Photo Gallery, Τοπικά

Δροσίζει από σήμερα μέχρι και Δεκαπενταύγουστο στη Μαγνησία

Από σήμερα αρχίζει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που για μία περίπου εβδομάδα δεν θα ξεπερνά τους 30-31 βαθμούς

 

Πέφτει από σήμερα η θερμοκρασία και δροσίζει στο Βόλο. Οι φυσιολογικές θερμοκρασίες, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος, Θεοφάνης Τακούδης, θα διατηρηθούν μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο. Άλλωστε, έως τότε μπορεί να γίνει με ασφάλεια πρόβλεψη. Για σήμερα και το Σαββατοκύριακο προβλέπονται νεφώσεις και βροχές, κυρίως στις ορεινές περιοχές του Νομού, αλλά και σε πεδινές στα βόρεια, δηλαδή στον Αλμυρό και το Βελεστίνο.

Χθες, πάντως, στο Βόλο, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Θεσσαλία, σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία, 36 βαθμοί. Στους άλλους θεσσαλικούς Νομούς η θερμοκρασία ήταν στους 33 περίπου βαθμούς. Υψηλό όμως ήταν και το ποσοστό υγρασίας στη Μαγνησία. Το μεσημέρι έφτασε στο 48%.

Από σήμερα αρχίζει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που για μία περίπου εβδομάδα δεν θα ξεπερνά τους 30-31 βαθμούς. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, για σήμερα Παρασκευή, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά πέντε περίπου βαθμούς. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μπορεί να σημειωθεί βροχή. Το Σαββατοκύριακο δεν θα βρέξει, όμως θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο ή τρεις βαθμούς.

Για την ερχόμενη εβδομάδα, έως και το Δεκαπενταύγουστο, ο καιρός θα είναι καλός, αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Ο κ. Τακούδης σημείωσε πως το φετινό καλοκαίρι είναι το πλέον άνυδρο. Για διάστημα δύο περίπου μηνών δεν έβρεξε, ενώ δεν προβλέπεται βροχή και τον Αύγουστο. Ο θερμότερος μήνας ήταν ο Ιούλιος και το χαρακτηριστικότερο είναι πως η ζέστη ήταν παρατεταμένη. Η Μαγνησία είχε τα υψηλότερα ποσοστά υγρασίας γι’ αυτό και η αίσθηση της ζέστης ήταν εντονότερη. Όπως σημείωσε ενδεικτικά ο κ. Τακούδης, όταν στη Λάρισα η θερμοκρασία ήταν 41 βαθμοί το ποσοστό υγρασίας ήταν 17%. Την ίδια ώρα στο Βόλο η θερμοκρασία ήταν 36 βαθμοί, αλλά το ποσοστό υγρασίας 48%.

Η μεταβολή του καιρού, με υποχώρηση του καύσωνα, έρχεται σταδιακά σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλία για σήμερα έχει ως εξής: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και πιθανώς τη Βόρεια Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το