Photo Gallery, Τοπικά

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει αύριο η ΝΕ Εκλογικού Αγώνα

Με πιθανή παρουσία Μιλένας Αποστολάκη και Σούλας Μερεντίτη

Δηλώσεις ΑΠ. Παπατόλια και Νατάσσας Οικονόμου

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, το πιθανότερο με Μιλένα Αποστολάκη και Σούλα Μερεντίτη, θα βρίσκεται αύριο Σάββατο στο Βόλο. Στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο θα δοθεί συνέντευξη τύπου και θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος.

Δήλωση Παπατόλια

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογική προοπτική του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, ο Απόστολος Παπατόλιας, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαίου είχε στη Μαγνησία τη χειρότερη εκλογική επίδοση στην Περιφέρεια της χώρας, ενώ στο Πολεοδομικό Συγκρότημα και στη Νέα Ιωνία κατέγραψε το χειρότερο εκλογικό ποσοστό σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή η εκλογική συντριβή, δυσανάλογα μεγαλύτερη από την καθίζηση του κόμματος στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανεπάρκεια και την καθεστωτική νοοτροπία της ηγεσίας του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Όσοι αγωνιούμε ειλικρινά να βάλουμε φρένο σ’ αυτόν τον εκλογικό κατήφορο και να συμβάλλουμε δημιουργικά στην εκλογική ανάκαμψη της παράταξης, εν όψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, προτείνουμε να γίνουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις στην εκπροσώπηση του κόμματος. Σε ό,τι με αφορά, θα ήθελα να διευκρινίσω με τον πλέον σαφή και καθαρό τρόπο ότι δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση ή φιλοδοξία να συμμετάσχω στο νέο εκλογικό ψηφοδέλτιο,  ακόμη κι αν αυτό μου ζητηθεί. Έχω επιλέξει συνειδητά να παραμείνω ένας απλός στρατιώτης του προοδευτικού χώρου, μέχρι να αναληφθούν ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και την κομματική ενοποίηση της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας. Διατηρώ ωστόσο, το δικαίωμα να υποστηρίζω ανεπιφύλακτα τη θέση ότι, εάν τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας ένα νέο πρόσωπο, που δεν θα συμβολίζει το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ και τα λάθη του παρελθόντος, αλλά το νέο ξεκίνημα της παράταξης, τότε μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε πως θα  ανακόψουμε την προιούσα εκλογική μας συρρίκνωση».

Δήλωση Νατάσσας Οικονόμου

Σε δήλωσή της για το θέμα της ανασυγκρότησης του τοπικού ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσας Οικονόμου αναφέρει:

«Την ώρα που η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, έχοντας μπροστά της την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση από την περίοδο της μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να δώσει τη μάχη των εκλογών ενωμένο και με μόνο στόχο το εθνικό συμφέρον. Κατανοητή η αγωνία για το μέλλον του χώρου και δικαιολογημένες ως ένα βαθμό οι πικρίες, ωστόσο η επιπόλαιη και άκριτη ονοματολογία και κινήσεις που ευνοούν την εσωστρέφεια, εντείνουν τη σύγχυση και πληγώνουν ακόμη περισσότερο το Κίνημα στην πιο δύσκολη φάση της ιστορικής του πορείας. Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ είναι απαίτηση των πολιτών που το πίστεψαν για δεκαετίες, και ανάγκη για τη μελλοντική πορεία της χώρας. Είναι, όμως, μία επίπονη διαδικασία που ξεπερνά τα τοπικά δεδομένα και απαιτεί ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων, ιδεολογική ζύμωση και χρόνο. Στην παρούσα φάση, έχουμε την υποχρέωση όλοι να σεβαστούμε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό το λόγο, η δημόσια χρησιμοποίηση ονομάτων θα έπρεπε να γίνεται μετά από ενημέρωση και έγκριση των εμπλεκόμενων. Προσωπικά, όταν μου έγινε πρόταση πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εξήγησα με σαφήνεια, τόσο στο τοπικό, όσο και στο κεντρικό όργανο, τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσα να συμμετάσχω στο τοπικό ψηφοδέλτιο. Ο θεσμικός μου ρόλος και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε συλλογικά, ως πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη, για την επιβίωση και την προοπτική του Δήμου, στην τρέχουσα δυσμενή συγκυρία, επιβάλλουν την προσήλωσή μου σε αυτό το στόχο και δεν επιτρέπουν τη σύγχυση ρόλων, με δεδομένη και την αντίληψή μας για την πολιτική αυτονομία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Εξάλλου, αν επιθυμούσα την εκλογή μου ως βουλευτή, θα διεκδικούσα την ψήφο των συμπολιτών μου και όχι τον ορισμό μου από την ηγεσία του κόμματος».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το