το 40% βρέθηκε κάτω από τη βάση. Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση οι επιδόσεις ήταν ακόμη πιο άσχημες.

Λήξη μαθημάτων  στις 14 Ιουνίου

Στις 14 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη θα λήξει το διδακτικό έτος στα Δημοτικά Σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τις διευθύνσεις εκπαιδευτικών, αλλά και τα σχολεία και το υπουργείο Εσωτερικών, ότι «λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, καθώς τα σχολεία θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουνίου, προκειμένου οι αίθουσές τους να χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας. Ως εκ τούτου, οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης θα αποσταλούν, για την εγγραφή τους στα γυμνάσια, στις 14 Ιουνίου και την ίδια ημερομηνία, θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου των υπολοίπων τάξεων».
Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, παρακαλούνται οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας να ενημερώσουν άμεσα τα σχολεία, περιοχής ευθύνης τους. Επίσης, οι διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας οφείλουν να ενημερωθούν ενυπόγραφα.

Στο μεταξύ στα Γυμνάσια οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.

Στα Γενικά Λύκεια οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ., καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012. Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012. Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.

Στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και B΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012. Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α’, B’ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012. Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α’ τάξης των ΕΠΑ.Σ. παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. παρατείνονται μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012. Οι πτυχιακές εξετάσεις της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και της Δ’ τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το